Görüş Bildir
Haberler
LUiSA DÜSS Psikanalitik Testi İle Bilinçaltının Derinliklerine İniyoruz!

etiket LUiSA DÜSS Psikanalitik Testi İle Bilinçaltının Derinliklerine İniyoruz!

Bilinçaltı, erişilmesi zor, yasak bir bölge gibidir.

Hayatımızın her anını barındıran, kontrolümüzün onun çevresinde geliştiğini, bir nevi esir konumda olduğumuz gerçeğini zorla benimseten şeydir.

Derinliklerinde çok şey yatar da, pek çoğumuz bilmez neler döndüğünü o dipsiz kuyuda.

Gelin, hep beraber o dipsiz kuyuya inelim...

Not: Bu test tamamen eğlence amaçlıdır, tanı koymak gibi bir amacı kesinlikle yoktur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Gerçek denilen şey sence nedir?

1. Gerçek denilen şey sence nedir?

2. Bu görselde ilk gözünüze çarpanı soralım bir de!

2. Bu görselde ilk gözünüze çarpanı soralım bir de!

3. Şu an telefonun çalıyor varsayalım ve arayan da en yakın arkadaşın. Evinde yangın çıktığını, panik içinde olduğunu söylüyor. Ne önerirsin ona?

4. Merdiven Sorusu

Yıllardır kimsenin ayak basmadığı eski bir binadasınız ve yerin altına doğru inen bir merdiven keşfettiniz. Bir... iki... üç...

Derken karanlığın içinden birinin sesini duydunuz!

Bu kişinin sesini duyunca nasıl tepki veriyorsunuz?

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Birazcık da zihinsel derinliğini ölçelim! Delilik ile dahilik arasındaki ince çizgiyi tanımlamanı istesek hangisini seçerdin?

5. Birazcık da zihinsel derinliğini ölçelim! Delilik ile dahilik arasındaki ince çizgiyi tanımlamanı istesek hangisini seçerdin?

6. Mahkeme Salonu

Tokmağın inişi, kurnaz avukatların yorulmak bilmeyen çeneleri, karar okunurken çöken sessizlik... Bir mahkeme salonundan daha fazla dramatik olmayı başaran çok az film sahnesi vardır. Zekaların çarpıştığı gerilim dolu savaş alanında kimi zaman doğru ile yanlış arasındaki çizgi bulanıklaşır ve bu karışıklıkta kanun ve adalet kaybolur.

Soru şu: Mahkeme salonunda geçen bir filmde aktörsünüz, aşağıdakilerden hangisini oynardınız?

7. Geleceğin Habercileri

Bir cumartesi günü evde tembellik ederken zil sesiyle yerinizden sıçradınız. Kapıyı açtığınızda çok şaşırıyorsunuz. Eşikte 2 hayvan duruyor. Size 2 mektup getirmişler. İçlerinde de geleceğe ait öngörüler var. Zarfları açınca 2 mektubun içeriğinin çok farklı olduğunu görüyorsunuz. Bir mektupta sizi mutlu bir geleceğin beklediği yazıyor. Diğeri ise felaketleri ve mutsuzluğu haber veriyor.

Aşağıda hayvanlardan hangisi size kötü kehaneti iletti?

İçeriğin Devamı Aşağıda

8. Bilinçdışı Psikolojisi

İnsanların sıklıkla dile getirdikleri garip belirtilerden bazıları aşağıda.

  • Çok kötü şeyler olacak korkusu yaşıyorum.

  • Başkaları engel olmasaydı daha başarılı olacağımı düşünüyorum.

  • Durup dururken yersiz korkulara kapılıyorum.

  • Nefes almada güçlük çektiğim anlar oluyor.

  • Hayatta kötülükler hep beni buluyor.

  • Bana kötülük yapmak isteyen biri var.

Bu belirtilerden kaçına sahipsiniz?

9. Zihni biraz dinlendirerek bitirelim testimizi. Bu akan görüntü sana hangi rengi çağrıştırıyor?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Bilinçaltının dizginleri senin elinde!

Sen bilinçaltını kontrol altına almayı ve onunla konuşmayı başarmış bir insansın. Şöyle özetlemek gerekirse; insan beyninin bilgiyi algılayan iki monitörü vardır: Bilinç ve bilinçaltı. Bilinç sadece gözle görülebilen olayların farkındayken, bilinçaltı çevresel görüntüleri de algılar. Yani beyni yöneten asıl bölüm, bilinçaltıdır. İşte sen, bilinçaltını kontrol altına alarak, aslında yaşamının gidişatını ele alma yetisine sahip olmuşsun. Bu sayede bilinç denilen kavramın ulaşamadığı bilgi ve yeteneklere ulaşabiliyor ve bunları zihin haritanda olması gereken yerlere itinayla yerleştiriyorsun! Bilinçaltı gibi karmaşık bir yapıyı bile ele alabilen biri olarak hayattaki karmaşa ve karışıklıktan etkilenmiyor başkalarının kendini kaybettikleri olaylarda bile sakin kafa ile düşünebiliyorsun!

Senin bilinçaltın mıknatıs gibi!

Sen bilinçaltı denilen kayıt ortamının, korkunçluklarla, fesatlıklarla ya da kabuslarla dolu dipsiz bir kuyu olmadığının farkında olan bir bireysin. Birçok insan bilinçaltı denilen kavramdan korkuyla bahseder ya da deneyimledikleri garip belirtileri bilinçaltının karmaşıklığına yorar. Sen ise bilinçaltı denilen düşsel imgelerin, sahip olduğun hayal gücü ve yaratıcılığın pınarı olduğunun farkındasın. Bu yüzden her zaman hayattan ne istediğini biliyor ve ona göre yaşıyorsun. Bilinçaltını kontrol altında tutarak korkuları ve kabusları ortadan kaldırmak, bilinçaltında olanları su yüzüne çıkarıp rasyonel bilincin ışığına tutmak, onları tarafsızca mercek altına almak ve nihayet korkacak hiçbir şey olmadığını görmek, senin hayat gayen!

Seni zorlayan bir bilinçaltın var!

Bilinçaltı yaşanan acı-tatlı her olayı kayıt altına alıp, saklayabilen sonsuz bir depodur. Bu depoda her şey saklanır. Kontrolü ona bırakırsan da seni esiri eder. Sense farkındalığı yüksek bir insan olarak, şayet bilinçaltın ile bir savaşa girersen, onun elinde tuttuğu bu güç ile beraber; yaşadığın her mutluluk karşısında, acı olayları hatırlatıp, endişe, kaygı, korku gibi duyguları ortaya çıkararak, mutlu olmayı engelleyebileceği gerçeğini görmüşsün. Bu sayede bilincin ile bilinçaltın arasındaki bir denge kurmuş, kişiliğinin de kendini özgürce ifade etmesine izin vermişsin.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1733
493
169
156
113
62
47
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sigurd

aynı test, aynı sorularla farklı bir başlıkta daha önce de gelmişti karşımıza, sıkılmadınız mı?

Enes Semiz

LUiSA DÜSS Psikanalitik Testi bu değil. Uydurmayınız.

Bahadır A

#3 nümerolu soruda bahsedilen arkadaşınızı öldürmek istiyorsanız, evet, camları açmasını söyleyin... Söyleyin ki evin içerisine daha fazla oksijen dolsun ve ... Devamını Gör