Görüş Bildir
Haberler
Mevsimin En Sevimsiz Konusu Terlemeyi Azaltmanıza Yardımcı Olacak 14 Öneri

etiket Mevsimin En Sevimsiz Konusu Terlemeyi Azaltmanıza Yardımcı Olacak 14 Öneri

Fulin
28.07.2017 - 08:58 Son Güncelleme: 24.07.2020 - 19:37

Terlemek mevsimin kaçınılmaz sonucu. Vücudumuzun sağlıklı bir işlevi olan terlemenin bakterilerle birleşerek yaydığı kokusunun herhangi bir faydası yok. Aksine toplumun en rahatsız olduğu konuların başında geliyor. Bu mevsimi az ter ve sıfır koku ile atlatmanıza yardımcı olabilecek önerileri derledik..

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kese ya da peeling yapın.

Duş alın desek saçma olacaktı, oysa duş alma sıklığı ve yöntemi konusunda pek çok insanın değişmeyen alışkanlıkları var. Sadece suyun altında durmak veya şöyle bir sabunlanmak ne yazık ki işe yaramayabiliyor. Yazın haftada bir kese ya da peeling yapıp vücudu terli ölü deri tabakasından arındırmak şart.

2. Sadece vücudunuzu yıkayın.

Sabah geç kalktınız, duş alacak vakit yok. Bahane üretmeden hızlıca vücudunuzu yıkayıp çıkabilir ve saçlarınızın ıslanmaması için duş bonesi kullanabilirsiniz.

3. Epilasyon yapın.

Terledikten sonra vücut kıllarında takılı kalan ter tanecikleri elbette bakteriler ve koku için ideal bir ortam oluşturuyor. Yaz aylarında epilasyon için kökten bir yöntem (ağda, epilatör) kullanmak daha da iyi.

4. Deodorantı cildinize sıkın.

Yine absürt oldu ama inanın deodorantı kıyafetlerine sıkan çok fazla insan var. Deodorantların yapısı terlemeyi azaltmak ve kötü kokuyu engellemek üzerine geliştirilmiştir, kıyafet için uygun değildir. Kıyafetler için kullanılabilecek parfüm ve spreyler var.

5. Deodorant alışkanlığınızı değiştirin.

Kokusunu çok sevdiğiniz deodorant zararlı veya etkisiz olabilir. Doğru deodorantı zaman içinde deneyerek bulabilirsiniz. Sprey solumak istemeyenler için jel, roll-on gibi seçenekler mevcut. Ayrıca deodorantı daima temiz cilde uygulamalısınız. Duş sonrası tamam, ama normalde de tekrarlamak isterseniz mutlaka öncesinde bölgeyi sabunla hafifçe yıkayın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Akşam yatmadan önce deodorant uygulayın.

Antiperspirant deodorantlar akşamdan uygulandığında ertesi gün aşırı terleme konusuna yardım edecektir.

7. İyi bir deterjan-yumuşatıcı kombinasyonu kullanın.

Bazı deterjan ve yumuşatıcılar, çamaşırlara sinen kokuyu tam anlamıyla uzaklaştıramıyor ve koku konusunda ortaya tuhaf bir karışım çıkıyor. Yazın çamaşırları uzun uzun yıkamaya gerek yok, doğru deterjan ve yumuşatıcıyı bulun yeter (annenizin bu konuda uzman olduğuna eminiz).

8. Giysilerinizi sık sık değiştirin.

Yazın sırf ter kokmuyor diye bir tişörtü yıkamadan defalarca kez giymek doğru değil. Ter kokmamasının sebebi henüz bakterilerin çoğalmamış olması. Yazın giysilerinizi daha sık değiştirmelisiniz. Aşırı terlemeden yakınıyorsanız yanınızda yedek tişört taşıyabilirsiniz.

9. Pamuklu kıyafetleri tercih edin.

Yazlık kıyafetlerde etiket okumakta, materyale göre alışveriş yapmakta fayda var. Pamuk gibi terletmeyen ve nefes alan kumaşlar sizi daha ferah hissettirir.

10. Tabii çarşaflarınız da pamuklu olmalı.

Saten karışımlı yumuşacık ipeksi çarşafları kışa saklamaktan başka çare yok. :(

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Pudra kullanın.

Ülkemizde yaygın olmasa da, dünyada terleme sorunu için üretilen vücut pudraları çok yaygın. Terlemeyle başa çıkamadığınız veya gömleğinizin lekelenmesini istemediğiniz özel durumlarda bebek pudrası kullanabilirsiniz. Tek dikkat etmeniz gereken nokta, pudrayı asla solumamak. Yüzünüze de yağ ve ter önleyici şeffaf pudralardan ince bir kat geçebilirsiniz.

12. Yağ ve ter emici mendillerden taşıyın.

Bu mendiller artık her yerde satılıyor ve makyajlıyken de kullanılabiliyorlar. Bazı kahveci ve hamburgercilerde bulunan organik peçetelerin de aynı işi gördüğünü belirtelim. :)

13. Acılı, baharatlı yemeklerden uzak durun.

Daha fazla terlememek ve daha kötü kokmamak için bu sıcaklarda bu yiyeceklere ara verilebilir.

14. Kahveyi azaltın.

Sıcak ya da soğuk fark etmez; kafein adrenalin salgınızı artırır ve bu da terlemeye sebep olur.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
293
62
34
23
23
21
19
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Burçin Şahin

Eğer çok terliyor ya da ter kokuyorsanız koltuk altınıza karbonat sürün. Hem asla ter kokmazsınız hem de koltuk altı kararması probleminiz sıfıra iner. Deney... Devamını Gör

uğur bilinmez

çıktığın gibi kuruduğun anda terlemeye başlamadan deodoranta aban daha mantıklı bi erkek olarak bunu önerebilirim şahsen fayda ediyor