Görüş Bildir
Haberler
LYS'ye Günler Kala : İşte Son Günlerde Yapılması Gerekenler;

LYS'ye Günler Kala : İşte Son Günlerde Yapılması Gerekenler;

Gece Deniz
10.06.2016 - 13:49

YGS'yi güç bela atlattık ve hemen ardından LYS geldi.Hazır sınava giriceğimiz yerler açıklanmışken,son günleri nasıl değelendirmeliyiz onlara değindik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1.

1.

Arkadaşlarınızla ya da kütüphanede toplu halde çalışıyorsanız ,artık kendinizle başbaşa kalmanızın zamanı geldi.Çünkü dikkatinizi daha çabuk toparlayabilmeli,kendinizle ve derslerle baş başa kalmalısınız.

2.

2.

Eğer müzik dinleyerek ders çalışma alışkanlığınız varsa,bir an önce kendinizi bu alışkanlığınızdan uzaklaştırmanız gerekiyor.Çünkü sınav anında olsun,soru çözerken olsun kulağınız hep müziğe,gürültüye alıştığı için odaklanma sorunu yaşayabilme olasılığınız çok çok yüksek.Bu nedenle müzik ile dersleri bir süre ayırmanız gerekecek.

3.

3.

3.olarak benim en büyük yardımcım olan ; DUVARLAR !  Evet,fizik formülleri olsun,biyolojiye dair püf noktalar,geometri formülleri olsun hepsini her an gözümün önünde olsun diye duvarıma yapıştırmayı düşündüm ve etkisini sahiden gördüm.Kesinlikle son günlerde o kadar işe yaricaktır ki ,ezberlemek istemeseniz bile aklınızda kalacaktır.

4.Son 10 Gün ;

4.Son 10 Gün ;

Kitaplardan en çok soru çıkan konular son defa tekrar edilmeli,eksikler kapatılmalı.

Matematikte : Türev-İntegral-Karmaşık Sayı-ÖTF ve Limitten kesinlikle tekrar yapılmalı,yardımcı videolar izlenmeli.

Geometri : Çember ve Özel Dörtgenler tekrar gözden geçirilmeli.

Kimya:Organik Kimya tekrarı yapılmalı.

Biyoloji:Sistemler tekrar edilmeli hatta en çok soru çıkan konu olarak Endokrin ve Dolaşım Sistemi üzerine düşülmeli.

Fizik __: Maalesef en çok çıkan konu diye bir ayrım yok fizikte ama basit konular olarak Dalgalar,Yıldızlar son kez gözden geçirilmeli.

5.Son Bir Hafta ;

5.Son Bir Hafta ;

Konu tekrarları bittikten sonra hemen denemelere geçilmeli kendimizi zorlayacak şekilde 2 deneme çözmeli,hala eksiklerimiz varsa tamamlanabilecek konular ise o eksiklikler kısa zamanda bitirilmeli.

NOT:DENEMELERE BOĞULUN !

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın