Görüş Bildir
Haberler
Maganda Denetimi Geliyor: Düğün Sahibi Silah Kullanılmayacağına Dair Taahhütname Verecek

Maganda Denetimi Geliyor: Düğün Sahibi Silah Kullanılmayacağına Dair Taahhütname Verecek

Düğün, nişan, asker uğurlaması gibi eğlenceleri kana bulayan silahlı kutlamaların önüne geçilmesi amacıyla İçişleri Bakanlığı valiliklere genelge gönderdi. Buna göre düğün veya nişan sahipleri, organizasyonlar öncesinde silah kullanılmayacağına dair taahhütname verecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hürriyet gazetesinden Fevzi Kızılkoyun'un haberine göre, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu imzasıyla 81 il valiliğine gönderilen ‘düğün’ genelgesinde, düğün ve nişan törenlerinde havaya ateş açılmasına müsamaha gösterilmemesi istendi. Genelgede, son zamanlarda düğün, nişan ve benzeri organizasyonlar sırasında ateşli silahla havaya ateş açılması nedeniyle üzücü olayların yaşandığına dikkat çekilerek, ‘yaşanan üzücü olayların kamuoyunda tedirginliğe ve kamu düzeninin sorgulanmasına neden olduğu’ vurgusu yapıldı.

Muhtarlar ihbar edecek

Muhtarlar ihbar edecek

Vatandaşların can güvenliğinin korunması, suç işlenmesinin önlenmesi için ülke genelinde bayram, düğün, uğurlama, spor müsabakası gibi kutlama faaliyetlerinde valiliklerden gerekli önlemlerin alınması istendi. Genelgede düğün, nişan gibi kutlamalara izin verilirken silah kullanılmaması, havaya ateş açılmaması hususlarına ilişkin organizasyon sahiplerinden taahhütname alınması istendi.

Ayrıca muhtarlara da düğünlerde silah kullanan magandaları ihbar etmesi görevi verildi.

'Mutluluğa kurşun sıkma, geleceği karartma'

'Mutluluğa kurşun sıkma, geleceği karartma'
İçeriğin Devamı Aşağıda

Genelgede, düğün-nişan sahipleri ile organizasyon yapan kişilerin açık alanlarda yapılacak kutlamalarda havaya ateş açılmaması/silah kullanılmamasına yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla hazırlanan ‘Mutluluğa kurşun sıkma, geleceği karartma’ yazılı afişler, davetlilerin görebileceği şekilde alanlara asılması istendi.

Ateş açan kamu personeli hakkında disiplin işlemi başlatılacak

Ateş açan kamu personeli hakkında disiplin işlemi başlatılacak

Silahıyla havaya ateş açan kamu personeli hakkında disiplin işlemi başlatılması, gerekli cezaların verilmesi talimatı da verilen genelgede, bu kamu görevlileri hakkında idari para cezası uygulanıp uygulanmadığının da takip edilmesi gerektiği vurgulandı.

Ayrıca kolluk kuvvetlerine düğünde davetli de olsa, ihbar, tutanak altına alma ve müdahale gibi yükümlülüklerini yerine getirmesi istendi. Görevini yerine getirmeyen kolluk kuvvetleri hakkında ise soruşturma açılması istendi.

Umut Vakfı Kurucu Başkanı Nazire Dedeman Çağatay, genelge dolayısıyla İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya teşekkür mektubu gönderdi.

Umut Vakfı Kurucu Başkanı Nazire Dedeman Çağatay, genelge dolayısıyla İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya teşekkür mektubu gönderdi.

Çağatay, konu hakkında yaptığı açıklamada ise şunları söyledi: 

'Halkımızın özellikle de nişan, düğün ve asker uğurlama törenleri sırasında rastgele ateş açması nedeniyle her yıl yüzlerce üzücü olay yaşanıyor, sonucunda da insanlarımız ölüyor, yaralanıyor. Ancak tüm uyarılarımıza rağmen önüne geçilemedi. İtiraf etmeliyim ki, bugün (dün) son dakika haberi olarak ‘Nişan, düğün genelgesi’ haberini duyunca çok mutlu oldum. En azından 25 yıldır yaptığımız mücadele bir nebze de olsa başarıya ulaştı, diye düşündüm. Ama asıl bundan sonrası önemli. Sayın Soylu’dan, İçişleri Bakanlığı ve emniyet personelinden bu genelgenin ciddiyetle uygulanmasını sağlamalarını rica ediyorum.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gelenge sosyal medyanın da gündeminde...

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
74
3
2
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Orbay Turgay

çok komik çaba... trafikte yasak var diye herkes kurallara uyuyor hiç kaza olmuyor öylemi? bakkaldan alır gibi av tüfeği alınıyor bunlar yasak peşinde

Dertleryan

Çok doğru tespit. Av bayiilerine sıkı denetim getirmek lazım ilk önce. Düğün sahibine sorumluluk yüklemek yersiz olmuş.

Sıla Güzel

Ülke nasıl bir saçmalık haline geldi? Beş yaşındaki küçük çocuk bile daha mantıklı yönetir. Maganda denetiminin daha bu sene gelmesine ne demeli.

Yağız Utku

Organizatörlerle ne alakası var? Düğün salonunda mı silah sıkılıyor? Köy ve mahalle arası düğünlerde silah sıkılıyor

Engin Türk

Organizatörle alakası şu, bu olay genelde kırsal kesimde var düğün sahipleri çevreyi az çok tanır kimin silah sıkabileceğini bilir düğün öncesi uyarır. Ha uy... Devamını Gör