Görüş Bildir
Haberler
Medyaya Karşı Cephe: Trump, Beyaz Saray Muhabirleri Derneği Yemeğine Katılmayacak

Medyaya Karşı Cephe: Trump, Beyaz Saray Muhabirleri Derneği Yemeğine Katılmayacak

Ulaş
26.02.2017 - 15:11

ABD Başkanı Donald Trump'ın medya ve basın mensuplarına karşı aldığı tavırlara bir yenisi daha eklenmek üzere. Trump, Beyaz Saray Muhabirleri Derneği'nin geleneksel yemeğine katılmayacağını açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Trump'ın açıklaması, Beyaz Saray'ın bir basın brifingine ülkenin önde gelen medya kuruluşlarını almaması sonrası gerilimin tırmandığı günlerde geldi. Fakat daha önce neler yaşandı kısaca bir göz atalım.

The New York Times, BBC ve CNN gibi medya devlerinin de aralarında bulunduğu basın kuruluşlarının Beyaz Saray'daki toplantılara alınmayacağını sizlere duyurmuştuk 👇

Cuma günü Beyaz Saray'da düzenlenecek toplantıya bazı medya devlerinin muhabirlerinin alınmaması yönünde karar verilmişti. Associated Press haber ajansı ile Time dergisi ise içeri girmelerine müsaade edilmesine rağmen tepki göstererek toplantıya katılmamışlardı.

Trump ilk basın toplantısında yalan haber yapmakla suçladığı CNN muhabirine soru hakkı vermemişti

Donald Trump, seçimin ardından düzenlediği ilk basın toplantısında, hakkındaki istihbarat raporları ile ilgili soru yağmuruna tutulmuştu.

Raporu haber yapan basın kuruluşlarından biri olan CNN'in kıdemli Beyaz Saray muhabiri Jim Acosta'ya ise sözlü olarak çıkışmış ve muhabirin soru sormasına izin vermemişti.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Trump, bugün de Twitter hesabından "Bu yıl Beyaz Saray Muhabirleri Derneği'nin yemeğine katılmayacağım. Lütfen oradaki herkese iyi dileklerimi iletin ve harika bir akşam geçirin" açıklamasını paylaştı.

Trump seçim kampanyasından bu yana sık sık medyayı 'yalan haber' yapmakla suçluyor.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre; Donald Trump, son olarak bir tweet'le isim vererek, engellenen medya kuruluşlarını hedef almış, 'SAHTE HABER medyası, bilerek doğruları söylemiyor. Ülkemize yönelik büyük bir tehlike' ifadesini kullanmıştı.

1924'ten bu yana göreve gelen her ABD başkanının en az bir defa katıldığı biliniyor

1924'ten bu yana göreve gelen her ABD başkanının en az bir defa katıldığı biliniyor

Başkanlar yemek davetinde basın temsilcileri için neşeli bir konuşma yaparak geleneği sürdürüyor.

ABD'nin eski başkanı Barack Obama, 8 kez geleneksel yemekte boy gösterdi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
4
3
1
1
1
1
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın