Görüş Bildir
Haberler
Merkez Bankası Faiz Kararını Açıkladı!

Merkez Bankası Faiz Kararını Açıkladı!

Batuhan
15.04.2021 - 14:03

Merkez Bankası, beklendiği gibi, yüzde 19 olan politika faizinde değişikliğe gitmedi. 'Politika faizinin enflasyonun üzerinde oluşturulmaya devam edileceği' ifadesi toplantı metninde yer bulurken, 'Gerekirse ilave sıkılaştırma yapılabilir' ifadesi metinden çıkarıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), politika faizini yüzde 19 seviyesinde bıraktı. PPK metninde ise bir önceki değerlendirmelere göre bazı değişiklikler dikkat çekti. 'Politika faizinin enflasyonun üzerinde oluşuturulmaya devam edileceği' ifadesi toplantı metninde yer bulurken, 'gerekirse ilave sıkılaştırma yapılacağı ve sıkı duruşun uzun müddet korunacağı' ifadesi metinden çıkarıldı.

Piyasaların ilk tepkisi

Piyasaların ilk tepkisi

Döviz kurları çok kısa süreli aşağı yönlü hareketin ardından yükselişe geçti. Dolar/TL, 8,10'u euro/TL ise 9,70'in üzerine çıktı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
3
2
1
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
demet s.

Yine laf dinlemeyen bir başkan... Faiz sebeptir kardeşim... Sahurdan önce hatırlatın bana bi resmi gazete çıkaralım.... 3000 liraya kral gibi yaşarsın diyen ... Devamını Gör

TİRYAKİ

knk 500 tl borç istiyor o :/ yok ki

TİRYAKİ

Ellerinden başka ne gelir ki ? içine ettiler ülkenin.. faiz=enflasyon, enflasyon=kur artışı.. faizi düşürseler dolar yine fırlayacak.. Siyasal İslamın bok ka... Devamını Gör