Görüş Bildir
Haberler
Minik Sena Sosyal Medyada Yapılan Çağrıyla Hayata Tutundu: Kan Vermek İçin Şehir Dışından Geldiler

etiket Minik Sena Sosyal Medyada Yapılan Çağrıyla Hayata Tutundu: Kan Vermek İçin Şehir Dışından Geldiler

Yasin Arslan
02.12.2018 - 13:02 Son Güncelleme: 03.12.2018 - 08:52

Kayseri'de yaşayan Halime ve Süleyman Özyay çiftinin üçüncü çocukları olan ve prematüre olarak dünyaya gelen Sena'ya 6 yaşındayken, genetik kökenli kemik iliği yetmezliği teşhisi konuldu. Tedavisi için kana ihtiyacı olan Sena'ya babasının sosyal medya üzerinden başlattığı kampanya ile kan bulundu ve küçük kız sağlığına kavuştu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

AA'nın haberine göre,  prematüre olarak dünyaya gelen küçük Sena'ya 6 yaşındayken, genetik kökenli kemik iliği yetmezliği (Fanconi Aplastik Anemisi) teşhisi konuldu.

Çeşitli rahatsızlıkları nedeniyle 8 yaşında 8 ameliyat geçiren Sena, hayati risk taşıyan kemik iliği yetmezliği tedavisi için gerekli olan iliği ise Sinop'tan gelen müjdeli haberle buldu.

Sena'nın ihtiyacı olan kana yakın çevresinden ulaşılamadı.

Sena'nın ihtiyacı olan kana yakın çevresinden ulaşılamadı.

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesinde kemik iliği nakli yapılan Sena, tedavisinin ardından trombosit kana ihtiyaç duydu. Baba Süleyman Özyay, genetik hastalığın tedavisi için gerekli kan ihtiyacını yakın çevresinden karşılayamadı.

Gerekli kan sosyal medyadan bulundu.

Gerekli kan sosyal medyadan bulundu.
İçeriğin Devamı Aşağıda

Son çare olarak sosyal medyadan paylaşımlar yapan baba Süleyman Özyay, kızının yaklaşık 7 aylık tedavi sürecinde bulduğu 300 ünite kanın 200'ünü sosyal medyadan kan ihtiyacını duyan ve kan vermek isteyenlerin aracılığıyla elde etti. Sakarya'dan bile kan geldiğini aktaran baba yaşananları şöyle anlattı:

'Sena'ya tedavi sürecinde 300 ünite kan takviyesinde bulunuldu. Bunun yaklaşık 100 ünitesini Erciyes Üniversitesi Kan Merkezi tedarik etti, geri kalan 200 üniteyi ise sosyal medya üzerinden yayın yaparak bulduk. Sosyal medya üzerinden yaptığımız yayınlar sonrası bazı insanlarımız şehir dışından geldi. Nevşehir'den arayan, Sakarya'dan arayanlar oldu hatta Sakarya'dan arayan kişi kargo yoluyla kanını göndermek istedi.'

15 gündür kana ihtiyacı yok.

15 gündür kana ihtiyacı yok.

Kan bağışı yapan duyarlı insanlara teşekkür eden Özyay, kan ihtiyacının giderildiğini ve son 15 gündür kan takviyesine ihtiyacın kalmadığını dile getirdi.

Sosyal medyadan duyurulan çağrıya kulak veren insanlar sayesinde Sena'nın tedavi edildiğini anlatan Özyay, 'İnsanların duyarlı olmaları, sosyal medyayı takip etmeleri önemli. Biz de sosyal medyayı iyi bir şekilde kullanmışız. Bunun karşılığını Sena'yı hayata bağlayarak aldığımızı söyleyebiliriz. Hayati tehlikesi şu an itibarıyla yok.' dedi.

'Kan vermek için 4 gün bekledi'

'Kan vermek için 4 gün bekledi'

Özyay, trombosit kanın üç gün ömrü olduğunu, günlük üç ünite kan alınabildiğini ve bu durumun kan bulma işini zorlaştırdığını söyledi. Tedavi sürecinde kan verme ile ilgili anılarını anlatan Özyay, şöyle devam etti:

'Örneğin Nevşehir'den gelen bir arkadaş vardı. Kan vermek için 4 gün beklemesi gerekiyordu. Memleketine gitti, 4 gün sonra Kayseri'ye gelerek kan verdi. Öyle duyarlı insanlar da vardı. Burada kan veren ve yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkür ediyorum. Sena 1'inci sınıfa gitti. Beyin kanaması geçirdiği için okula çok sık gidip gelemedi. Gittiği dönemde de okuma yazmayı kısa sürede öğrendi. Tek umudumuz Sena'nın sağlığına kavuşup okuluna gidebilmesi.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sena'ya ilik veren Sinoplu vericiyle tanışmayı çok istediğini söyleyen baba Özyay, kızının doktorlarına da tedavisine olan yardımlarından dolayı minnettar olduğunu dile getirdi.

Sena'ya ilik veren Sinoplu vericiyle tanışmayı çok istediğini söyleyen baba Özyay, kızının doktorlarına da tedavisine olan yardımlarından dolayı minnettar olduğunu dile getirdi.
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
211
81
23
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ilker Ilerler

Aslında güzel milletiz çok güzel milletiz de işte...

agost67_

Kan veren insanlardan Allah Razı Olsun İyi İnsanlar Oldukça Mazlum ezilmez bu ülkede..

zafer43471598

nereden yardim istiyolar acaba ben de takip etmek isterim guncel durumlarini