Görüş Bildir
Haberler
Mahmut Uslu Beraat Etti

Mahmut Uslu Beraat Etti

Enver K.
30.06.2015 - 12:50
İçeriğin Devamı Aşağıda

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında 5 Mayıs 2014 tarihinde Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanan Türkiye Bayanlar Basketbol ligi maçında yaşanan olaylar sırasında birbirlerinden karşılıklı şikayetçi olan Galatasaray Kongre Üyesi Jerfi Tarık Fıratlı ile Fenerbahçe Spor Kulübü Genel Sekreteri ve Basın Sözcüsü Mahmut Uslu'nun yargılandığı dava karara bağlandı.

Mahkeme, 'Tehdit' ve 'Hakaret' suçlarından yargılanan Mahmut Uslu'nun beraatine, 'Basit yaralama' suçundan yargılanan Fıratlı'nın da 2 bin TL adli para cezası ile cezalandırılmasına hükmetti. Fıratlı'nın cezası 5 yıl süre ile ertelendi.

Bakırköy 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasına birbirlerinden karşılıklı şikayetçi olan katılan sanıklar Mahmut Nedim Uslu ile Jerfi Tarık Fıratlı katılmazken, avukatları hazır bulundu.

Kararını açıklayan mahkeme, Galatasaray ile Fenerbahçe bayan basketbol takımlarının Abdi İpekçi Spor Salonu'nunda 5 Mayıs 2014 tarihinde oynadıkları maçın devre arasında Galatasaray'lı bazı taraftarlarla Fenerbahçeli bazı yöneticiler arasında sataşmalar yaşandığını hatırlattı.

2 BİN TL PARA CEZASI CEZALANDIRILDI

Yaşanan tartışma üzerine Fenerbahçe Basın Sözcüsü ve Genel Sekreteri Mahmut Nedim Uslu'nun Galatasaray Kongre Üyesi ve taraftarı olan Jerfi Tarık Fıratlı'dan, Fıratlı'nın da Mahmut Nedim Uslu'dan karşılıklı şikayetçi olduklarını belirten mahkeme, Fıratlı'nın tartışma sırasında Uslu'yu yumruk atarak basit tıbbi müdahale ile giderilecek 'Basit yaralama' suçunu işlediğine karar verdi. Mahkeme,bu suçtan dolayı Fıratlı'ya günlüğü 20 TL'den 100 gün adli para cezası ile cezalandırdı. Fıratlı'nın 2 bin TL'lik para cezası, 5 yıl süre ile aynı suçu işlememe şartı ile ertelendi.

USLU'YA BERAAT

Mahkeme, katılan sanık Mahmet Nedim Uslu'nun katılan sanık Tarık Jerfi Fıratlı'ya yönelik sarf ettiği, 'Adana'dan akrabalarım ayaklandı, peşindeler' şeklindeki tehdit içerikli sözünden beraatine karar verdi. Mahkeme, bu sözlerin, muhatabı ciddi şekilde korku ve endişeye sevk etmediğini gerekçe göstererek beraat kararı verdi. Mahkeme yine Uslu'nun Fıratlı'ya yönelik olarak sarf ettiği sinkaflı sözlerinden de beraatine karar verdi. Mahkeme, küfürlerin Fıratlı'nın ağır ve haksız hareketi sonucu gerçekleştiğine karar vererek Uslu'yu 'Hakaret' suçundan da beraat ettirdi.

İDDİANAMEDEN

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 5 Mayıs 2014 tarihinde Zeytinburnu Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanan Türkiye Bayan Basketbol Final maçının devre arasında Mahmut Nedim Uslu ile bazı Galatasaray'lı taraftarlar arasında tartışma yaşandığı hatırlatıldı. Müşteki şüpheli Mahmut Uslu'nun tribünden ayrıldığı sırada müşteki şüpheli Jerfi Tarık Fıratlı ile karşılaştığı ve birbirlerine karşılıklı sataştıkları hatırlatıldı.

Jerfi Fıratlı'nın Mahmut Uslu'yu yumruk, Mahmut Uslu'nun da Fıratlı'ya küfür ve tehdit ettiği, tarafların birbirlerinden karşılıklı şikayetçi olduğu belirtilen iddianamede, Fıratlı için 'Basit yaralama' suçundan 5 yıla, Uslu için de 'Hakaret' ve 'Tehdit' suçundan 7 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Skorer

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0