Görüş Bildir
Haberler
Londra'da Binlerce Kişi AB Referandumunu Protesto İçin Sokağa Döküldü

Londra'da Binlerce Kişi AB Referandumunu Protesto İçin Sokağa Döküldü

ATKN
02.07.2016 - 23:17

Birleşik Krallık'ta yapılan Avrupa Birliği (AB) referandumunda birlikten ayrılık kararı çıkması, İngiltere'nin başkenti Londra'da binlerce kişi tarafından protesto edildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Avrupa için marş' adlı gösteri yürüyüşü için her yaş grubundan katılımcılar, ülkenin en büyük parkı Hyde Park yakınında toplandı.

​Farklı kentlerden AB taraftarlarının da destek verdiği gösteride protestocular, tarihi İngiliz Parlamentosu'na kadar yürüdü.

Yaklaşık 5 saat süren protestoda, AB destekçisi binlerce kişi, yürüyüş boyunca Brexit kararına yönelik tepkilerini 'Yüzde 48 AB'yi istiyor', '48'iz, daha fazla yalan, daha fazla nefret yok', 'Birlikte daha güçlüyüz' gibi sloganlar atarak dile getirdi, 'Ben Avrupa'mdan çıkmıyorum', 'AB benim geleceğim', 'Bizim geleceğimiz, bizim tercihimiz' ve 'Ben İngilizim, ben Avrupalıyım' yazılı pankartlar taşıdı.

Olaysız geçti

Olaysız geçti
İçeriğin Devamı Aşağıda

Göstericiler Parlamento Meydanı'na geldiklerinde, birlik mesajı taşıyan bazı popüler şarkıların sözlerini AB'ye uyarlayarak seslendirdi.

Yaklaşık 35 bin kişinin gösteriye katıldığını bildiren Londra polisi, olaysız geçen yürüyüşü helikopterler ile takip etti.

Başka şehirlerde de protesto edildi

Başka şehirlerde de protesto edildi

Bu arada, başka şehirlerde düzenlenen gösterilerde de sandıktan çıkan Brexit kararı protesto edildi, Birleşik Krallık'ın AB üyesi olarak kalması istendi.

İngiltere, Galler, İskoçya ve Kuzey İrlanda'dan oluşan Birleşik Krallık'ta 23 Haziran'da yapılan AB referandumundan, yüzde 52 ile ülkenin AB'den ayrılması yönünde sonuç çıkmıştı. İskoçya, Kuzey İrlanda ve başkent Londra'da seçmenler ezici çoğunlukla AB'de kalma yönünde oy kullanmış, İngiltere ve Galler'de ise ayrılma yönündeki oylar daha fazla çıkmıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Referandum sonucunun yasal olarak İngiliz hükümeti açısından bağlayıcılığı bulunmuyor ancak hükümetin halkın kararını görmezden gelmemesi ve AB'den çıkış prosedürünü başlatması öngörülüyor. Başbakan David Cameron'ın istifa edeceğini açıkladığı İngiltere'de hükümetin, AB'den çıkma sürecini başlatacak Lizbon Antlaşması'nın 50. maddesini yeni başbakan göreve gelene kadar devreye sokması beklenmiyor.

Avrupalı yetkililer ise 50. maddenin bir an önce işleme konulması çağrısında bulunuyor. İngiltere'nin Lizbon Antlaşması'nın 50. maddesini işleme koymasıyla AB'den ayrılış anlaşmasının şartlarının belirlenmesi için iki yıllık süreç de başlamış olacak.

Sputnik

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
26
16
10
4
2
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Nekadarda

35 bin kişi? Olaysız? vay amk. "Evlerimize dağılalım people" demedilermi lan

Ceyda Alkor

çokta iyi olmuş çokta güzel olmuş

fixriterzi

Göte giren şemsiye açılmaz.