Görüş Bildir
Haberler
Meclis Bildiğiniz Gibi: Milletvekilleri Birbirine Girdi

Meclis Bildiğiniz Gibi: Milletvekilleri Birbirine Girdi

Ulaş
23.06.2016 - 19:07

Meclis'te, TSK Personel Kanunu'nun görüşmeleri sırasında, AKP ile HDP vekiller arasında kavga çıktı. Yumruklar havada uçuştu, araya CHP'li vekiller girdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre HDP Siirt Milletvekili Kadri Yıldırım'ın, 'Hepimizin aileri, eşleri, kızları, gelinleri var. Farzedelim ki herhangi bir kesim gelip batı illerinde birinizin evinde böyle duvara 'Hanımlar, kızlar, geldik, yoktunuz' yazısını yazdı. Siz acaba bunu hoş mu karşılayacaksınız, cezalandırılmasını mı sağlayacaksınız?' demesi, AK Parti ve MHP sıralarında tepkilere neden oldu.

AK Parti Konya Milletvekili Hüsnüye Erdoğan, 'Sizi, böyle şeyleri yapmaktan ve konuşmaktan men ediyoruz' diyerek tepki gösterdi.

Yıldırım'ın sözleri üzerine yerinden söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Yıldırım'ın, 'tahkir edici ve üzücü' bir söylem kullandığını, bunun Meclis'in saygınlığına yakışmadığını savunarak, bu konuşmayı kınadığını söyledi.

Turan, 'Bu dile cevap vermeyi doğru bulmuyorum ancak asker de bizim, korucu da bizim, polis de bizim. Hiçbir ferdi anlatıldığı gibi işler yapmaz, yapan olursa kurum zaten kendi tedbirini alır ama onun ötesinde doğruluğu belli olup olmadığı bile net olmayan konuları bu üslupla buraya taşımayı, hanımefendilerin olduğu bir ortamda bunu taşımayı ahlâksızlık olarak düşünüyorum' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

HDP Tunceli Milletvekili Alican Önlü'nün, AK Parti sıralarına yönelik laf atması üzerine, AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Önlü'nün üzerine yürüdü. Tartışma, her iki partinin üyeleri arasında yumruklaşmaya varan kavgaya dönüştü.

CHP milletvekilleri araya girerek kavgayı önlemeye çalıştı.TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi birleşime ara verdi. 

Gerginlik verilen arada da devam etti.

Asker ile mülki amirlere yeni yetkiler getiren ve geçtiğimiz günlerde Meclis’e sevk edilen tasarı, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
65
48
21
8
4
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Belphegor

Çünkü mafya devleti olmak bunu gerektirir.Ulan nasıl efsane kötü bi günah işledim,Adem'i yoldan mı çıkardım,yüce Belial'la iş birliği mi yaptım,Araplara fitn... Devamını Gör

napıyım yani

Yiyin birbirinizi bi halta yaramıyorsunuz bari millet biraz eğlensin :)

sesse

bi dahaki oturumda maaşlarına zam yaparlar barışırlar