Görüş Bildir
Haberler
MEB'den Yeni Proje: Tüm Taksiciler Eğitim Görecek, Sınavı Geçemeyenler Trafikten Men Edilecek

etiket MEB'den Yeni Proje: Tüm Taksiciler Eğitim Görecek, Sınavı Geçemeyenler Trafikten Men Edilecek

Batuhan
14.11.2018 - 13:31 Son Güncelleme: 15.11.2018 - 15:50

Milli Eğitim Bakanlığı ile İstanbul Taksiciler Esnaf Odasının ortaklaşa yürüttüğü 'Taksi Eğitim Projesi' kapsamında verilecek eğitimi başarıyla tamamlayanlar taksicilik yapacak. Eğitimi tamamlayamayanlar ise artık taksicilik yapamayacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul'da taksicilerin müşterilerine ve özellikle yabancı turistlere yönelik davranışları uzun süredir gündemdeki yerini koruyordu.

MEB mesleki standardı yükseltmek için bir proje oluşturdu

MEB mesleki standardı yükseltmek için bir proje oluşturdu

Bu nedenle taksicilik mesleğinin standardını yükseltmeyi hedefleyen Milli Eğitim Bakanlığı ile İstanbul Taksiciler Esnaf Odası, 'Taksi Eğitim Projesi' için kolları sıvadı.

Yakın zamanda hayata geçirilecek eğitimler sonunda düzenlenecek sınavı başarıyla tamamlayan şoförlere, ilgili kurumlar tarafından sertifika verilecek.

Eğitimlere gelmeyen ve sınavı geçemeyenler trafiğe çıkamayacak

Eğitimlere gelmeyen ve sınavı geçemeyenler trafiğe çıkamayacak

AA'da yer alan habere göre, İstanbul'da 50 bin taksiciyi ilgilendiren eğitimlere katılmayanlar ve sınavı geçemeyenler çalışma ruhsatı alamayacak, dolayısıyla denetimler sonunda araçları trafikten men edilecek.

"Adli ve idari yaptırımlar uygulanacak"

"Adli ve idari yaptırımlar uygulanacak"

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, Milli Eğitim Bakanlığı ile ortaklaşa bir eğitim başlatacaklarını ve taksi şoförlerine eğitim verileceğini belirterek, 'Sertifikası olmayan kişiler şoförlük yapamayacak. Şoförlük yapıp da yanlış yapanlar da meslekten ihraç edilecek. Adli ve idari yaptırımlar uygulanacak.' dedi.

Aksu daha önce Uber konusunda 'sağı solu yakmak istemiyoruz' açıklaması yapmıştı

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Bu iş mafyalaşmış"

"Bu iş mafyalaşmış"

İstanbul Rehberler Odası Başkanı Hakan Eğinlioğlu, turistlerin yaşadığı sorunlarla ilgili pek çok şikayetin kendilerine yansıdığını, 25 yıllık profesyonel turist rehberi olarak da bu sorunları yakından bildiğini söyledi.

Türkiye'nin adına leke sürecek işler yapan insanların olduğunu ifade eden Eğinlioğlu, 'Bu insanların büyük ölçüde baskı altında tutulması lazım. Özellikle Sultanahmet, Taksim ve çevresinde bu işi mafyatik bir şekilde yapan taksiciler var. Bunu herkes biliyor. Valilik ve emniyet bu işin üzerine de gidiyor. Böyle bir olay olduğunda turizm polisi hemen olaya müdahale ediyor. Söz konusu taksiciler gittikten 5 dakika sonra yenisi geliyor. Çok güzel organizasyon yapıyorlar. Bir, iki adamları olay yerinde duruyor. Polis gittikten sonra haber veriyorlar ve yeni taksiciler geliyor.' dedi.

9 bin 876 taksiye ceza

9 bin 876 taksiye ceza

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin, ticari taksilere yönelik denetimleri sonucunda 2018 yılında 9 bin 876 ticari taksiye ceza kesildi.

Ayrıca bakınız 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
424
89
44
4
4
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Çapulcu Kayra

eğer formalite icabı bir sınav değilse %90 ı geçemez sınavı !!

Viyol10sel

Rektörü profesörü hakimi avukati torpille alan Tayyip taksiciyi sinavla alacak... Yersen... Ne de olsa çomaristan ülkesi bunu de yedirirler millete... Hala m... Devamını Gör

Orçun Gürsoy

aynı eğitimin dolmuş ve otobüs şöförlerine de verilmesi gerekiyor...