Görüş Bildir
Haberler
Makyaj Yaparken En Çok Zorlandığın An Hangisi?

Makyaj Yaparken En Çok Zorlandığın An Hangisi?

Ecivicivokke
26.09.2023 - 22:48

Makyaj yapmak ve güzelleşmek her ne kadar keyifli olsa da kimi anlarda zorlayıcı olabilir. Fakat herkesin zorlandığı aşama birbirinden farklıdır.

Peki ya sen makyaj yaparken en çok hangi anda zorlanıyorsun?

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

1. Öncelikle ne kadar makyaj malzemen olduğunu öğrenelim!

2. Peki ya en sevdiğin makyaj hangisi?

3. Hayalindeki makyajı tek seferde yapamadığın oluyor mu?

4. Ne sıklıkla eyeliner kullanıyorsun?

5. Makyaj bilgine güvendiğini söyleyebilir misin?

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

6. Makyaj yapmayı nereden öğrendin peki?

7. Favori makyaj malzemeni seç bakalım!

8. Son olarak, makyajında hangi renklerin birbiriyle uyumlu olacağını rahatlıkla tahmin edebiliyor musun?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam

Eyeliner çekmek!

Senin makyaj yaparken en fazla zorlandığın şey eyeliner çekmek! Eyeliner çekmek herkesin hızlıca başarabileceği bir şey değil tabii. İlk başta ince ve hafif bir çizgi çekmeye odaklanıp daha sonra çizgiyi belirginleştirmek işine yarayabilir. İlk etapta iç köşeden dış tarafa doğru çok belirgin olmayan bir çizgi çekerek başla ve ardından dilediğin kalınlığa ulaştır. Düzeltmeler yapman gerekiyorsa pamuklu çubuk, bant gibi malzemelerden destek alabilirsin. Eyeliner çekmek pratik gerektirir, pratik yaptıkça bu konuda başarılı olacağına eminiz!

Far rengi seçmek!

Far rengi seçmek bazen karmaşık görünebilir fakat bazı noktalara dikkat ederek doğru renkleri bulabilirsin! Far rengini seçerken ilk olarak göz rengine dikkat etmek gerekir. Göz rengini vurgulayan ve kontrast yaratan bir far rengi seçmek makyajının daha güzel gözükmesini sağlar. Ten rengini de göz önünde bulundurmak far rengi seçerken önemlidir. Açık tenliysen hafif tonlarda farlar daha doğal bir görünüm sağlarken, koyu tenliysen daha canlı ve pigmentli renkleri tercih edebilirsin. Özel gün, kıyafete uygunluk, renk teorileri de far rengi seçmekte oldukça önemlidir. Bunlara dikkat edersen artık far rengi seçmekte de zorlanmayacaksın!

Cilt tonunu eşitlemek!

Makyaj yaparken cilt tonunu eşitlemek, kusurları kapatmak çoğu kişinin zorlandığı bir şeydir. İlk olarak cilt tonuna uygun bir fondöten seçerek işe başlayabilirsin. Doğru fondöten rengini seçmek için bileğinden değil, çenenin altından yardım alabilirsin. Eğer cildinde koyu lekeler varsa bu lekeleri kapatmak için kapatıcı kullanman gerekebilir. Kapatıcıyı lekelerin üstüne uyguladıktan sonra dikkatlice yaymak da önemlidir. Cilt makyajını yaparken fırça ve sünger gibi malzemelerden yardım almak da işini kolaylaştırabilir. Bu ürünler yardımıyla makyajın cildine çok daha iyi bir biçimde yayılmasını sağlayabilirsin.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
16
10
4
4
4
3
2
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
BÜSÜ.

Eyeliner çekmek! Aslinda en zoru cilt tonuna uygun fondöten kullanmak ve cilde yedirmek. Pek çok kadının bu genel hatası beni de zorluyor.Aslında hergüne ayn... Devamını Gör

Nrgsss

Cilt tonunu Eşitlemek!