Görüş Bildir
Haberler
Microsoft, Minecraft ile Kod Yazmayı Öğretecek

Microsoft, Minecraft ile Kod Yazmayı Öğretecek

Günümüzün en popüler oyunlarından biri olan ve her yaştan oyuncuyu ekran başına kilitleyen Minecraft’ın geliştirilen özel versiyonu, çocukların küçük yaştan itibaren kod yazmayı öğrenmesini amaçlıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

WebMasto'nun haberine göre kısa bir süre önce Star Wars temalı eğitim dersleri başlatan Code.org, şimdi de Minecraft’ın yapımcısı Mojang’ı satın alan Microsoft ile işbirliği sağlayarak Minecraft üzerinden kodlama eğitimlerine başlıyor.

Minecraft temalı yeni programlama eğitimi ile bilgisayar bilimini daha fazla kişiye ulaştırmayı planlayan Code.org, bu proje ile aynı zamanda sektörde az sayıda yer alan kadınların da ilgisini çekmeyi düşünüyor. Bu bağlamda daha önceden başlatılan “Hour of Code” eğitimleri de bugüne kadar Barack Obama dahil toplamda 137,928,359 kişi tarafından kullanılmış durumda.

Hour of Code projesinin bir parçası olarak başlatılan Minecraft temalı eğitimler de bu bağlamda kod yazmayı eğlenceli hale getiren bir yapıya sahip. Örneğin standart bir Minecraft karakteri kullanılarak başlatılan eğitimler, karakteri sağa, sola, ileriye gitme gibi hareketler ile devam ediyor ve kişilerin çok basit bir yapıdan daha karmaşık bir yapıya doğru yavaş yavaş ilerlemesini sağlıyor.

Bir puzzle gibi eklenebilen komutlar, her adımda daha da zorlaşıyor ve her bir görevin tamamlanmasının ardından karaktere verilen komutların kod kısmı görüntülenebiliyor. Bu sayede hikayeleştirilmiş eğitimde bir bulmaca çözer gibi kod yazan kişiler, JavaScript’i eğlenceli bir yoldan öğrenmeye başlıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Küçük-büyük herkese hitap eden Minecraft temalı eğitimlere başlayarak kodlama dünyasına giriş yapmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Minecraft - Hour of Code

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
96
27
18
14
9
9
8