Görüş Bildir
Haberler
Mirgün Cabas, Banu Güven, Koray Çalışkan ve Pelin Batu’ya ‘Terör’ Soruşturması

Mirgün Cabas, Banu Güven, Koray Çalışkan ve Pelin Batu’ya ‘Terör’ Soruşturması

Hande öçalan
28.05.2015 - 14:23 Son Güncelleme: 28.05.2015 - 19:39
İçeriğin Devamı Aşağıda

Gazeteci Mirgün Cabas, Berkin Elvan soruşturması savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın rehin alındığı sırada attığı tweet nedeniyle ' terör örgütü propagandası yapmak' suçlamasıyla şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrıldı.

Gezi eylemleri sırasında öldürülen Berkin Elvan'ın soruşturmasını yürüten savcı Mehmet Selim Kiraz'ın saldırıya uğradığı gün sosyal medyadan yapılan paylaşımlarla ilgili soruşturma başlatıldı. 

Gelen şikayetler üzerine

Al Jazeera Turk’ten Selahattin Günday’ın haberine göre, şikayetler üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturmada şüpheliler arasında ilk sırada gazeteci Mirgün Cabas yer aldı. Cabas, savcılık tarafından şüpheli sıfatıyla ifade vermek üzere çağrıldı. Cabas, 'Terör örgütü propagandası' yapmak ile suçlanıyor.

Cabas'ın yanı sıra Koray Çalışkan, Pelin Batu ve Banu Güven gibi isimler de olay günü sosyal medyada yaptıkları paylaşımlar nedeniyle 'terör örgütü propagandası' yapmak suçlamasıyla soruşturmaya dahil edildi.

Cabas özür dilemişti

Cabas’ın rehine krizi sürerken Twitter hesabından paylaştığı “Bu eylem nasıl biterse bitsin çıkarılacak tek ders var: çocukları vurmayın, annelerini yuhalatmayın” mesajını, Yeni Şafak ve Sabah gazeteleri ‘Teröre destek’ başlıklarıyla vermiş, sosyal medyada tepkiler Cabas’ın çalıştığı CNN Türk ve Doğan Grubu’na da yönelmişti.

Yaşananların ardından bir gün sonra Twitter’dan bir özür metni yayınlayan Cabas, “Dünkü tweetimle üzdüklerimden, başta şehit savcı Kiraz’ın yakınları olmak üzere içtenlikle özür dilerim” demişti.

'Bugünü böyle yaşamayacaktık'

Gazeteci Banu Güven de, Twitter’dan “Berkin böyle öldürülmeseydi, sonra da en azından etkin soruşturma yapılsa, zanlılar adaletten kaçırılmasaydı, bugunü böyle yaşamayacaktık” diye yazmıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Üç kişi öldü'

Pelin Batu’nun ‘Terör örgütü propagandası’ yapmakla suçlanmasına neden olan tweet şöyle: “Türkiye’de başarı: rehin alınan kişinin öldürüldüğü operasyon. Üç kişi öldü, üç.

AKP’nin en başarılı olduğu mesele yayın yasağı koymak'

Koray Çalışkan ise Twitter hesabından Mirgün Cabas’ın söz konusu retweet’lemiş ve “Adaleti rehin alan AKP hukuk sisteminin en başarılı olduğu mesele rezaletleri hakkinda  halk bilgilenmesin diye yayın yasağı koymak” tweet’iyle rehine krizine ilişkin getirilen yayın yasağına tepki göstermişti.

Çalışkan ayrıca, savcı Kiraz’ın fotoğrafıyla birlikte, “Savcının kafasına silah dayayanla #BerkinElvan ı öldüren zihniyet aynıdır. Aynı rezalet, aynı şiddet, aynı pislik… “ mesajını paylaşmıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
0
0
0
0
0
0