Görüş Bildir
Haberler
Mesleğini Bırakmıyor: Kütahya'da 38 Yıllık Esnaf, Kaset Satmaya Devam Ediyor

Mesleğini Bırakmıyor: Kütahya'da 38 Yıllık Esnaf, Kaset Satmaya Devam Ediyor

Kütahya'da yaşayan Şükrü Uçak, kaset satmaya 38 yıldır devam ediyor. Eskiden günde 15-20 kaset satılırken, şimdi ayda yılda bir kaset soran olduğunu söyleyen Uçak, elindeki bine yakın kasetten ötürü mesleğini sürdürüyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dükkanını 1981 yılında açtı

Dükkanını 1981 yılında açtı

AA'nın haberine göre, Kütahya'da yaşayan Şükrü Uçak, 1981 yılında açtığı dükkanında kaset satmaya devam ederek, çağa direniyor. 

Bir dönem mahalli sanatçıların kaset yapımcılığını da üstlenen Uçak, 'Birkaç büyüğüm sayesinde bu sektöre girdim. Bu işe ilk başladığım zaman plaklar da vardı. Süreç içinde yerel sanatçılarımızın albümlerini yapmaya başladım. Süleyman Oruç, Zeynel Sağ, Şahin Çağlar gibi sanatçıların albümlerini yaptım. Bu işte başarılı da olduk. Ege Bölgesi'nde ve İstanbul piyasasında tanınır olduk.' dedi.

'Kaset dönemi CD'den uzun sürdü'

'Kaset dönemi CD'den uzun sürdü'

Teknolojinin baş döndürücü bir hızla gelişerek müzik sektörünü değiştirdiğini söyleyen Şükrü Uçak, 'Şu anda müzik, flash bellek, hafıza kartlarına girdi. Şimdiki nesil cep telefonuyla müziğe, filme, her şeye ulaşabiliyor. Bu sektör bitti zaten, son demlerini yaşıyor. Eskiden günde en az 15-20 kişi kaset alırken şimdilerde ayda yılda biri kaset soruyor. Esasında bu işi bırakmak istiyorum ama elimde binlerce kaset var, bunlar çöpe gitsin istemiyorum. Bu yüzden de devam ediyorum. Yani bu işi bırakmak istiyorum ama iş beni bırakmıyor.' ifadelerini kullandı.

'Bu iş benim için bir tutku'

'Bu iş benim için bir tutku'

Amacının para kazanmak olmadığını söyleyen Uçak, 'Bunları satmak amacında da değilim. Bu iş benim için bir tutku. Bu işten para kazanmaktan çok bu kültürü yaşatmak amacındayım. Arşivimi çok paylaşmak istemiyorum ama zaman zaman şehir dışından veya buradan kaset soranlar olduğunda onları da kıramıyorum.' dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
95
51
7
6
3
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Beyza

Ben de hala onu sevmeye devam ediyorum abi. Bazı şeylerden vazgeçemiyoruz

mldudikof

Dınınıııı dı dı dı dınınınını dınınınınınığğğğğğğ dını dını dın dınını dınınığğğğğ

Musty Bal

çok gereksiz tmm onlardan arşiv yap çocukların torunların milyonlara satsınlar ama teknoloji gelişiyor kardeşim git ileri ya .. ya tam antikacı olacan yada g... Devamını Gör

Faruk Naçar

Amacım para kazanmak değil diyor zaten.

Tuna Karahan

Hadise'nin var mı abi :)