Görüş Bildir

Bu haber taslak halindedir!

Haberler
Mayın Tarlası’nda Bir Adam Seven Şebnem Ferah ve İhanetin Başrolündeki Kadın Ebru Gündeş

etiket Mayın Tarlası’nda Bir Adam Seven Şebnem Ferah ve İhanetin Başrolündeki Kadın Ebru Gündeş

Borgen
15.06.2016 - 19:19

Türk rock müziğinin kraliçesi Şebnem Ferah, aynı müzik şirketinde beraber çalıştığı sanatçı arkadaşı Ebru Gündeş ve bu şirketin genel direktörü Süha Yavuz arasında yaşanan bu aşk üçgeninin hikayesini hatırlayalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Büyük acılarla erken tanışan kadın; Şebnem Ferah.

Büyük acılarla erken tanışan kadın; Şebnem Ferah.

1996 yılında 24 yaşındayken ilk albümünü çıkaran Şebnem Ferah, bu albümdeki Deli Kızım Uyan şarkısını o sıralar komada olan ablasına yazmıştır. 1998'de ablasını toprağa veren Şebnem Ferah, ikinci albümünün hemen ardından da Yalova Depremi'nde babasını kaybetmiştir.

Beyin kanamasından fantezi müziğin zirvesine; Ebru Gündeş.

Şebnem Ferah gibi kapanana dek Raks Müzik bünyesinde çalışan Ebru Gündeş, 1999 yılında Dön Ne Olur albümünün stüdyodaki tanıtımı sırasında medyanın önünde beyin kanaması geçirdi. Albümü milyon satış rakamlarına ulaşan 25 yaşındaki sanatçı üç aylık aranın ardından konserlerine başladı.

Ve beklenen adam ortaya çıkar; Süha Yavuz

Ve beklenen adam ortaya çıkar; Süha Yavuz

1996'dan 2003'e kadar 7 sene boyunca Universal Müzik'le çalışan Şebnem Ferah ve Ebru Gündeş, çok yakın arkadaş olmasalar da beraber vakit geçirmiş isimler. Universal Müzik'in Genel Direktörü Süha Yavuz ise hikayeyi ilginç kılan adam konumunda.

Perdeler albümü ve acıların dinmesi

Perdeler albümü ve acıların dinmesi

Babasının ölümü sonrası girdiği buhrandan Süha Yavuz ile çıkmayı başaran Şebnem Ferah, Ekim 2001’de çıkarttığı ”Perdeler” albümünde hayata umutla bakan bir profil çizmekteydi. Bu albümdeki ”Günaydın Sevgilim” şarkısını da sevgilisine yazdığı biliniyordu.

İhaneti televizyondan öğrenen Şebnem'in yıkılışı...

İhaneti televizyondan öğrenen Şebnem'in yıkılışı...

Bu sırada Türk rock müziğinin kraliçesinin, sevgilisi Süha Yavuz’la ilişkisi de sorunsuz ilerlemekteydi. Ancak Perdeler albümünün üzerinden daha ay geçmemişti ki Şebnem Ferah, televizyon başındayken sevgilisinin Ebru Gündeş’le beraber olduğunu öğrendi. İhanetin kendisi kadar öğreniliş şekli de şok ediciydi. Sevgilisinin kendisini sanat camiasından arkadaşı olan bir kadınla aldatması Şebnem Ferah’ı yıktı. Bu haberin hemen ardından da Ebru Gündeş’in Ahdım Olsun albümü Universal Müzik tarafından piyasaya sürüldü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Aşk mı, daha çok satan mı?

Aşk mı, daha çok satan mı?

Daha önce Universal Müzik’in avukatı ve Süha Yavuz’un da yakın arkadaşı Ömer Durak ile büyük bir aşk yaşayan Ebru Gündeş’in bu yeni sevgilisi medyanın ‘acaba bir reklam ilişkisiyle mi karşı karşıyayız’ sorusunu sormasına neden olmuştu. Ancak ikili niyetlerinin ciddi olduğunu, evlilik hazırlıkları yaptıklarını söylüyorlardı.

Şebnem depresyonda, Ebru rekor kırıyor.

Şebnem depresyonda, Ebru rekor kırıyor.

Ebru Gündeş'in albümü milyon barajını aşmıştı. Her şey güllük gülistanlıktı. Olan Şebnem’e olmuştu. Aşk acısı ve büyük bir depresyon dönemi. Dördüncü albüm için yaptığı tüm hazırlıkları bir çırpıda silen Şebnem Ferah, bir süre sadece yakın arkadaşlarıyla iletişime geçti ve evinden pek fazla dışarı çıkmamayı tercih etti.

O gelinlik, bu gelinlik olsa gerek.

O gelinlik, bu gelinlik olsa gerek.

Süha Yavuz’la evliliğin ucuna kadar gelen ve gelinliğini bilen seçen Ebru Gündeş ise bu iş nihayete ermeyince aynı gelinliği 2002’nin sonlarında Ömer Durak’la yaptığı evlilik sırasında giymişti.

O sustu, şarkıları konuştu.

O sustu, şarkıları konuştu.

Hindistan’a ve Amerika’ya giderek uzunca bir arınma dönemi geçiren Şebnem Ferah, aynı zamanda birçok da şarkı biriktirmişti. Yaşanan bu ihanet hakkında konuşmamayı tercih eden Şebnem, cevabını 2003 yılında yine Universal Müzik’ten çıkan ”Kelimeler Yetse” albümündeki şarkılarıyla verdi. Albümdeki Babam Oğlum, Gözlerimin Etrafındaki Çizgiler, Daha İyi Olmaz mıydı şarkılarıyla acısını ve belki de o zaman hala süren aşkını dile getiren; Ben Şarkımı Söylerken, Mayın Tarlası şarkılarıyla isyan eden ve kesin olmamakla birlikte Senin Adın Ne ile de karşı taraftaki kadına gönderme yapan Şebnem Ferah, bu olaydan sapasağlam çıkmayı başardı.

Şebnem Ferah kült olmuş şarkısında oldukça sert: ”İçine girdiğin küçük kaygan deliği, yeni ve büyük bir dünya mı sandın?”

İçeriğin Devamı Aşağıda

”Gözlerimin etrafındaki çizgiler artık belli oluyor. Bütün o çizgiler son bir yılda oldu. Sana, bana, bize ağlarken... Ben Leyla olmuşum kimin umurunda Mecnun çoktan gitmişken.”

Şebnem bu konu hakkında konuşmuyor, Ebru ise onun şarkılarını söylüyor.

Şebnem bu konu hakkında konuşmuyor, Ebru ise onun şarkılarını söylüyor.

Konserlerinde Şebnem Ferah'ın Sil Baştan şarkısını söyleyen Ebru Gündeş, O Ses Türkiye'deki birçok yarışmacısına da sesini ve sanatını övmekten çekinmediği Şebnem Ferah'ın, kendisinin de başrol olduğu bu olay üzerine yazdığı 'Gözlerimin Etrafındaki Çizgiler' şarkısını söyletiyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6440
1802
788
628
175
120
86
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
De grasse

Bakın ebrunun kızının psikolojisi bozulacak yapmayın

Mr Logical

Daha önce de başka bir galeride yorum olarak yazmıştım. Şebnem Ferah'ın her albümünde her şarkısında bu göndermeleri/anlatımları hissedebiliyorsunuz. Bu hika... Devamını Gör

Can AVCI

adam dream türkten kral tv ye değiştirmiş kanalı....şebnemden ebruya geçmek ne lan