Görüş Bildir
Haberler
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Tarafından Tanıtımı Yapılan Öğretmen Önlükleri Sosyal Medyanın Gündeminde

etiket Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Tarafından Tanıtımı Yapılan Öğretmen Önlükleri Sosyal Medyanın Gündeminde

Ulaş
02.11.2019 - 19:26 Son Güncelleme: 02.11.2019 - 19:30

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk öğretmenler için tasarlanan önlüklerin tanıtımında konuştu. Selçuk yaptığı konuşmada 'Önlük sadece bir kıyafet değildir. Ustalığın simgesidir' ifadesini kullandı. Sosyal medyada ise öğretmenler için başlatılan önlük uygulaması tartışma yarattı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türk modacılar Ayşe ve Ece Ege, bir erkek modeli, iki farklı kesimde kadın modeli olmak üzere öğretmenler için yeni önlükler tasarladı.

Türk modacılar Ayşe ve Ece Ege,  bir erkek modeli, iki farklı kesimde kadın modeli olmak üzere öğretmenler için yeni önlükler tasarladı.

Önlükler, İstanbul’daki birçok okulda görev yapan öğretmenler tarafından birinci dönem denecek ve alınan geri dönüşlere göre tasarım üzerinde revizyonlar yapılarak ikinci döneme hazır hale getirilecek.

Yeni tasarlanan önlüklerin tanıtım programında konuşan Bakan Ziya Selçuk, konuya ilişkin şunları söyledi 👇

Yeni tasarlanan önlüklerin tanıtım programında konuşan Bakan Ziya Selçuk, konuya ilişkin şunları söyledi 👇

“Bir yıl önce Türkiye’nin eğitim vizyonunu ortaya koyduğumuzda, ‘yenilikten’ bahsetmiştik. Biz bakanlık olarak, eğitimde, bilimde, sanatta, teknolojide yeniliği üzerimize aldık, vazife olarak giyindik. Şimdi de yeni öğretmen önlüklerimizle, sınıfta, okulda, tasarım beceri atölyelerindeyiz. Öğretmen önlüklerimizin üzerinde çalışırken bir meslektaşımız şöyle bir anısını anlattı: 'Ben çocukken, babam mandıracıydı, sokakta süt satardık. Bir pazar günü kadının biri camdan seslendi, ben de yukarıya süt götürdüm. Meğer öğretmenimizin eviymiş. Kapıyı öğretmenim açtı. Normal pantolonu, gömleği var üstünde ama önlüğü yok ya, ben onu işi bıraktı sandım, ertesi sabah okulda görene kadar ağladım evde.'  Öğrenci için öğretmenin okuldaki duruşu, giyim kuşam tarzı, konuşması, hitabı çok öğretmeni, çocuğun gözünde arşa taşıyan detaylar. Esasen sadece çocuk için değil hepimiz için önlüğün yarattığı bir olumlu hissiyat var” dedi.

Selçuk, "1 yıldır “1 milyon öğretmen 1 milyon fikir” projesi ile öğretmenlerin fikirlerini aldıklarını" vurguladı.

Tüm öğretmenlerin kullanmasına yönelik bir zorunluluk olmayacak.

Tüm öğretmenlerin kullanmasına yönelik bir zorunluluk olmayacak.

Selçuk, “Sadece isteyen, ihtiyaç duyan, giymek isterim, diyen öğretmenlerimiz için bir seçenek sunduk. İstanbul ilk pilotlamayı gerçekleştireceğimiz ilimiz, birinci dönem bitimine kadar bu pilot çalışma devam edecek,  numune önlüklerimizin denemeleri pilot okullarımızda yapılacak, kendilerinden talep gelmesi durumunda önlüklerimizde revizyonlar yapılıp ikinci döneme hazır hale getirilecek” ifadelerini kullandı.

Sosyal medyanın gündemi de öğretmenler için tasarlananlar önlükler oldu. Bazı yorumlar şöyle 👇

Sosyal medyanın gündemi de öğretmenler için tasarlananlar önlükler oldu. Bazı yorumlar şöyle 👇
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
919
417
189
111
30
27
19
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
verita

Gerçekten kocaman adam bu açıklamayı yaparken hiç utanmamış mı? Tek derdimiz önlüktü zaten. Hayır ''yeni tasarlanan'' önlük de sanki Harry Potter'ın görünmez... Devamını Gör

rapsodi_

yks 2019 verileri, Türkçe 40 soruda 14,673 ortalama, sosyal bilimler 20 soruda 6,687 ortalama, temel matematik 40 soruda 5,672 ortalama, fen bilimleri 20 sor... Devamını Gör

Canel Soymaz

bence önlüklere ampül simgesi konulursa daha yenilikçi olur