Görüş Bildir
Haberler
Mevlid (Mevlit) Kandili’nde Oruç Tutulur Mu? Mevlit Kandili’nde Ne Yapılır?

Mevlid (Mevlit) Kandili’nde Oruç Tutulur Mu? Mevlit Kandili’nde Ne Yapılır?

GNS
16.10.2021 - 20:14

Hz. Muhammed (S.A.V)’in doğduğu Hicri Rebiülevvel ayının 12. gecesi Mevlit Kandili olarak anılır. İslam dünyası ve Müslümanlar için önem teşkil eden bu mübarek günde vatandaşlar ibadetlerini eksiksiz yerine getirmek istemektedir. Mevlit Kandili öncesinde vatandaşların merak ettiği konulardan biri nasıl ibadet edileceği. Mevlit Kandili’nde oruç tutulur mu? Nasıl ibadet edilir? İşte detaylar…

İçeriğin Devamı Aşağıda

İbadetini doğru ve tam şekilde icra etmek isteyen vatandaşlar yarınki Mevlit Kandili için araştırma yapmaya başladı. Mevlit Kandili’nde tutulan orucun fazileti nedir, niyet nasıl edilir, kaç gün oruç tutulur? Haberimizde sizin için derledik.

2021 Mevlid Kandili Hangi Güne Geliyor? Ne Zaman?

2021 Mevlid Kandili Hangi Güne Geliyor? Ne Zaman?

2021 yılı dini takvime göre Mevlid Kandili Pazar gününe denk geliyor. Mevlid Kandili bu sene 17 Ekim 2021 Pazar günü idrak edilecek.

Mevlit Kandili’nde Oruç Tutulur Mu?

Mevlit Kandili’nde Oruç Tutulur Mu?

Kandil gecelerinin gündüzlerinde yani geceyi takip eden ertesi günde oruç tutmak müstehaptır. Zira Hz. Peygamber (s.a.s.), 'Şaban'ın ortasında (yani berat gecesinde) ibadet ediniz, gündüz oruç tutunuz. Allah o gece güneşin batmasıyla dünya semasında tecelli eder ve fecir doğana kadar, 'Yok mu benden af isteyen onu affedeyim, yok mu benden rızık isteyen ona rızık vereyim, yok mu bir musibete uğrayan ona afiyet vereyim, yok mu isteyen…' der.' (İbn Mâce, İkâmetü's-Salat, 191) buyurmuştur.

Mevlit Kandili’nde Hangi Gün Oruç Tutulur?

Mevlit Kandili’nde Hangi Gün Oruç Tutulur?

Bundan dolayı Mevlid günü ve bir önceki gün yani karşılama günü oruç tutulmamaktadır. Yani 17 Ekim Pazar ve 18 Ekim Pazartesi günleri oruç tutulmamaktadır. Fakat Pazartesi ve Perşembe oruçlarını sürekli tutanlar varsa bu durumda Pazartesi gününü hiç kaçırmadığı için, sünnet olduğu için o günü oruçlu geçirebilir. Ama normalde Pazartesi ve Perşembeleri oruç tutmayıp da Mevlid Kandili günü diye bugünlerde oruç tutmak uygun değildir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın