Görüş Bildir
Haberler
Mikrodalga Fırını Yemek Isıtma Dışında da Kullanabileceğiniz 14 Püf Noktası

etiket Mikrodalga Fırını Yemek Isıtma Dışında da Kullanabileceğiniz 14 Püf Noktası

mignon
06.10.2015 - 17:42

Mikrodalga fırın teknolojinin bize sunduğu güzel nimetlerden ama zaman zaman onu kullanırken bile kafayı yiyebiliyoruz. Mesela yemek ısıtırken kenarlarını kaynar ortasının buz gibi olması ya da kirlenen mikrodalga fırının asla temizlenmemesi gibi sorunlar çok işte bu sorunların hepsine çözüm olacak ipuçları.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. En büyük sorun o yemeği eşit ısıtamamak!

Mikrodalga almanızın en büyük nedeni yemekleri saniyeler içinde ısıtmak. Ama her seferinde kenarları yanan ortası buz gibi olan bir yemeğiniz oluyor değil mi? Fırını durdurup yemeğinizi şöyle bir karıştırıp ısıtmaya devam ediyorsunuz değil mi? İşte bu soruna tek bir bardak yardımı ile son verebiliriz.

Tabağınızın tam ortasına mikrodalgaya dayanıklı bir bardak koyun ve yemeğinizi kenarlarına yayın. Eşit oranda ısıtılmış yemeğiniz saniyeler içinde hazır.

2. Ee peki ortasına bir şey koyamıyorsak?

Mesela sandviç ısıtacaksanız o zaman mikrodalgada ortaya koymak yerine daha kenara yakın koyarsanız, çok daha eşit ısınacağını görürsünüz.

3. Yemeğinizi ısıtırken hep kurumasından şikayet ediyorsanız size bir nemli peçete yeterli olacaktır.

Yemeklerinizi ısıtırken zaman zaman üstleri kuruyor olabilir. Bu durumdan kurtulmak için yapmanız gereken şey bir peçeteyi ıslatıp fazla suyunu iyice sıkın. Daha sonra yemeğinizin üzerine serip ısıtın . Böylelikle yemeğin üstünün yanmasına ya da kurumasına engel olmuş olursunuz.

4. Mikrodalgada aslında sadece yemek ısıtmak için değil, işte bunun en güzel örneği: Patlamış mısır!

Mikrodalga mısırları fazlasıyla yağlı ve zararlı olabiliyor. Peki ya onlar yerine evde yapmak nasıl olur? 

1/2 S.B mısırı 1/2 T.K sıvı yağ ve bir miktar tuz ile karıştırıp bir kese kağıdına koyun. Daha sonra kese kağıdını iyice kıvırın. Mikro dalgaya atın ve patlama sesleri bitene kadar pişirin. Çıktığında oldukça sıcak olacaktır. Dikkat etmelisiniz.

5. Patlamış mısır yerine haşlanmış mısır tercih ederseniz.

Haşlanmış mısır hepimizin sevdiği lezzetlerden. Yapması biraz zahmetli olabilir. Bunu kolaylaştırmak için, mısır koçanını ıslak bir peçeteye sarın ve 3 dakika kadar mikrodalgaya koyun.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Ya da direk koçanı ile atabilirsiniz.

Mısırı bir diğer basit pişirme yöntemi de koçanının kök kısmını kesip 3-5 dk kadar mikrodalgaya atmak olacaktır. Daha sonra mis gibi haşlanmış mısırınız olacak, yalnız dikkat etmelisiniz oldukça sıcak!

7. Çıtır çıtır dürümler yapmak çok kolay!

Evdeki bayatlamış lavaşları değerlendirmek isterseniz, bir kupanın içerisine koyup 1 dakikalığına mikrodalgaya koyun. Çıtır çıtır lavaşlarınız hazır!

8. Peki ya yağsız süper sağlıklı patates cipsine ne dersiniz?

Bol yağlı ve tuzlu patates cipslerinin yerine evde dakikalar içinde patates cipsi yapmak ister misiniz? İlk olarak patatesleri ince ince doğrayın. Daha sonra bir tabağa ayrı ayrı dizin. İlk olarak 3 dakika pişirin sonra ters çevirip bir 3 dakika daha pişirin. Çıtır çıtır cipsleriniz hazır.

9. Ünlü markalar gibi kahve yapmak için tek ihtiyacınız mikrodalga!

Dışarıda içtiğiniz sütlü kahvelerin yumuşacık köpüklerinden evde de yapmak isterseniz işte size fırsat. İlk olarak sütü bir kavanoza koyun ve 30 sn çalkalayın daha sonra 30 sn kadar mikrodalgaya koyun. İşte size bol bol süt köpüğü.

10. Kurumuş bir dilim börek ya da pizzanız mı var?

İşte bunu eski haline saniyeler içinde dönüştürebilecek şey mikrodalga! Yiyeceğinizi mikrodalgaya koyun ardından yanına bir bardak su koyun. Su buharından kaynaklanan nem yiyeceğinizi eski haline getirecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Her yemeğin ihtiyacı soğanı ağlamadan doğrayabileceğinizi söylesem?

Soğanın içerisindeki gazlar nedeni ile sürekli gözlerimiz yaşarır. Bu soruna çözüm üretmek aslında çok kolay! Soğanın iki tarafını kesip 30 sn kadar mikrodalgaya koyun. Daha sonra göz yaşlarınız olmadan soğan doğramanın keyfine varın.

12. Sarımsak soymak aslında çok kolay!

Bir baş sarımsağı 20 sn için mikrodalgaya koyun. Çıktığında oldukça sıcak olacaktır dikkat edin. Daha sonra sarımsak dişlerini hafifçe bastırarak kabuklarından ayırabilirsiniz.

13. Bir meyveden daha fazla su çıkarmak isterseniz.

Meyveleri ikiye kesip 10-20 sn kadar mikroodalgaya koyun. Hem daha çok su elde edersiniz hem de daha kolay sıkarsınız.

14. Boynunuz ya da omzunuz tutulduğunda çözümünün mikrodalga olduğunu aklımıza bile gelmez.

Bir paket pirinç ve temiz bir çorap tutulan boynunuza iyi gelebilir. Bir çorabın içine pirinç doldurup mikrodalgada ısıtın. İşte tutulan boynunuza ya da omzunuza iyi gelecek sıcak kompres hazır.

Peki ya mikrodalgayı kullandıktan sonra yardıma ihtiyacınız olursa? İşte onların cevapları da burada!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Mikrodalga fırınınız kötü mü kokuyor?

Birçok yemeği ısıttığımız hatta pişirdiğimiz mikrodalga fırın bakteriler sayesinde kötü kokulara sebep olabilir. Bu kokulardan kurtulmak için sirke ve su size yardım edebilir. 

Bir kase su içerisine bir kaşık sirke katıp 5 dakika mikrodalgaya koyun ve bütün kötü kokulardan kurtulun.

Peki ya kirlenen mikrodalga?

Sıçrayan ve kuruyan yemek artıklarından kurtulmak zordur. Bu soruna çözüm olarak bir kaseye su koyun ve bir limonu 4'e bölüp suyun içine sıkın ve kalan limonları da suyun içine bırakın. 3 dakika kadar mikrodalgayı çalıştırın. Durduktan sonra 5 dakika daha kapağı açmayın. Limonlu su buharı kirleri yumuşatacaktır sonrasında sadece silmeniz yeterli olacak.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
439
118
27
17
15
15
11