Görüş Bildir
Haberler
Maden Emekçileri İçin Yapılmıştı! Heykeli, Belediye Tarafından Boyanan Sanatçı İsyanlarda

etiket Maden Emekçileri İçin Yapılmıştı! Heykeli, Belediye Tarafından Boyanan Sanatçı İsyanlarda

Heykeltıraş Metin Yurdanur tarafından Kozlu’da yapılan madenci heykeli, AK Partili Belediye Başkanı Ali Bektaş tarafından sanatçıya bilgi verilmeden sarı-mavi renklere boyandı. Ortaya çıkan görüntü ise sanatçıyı oldukça kızdırmış durumda.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1991 yılındaki 'Büyük Madenci Yürüyüşü' anısına yapılmıştı

1991 yılındaki 'Büyük Madenci Yürüyüşü' anısına yapılmıştı

Madenci kenti Zonguldak’ta maden emekçileri 1991 başında hakları için eylem yapmış yurt çapında genel greve gidilmişti. Haklarında ilerleme sağlayamayan madenciler Ankara’ya gitmek istemiş, otobüslerin kente alınmaması üzerine sayısı 100 bine ulaşan madenciler ve aileleri Ankara yoluna düşmüştü. Bu olayların ardından Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyesi de olan ünlü heykeltıraş Metin Yurdanur, 1992’de Ankara’da Olgunlar Sokak’ta bronz, Kozlu’daysa karışık malzemeden yarattığı madenci anıtlarını yapmıştı.

"Hem sanat eseri hem de maden emekçileri itibarsızlaştırılmaya çalışılmıştır"

"Hem sanat eseri hem de maden emekçileri itibarsızlaştırılmaya çalışılmıştır"

ANKA’ya konuşan Metin Yurdanur, belediye görevlilerinin farklı gerekçeler ileri sürdüğünü ve bugün itibariyle başkan Ali Bektaş’la görüşemediğini söyledi: 

“Kozlu’da yer alan Madenci Anıtı boyanarak tahrip edilmiştir. Anıt heykel tanınmayacak şekilde boyanmış ve bu yolla hem sanat eseri hem de maden emekçileri itibarsızlaştırılmaya çalışılmıştır. Müdahale ile 5846 sayılı Telif Hakları Kanununa göre eser sahibi olarak haklarım çiğnenmiştir. Bilgim, iznim ve onayım olmadan yapılan bu yanlıştan bir an önce dönülmesini hem kendi adıma hem de canlarını maden ocaklarında yitiren binlerce maden işçisi adına diliyorum.”

Yurdanur, heykelinin orijinal haliyle boyanmış halini de Twitter’dan paylaştı ⬇️

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
212
57
32
14
5
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
h.ibrahim

kazıcı şirin yapmışlar aq

Birşeyler

Heykeli boyamak nerden gelmiş akıllarına hayret 🤔

Aysun Aydın

Kafalar pırıl pırıl yuh artık.