Görüş Bildir
Haberler
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan 'Umut Dolu' Açıklamalar: 'Ben Bakan Olmaya Değil, Gören Olmaya Çalışacağım'

etiket Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan 'Umut Dolu' Açıklamalar: 'Ben Bakan Olmaya Değil, Gören Olmaya Çalışacağım'

Batuhan
20.07.2018 - 16:09

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yeni eğitim-öğretim sistemiyle ilgili olarak önemli mesajlar verdi. Selçuk, yeni eğitim sisteminin ahlak üzerine kurulacağını vurgulayarak, 'Temel kavramımız adalet olacak. Ben bakan olmaya değil, gören olmaya çalışacağım. Veriye dayalı bir politika üreteceğiz' ifadelerini kullandı. Selçuk ayrıca, '2 ay içerisinde 3 yıllık bir program açıklayacağız' dedi.

AA'da yer alan habere göre, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yeni milli eğitim anlayışıyla ilgili olarak, 'Biz aslında bilimi, aklı, sanatı, sporu, ahlakı konuşacağız. Ahlakın üzerine inşa edilmemiş eğitim sisteminin geçerli olacağına inanmıyoruz. İnsan temelli bir eğitim anlayışı kuracağız. Eğitim önce evrensel seviyede kurulur' dedi.

"Biz çocuklarımızı geleceğe fırlatıyoruz"

"Biz asla Superman değiliz"

"Biz asla Superman değiliz"

Bakan Selçuk ayrıca, 'Ülkemizde doğan her çocuk kaybedilmeyecek kadar değerli. Bu meseleyi bürokratik bir meseleden çıkarıp, ulusal bir dava olarak algılayıp topyekun olarak hareket etmemiz gerektiğini düşünüyoruz. Ekibimiz hazır. Uzun yıllardır çalışıyoruz. Bizim en iyi 11'imiz hazır. En iyi 100'ümüz, en iyi 1000'imiz hazır. Yılların birikimi var. Biz asla Süperman değiliz. Bizim Süpermanliğimiz, işbirliği ile yapmamız gereken bir iş. Biz sorumluluğumuzun farkındayız. Masayı yeniden inşa etmeyi, bir bakan olarak değil bu ülkenin bir evladı olarak yapacağız. Eğitimin uzun soluklu bir iş olduğu konusunda mutabakatımız var. Uzun sürede inşa edilen kısa sürede yok edilen bir kurum. Her milli eğitim bakanı kendi dönemi için değil, sonraki dönemler için bir şeyler yapar.' dedi.

"Oyunun ortasında kurallar değişmeyecek"

"Oyunun ortasında kurallar değişmeyecek"

Bakan Selçuk '2 ay içerisinde 3 yıllık bir program açıklayacağız' dedi ve ekledi, 'Hangi ay, hangi sene ne yapmak istediğimizle ilgili program sunacağız. Nereye gelmek istediğimiz konusunda arzu ve hayallerimizi paylaşacağız. Hiçbir öğrencimiz, hiçbir velimiz sürprizle karşılaşmayacak. Oyunun ortasında kurallar değişmeyecek. Elbette beceremeyeceğimiz, başaramayacağımız şeyler olacak. Temel kavramımız adalet olacak. Ben bakan olmaya değil, gören olmaya çalışacağım. Bunu yaparken adaleti şiar edinmek vurgulamak istediğim şey. Bizim önceliklerimiz olacak. dezavantajlı çocuklar, öğretmenler önceliklerimiz olacak. Veriye dayalı bir politika üreteceğiz.'

Selçuk'un bu açıklamaları sonrası sosyal medyadan da yorumlar geldi...

Ayrıca bakınız 👇

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
570
204
25
9
7
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Basitten karmaşığa doğru sorunları çözelim. Mesela mülakatta iki kelimeyi bir araya getirip cümle kuramayan insanların nasıl atandığını bilmek istiyorum

Shine

Laflara bakarsak zaten her şeyimiz müthiş.Mühim olan iş eyleme geldiğinde ne kadarı yapılacak

Ahmetcan Oral

Tüm kabine de işinin ehli bir tek bu adam var. Umarım adama yeteri kadar özerklik tanırlar.