Görüş Bildir
Haberler
Metin Kurt Anılıyor! Metin Kurt Kimdir, Ne Zaman Öldü?

Metin Kurt Anılıyor! Metin Kurt Kimdir, Ne Zaman Öldü?

Sunay Korkmaz
24.08.2021 - 15:12

Galatasaray ve Türk futbolunun unutulmazlarından Metin Kurt ölüm yıl dönümünde anıldı. Galatasaray'da 1970 ile 1976 yılları arasında forma giyen Metin Kurt, Brian Birch yönetiminde 1970 ile 1973 yılları arasında kazanılan üç şampiyonlukta en önemli pay sahiplerindendi. Peki, Metin Kurt kimdir? Metin Kurt ne zaman öldü? İşte Metin Kurt’un hayatına dair bilinmesi gerekenler… 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Metin Kurt ölüm yıl dönümünde unutulmadı. Lakabı kanatlarda çizgiye yakın oynadığı için 'Çizgi Metin' olan ve yeşil sahaların son 'sol açığı' Metin Kurt, 64 yaşında vefat etmişti. İşte Metin Kurt’un biyografisi...

METİN KURT KİMDİR?

1948 yılında Kırklareli'nde doğan Metin Kurt, parlak bir öğrenci olmasına rağmen, ailesini geçindirmek için amatör olarak futbola başladı. Adaletspor ve Altay'da forma giymesinin ardından, yakın zaman önce kaybettiğimiz Tamer Güney'in teknik direktörü olduğu PTT takımında yıldızı parlayan Metin Kurt, PTT'den sonra ününü ülke çapına yayacağı Galatasaray'a 1970 yılında transfer oldu.

Galatasaray forması ile altı sezon geçiren Metin Kurt, Brian Birch teknik direktörlüğünde üst üste üç şampiyonluk kazandığımız takımın en önemli parçalarından oldu. Futbolu futbol olduğu için sevdiğini dile getiren Metin Kurt, sahadaki dik duruşunu saha dışında da gösterdi.

'Halka yakın olmak için kanatta oynuyorum' diyerek taraftarın sevgisini kazanan Kurt, 37 kez ay-yıldızlı formayı giydi. Ülkemizde ilk futbolcu sendika girişimini başlatan Metin Kurt, Futbol camiasında sendikalaşma hareketinin öncülerinden olan yıldız futbolcu, Profesyonel Futbolcular Derneği (PFD), Amatör Futbolcular Derneği (AFD), Spor Emekçileri Sendikası (SPOR-SEN), Devrimci Spor Emekçileri Sendikası (SPOR EMEK-SEN) meslek örgütlerinin kurucuları arasında yer aldı.

Galatasaray sonrası Kayserispor'da futbolu bırakan unutulmaz isim, Eyüpspor ve Yedikule gibi takımlarda teknik direktörlük yapmış, 24 Ağustos 2012 tarihinde aramızdan ayrılmıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın