Görüş Bildir
Haberler
Şemsiye Silah Sayıldı: Metrobüs Şoförüne Saldıran Şahsa 11 Yıl Hapis Cezası

Şemsiye Silah Sayıldı: Metrobüs Şoförüne Saldıran Şahsa 11 Yıl Hapis Cezası

Kadıköy'de 23 Eylül 2016 tarihinde şemsiyeyle metrobüs şoförüne saldırarak aracın kaza yapmasına ve 17 kişinin yaralanmasına neden olduğu iddiasıyla yargılanan Murat Akbulut, 11 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme şemsiyesi silah saydı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul Anadolu 17. Asliye Ceza Mahkemesi’nce görülen duruşmaya tutuksuz sanık Murat Akbulut ve avukatı Coşkun Demir ile bazı müştekiler katıldı. Söz alan sanık avukatı Coşkun Demir, “Kusurun tamamının müvekkilime atfedilmesi vicdani değildir' dedi.

"Olanlardan üzgünüm"

"Olanlardan üzgünüm"

Son sözü sorulan sanık Akbulut ise 'Ben, yaşlı insana yardımcı olmaya çalıştım. Olayın bu aşamaya gelmesi metrobüs şoförünün ettiği küfürden kaynaklanmaktadır. Üzgünüm' diye konuştu.

11 yıl 7 ay hapis cezası

11 yıl 7 ay hapis cezası
İçeriğin Devamı Aşağıda

Mahkeme, sanık Murat Akbulut’un olay sırasında kullandığı şemsiyeyi silahtan sayarak 13 müştekiyi 'Olası kastla silahla kasten yaralama' ve İETT metrobüsüne yönelik 'Kamu malına zarar verme' suçlarından toplam 11 yıl 7 ay hapis cezasıyla cezalandırdı. 

Mahkeme istinaf yolunun açık olduğunu belirterek sanık hakkında yurt dışı çıkış yasağı ve adli kontrol tedbiri uygulanmasına da karar verdi.

Ne olmuştu?

Kadıköy, Acıbadem’de 23 Eylül 2016 tarihinde gerçekleşen olayda, Avrupa yakasından Anadolu yakasına doğru seyir eden metrobüs şoförü Recai Türkoğlu’nun Acıbadem durağında metrobüste bulunan Murat Akpınar’la tartışması üzerine, sanık Akpınar şoföre şemsiye ile saldırmıştı.

Müdahale ile yoldan çıkan araç karayoluna girerek başka araçlarla çarpışması sonucu 17 kişi yaralanmış ve 13 kişinin şikayetçi olmasıyla birlikte dava süreci başlamıştı. 

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianamede sanık Akbulut, 'Olası kastla kasten yaralama', 'Kamu malına zarar verme', 'Olası kastla mala zarar verme' suçlarından 17 yıldan 68 yıl 9 aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılması isteniyordu.

Saldırı ve kaza anı güvenlik kamerasına böyle yansımıştı 🎥

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
76
13
5
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sefa Döner

Şimdi bu başlığı ilk okuyan şu tepkiyi vermiştir" Yazık o kadar yaralanma oluyor adam şemsiye ile saldırdı diye 11 yıl vermişler" ama haberi okuyunca işin b... Devamını Gör

Mert Buğra

Tam hakkı,yok öyle suçu işle 2 güne çıkarsın. Korkutucu olması lazımki başkasının yapmaya götü yemesin.

ceza verildi ama kesinleşene kadar serbest mi yani ?