Görüş Bildir
Haberler
Lazio 3-1 Galatasaray

Lazio 3-1 Galatasaray

Mustafa Boztepe
25.02.2016 - 17:16 Son Güncelleme: 25.02.2016 - 22:00

UEFA Avrupa Ligi Top 32 turunun 2. maçında Galatasaray, İtalyan ekibi Lazio'ya konuk oldu. Temsilcimiz Galatasaray, İstanbul'daki 1-1'lik maçın rövanşında Lazio'ya 3-1 mağlup olarak Avrupa'ya veda etti. Lazio'nun Parolo, Anderson ve Klose ile bulduğu gollere Galatasaray Yasin Öztekin'le cevap verdi. Ancak bu gol Galatasaray'a yetmedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Denizli: Çizgisinin gerisinde kalan futbolcular oldu

Denizli: Çizgisinin gerisinde kalan futbolcular oldu

Galatsaray Teknik Direktörü Mustafa Denizli, çizginin gerisinde kalan futolcuların olduğuun ifade etti. Bir yeri kapatmaya çalışırken hep başka yerlerden açık verdiklerini söyleyen deneyimli çalıştırıcı, ikinci yarıdaki oyunu kabul edilemez olarak nitelendirdi.

Mustafa Denizli şu şekilde konuştu:

“İstedğimiz sonucu alamadıktan sonra maçı nasıl değerlendirdiğiniz pek bir şey ifade etmiyor. Pozisyon vermediğiniz ilk yarıda düşünce ötesi bir ikinci yarı geçirdik. Bir büyük takımın kaybetmemesi gereken topları kaybettik. Bizim Gaalatasaray adına yapabileceğimiz şeyleri yapmak için geride kalıyoruz. Hep zorlu geçiyor. Takımın bir tarafını kapatmaya çalışırken bir taraftan açık veriyoruz ama bir yere kadar. Hepsinin çok başarılı olduğunu söylemek mümkün değil. Çizgisinin gerisinde kalan futbolcular oldu ama bunu burada paylaşmanın bir manası yok.”

Pioli: Rakibin defans hatalarını değerlendirip turu geçen taraf olduk

Pioli: Rakibin defans hatalarını değerlendirip turu geçen taraf olduk

Lazio Teknik Direktörü Stefano Pioli, Galatasaray’dan üstün olduklarını kanıtladıklarını söyledi. Yedikleri golü maçtaki tek negatif unsur olduğunu ifade eden İtalyan çalıştırıcı, maçı kontrol ederek minimum reskte oynadıklarını söyledi.

Pioli, “İlk yarıda hücum anlamında çok sivrilemedik; ama sonrasında kontralarda başarılı olduk. Çocukların çıkardığı işten dolayı memnunum. Bunu hak ettiler ve Türkler’den daha üstün olduklarını kanıtladılar. İlk yarı sonunda bu şekilde oynamaya devam etmemiz gerektiğini söylemiştim. Onları cesaretlendirmeye çalıştım. İlk yarıda en azından 1-0 önde olmayı bekliyorlardı. Biraz endişe vardı” ifadelerini kullandı.

Lazio’nun çalıştırıcısı takım hakkında çok pozistif düşündüğünü ve UEFA Avrupa Ligi’nde kendilerine daha yüksek hedefler koyabileceklerini vurguladı.

Oyuncu Açıklamaları

Oyuncu Açıklamaları

Muslera: Taraftarımızdan Özür Diliyoruz

Galatasaray kalecisi Fernando Muslera, Lazio’ya 3-1 yenilerek UEFA Avrupa Ligi’nden elendikleri maçın ardından açıklamalarda bulundu.

Fernando Muslera’nın yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamalardan satır başları şu şekilde:

“Tabii ki çok üzgünüz. Buraya çok farklı hayallerle, tur atlamaya gelmiştik. Her zaman hedefimiz Avrupa’da sonuna kadar gitmektir. İkinci yarıda çok iyi oynadılar. Sonradan oyuna giren oyuncularla fark yarattılar. Taraftarımızdan özür diliyoruz. Türkiye Kupası’na ve ligdeki maçlarımıza odaklanmamız gerekiyor.”

“Kesinlikle Roma çok sevdiğim bir yer ama şehir bir yana amacımız tur atlamaktı. Başaramadığımız için çok üzgünüz. Öğrenmeye ve kendimizi geliştirmeye devam edeceğiz.”

Yasin Öztekin

Galatasaray’da futbolcu Yasin Öztekin birbirlerine kenetlenmeleri gerektiğini ve taktiksel olarak daha iyi bir takım olmaları gerektiğin söyledi.

Yasin Öztekin, “Ne yazık ki olmadı, birbirimizden emindik, birbirimize güveniyorduk. Bazı şeyleri düzeltmemiz lazım. Çok şey yapmak istiyoruz ama istediklerimizi sahaya yansıtamıyoruz. Daha iyi kenetlenmemiz daha iyi mücadele etmemiz lazım. Taktiksel olarak daha iyi olmamız lazım önce. Bunu son maçlarda yapamadık ama umarım ilerleyen maçlarda yaparız.” şeklinde konuştu.

Galatasaray maçının hemen ardından Fenerbahçe'den gelen paylaşım

Galatasaray maçının hemen ardından Fenerbahçe'den gelen paylaşım

Rus ekibi Lokomotiv Moskova ile eşleşen Fenerbahçe 2-0 ve 1-1'lik skorlardan sonra üst tura çıkan isim olmuştu.

90' Maç sona erdi

90' Maç sona erdi

Lazio 3-1 Galatasaray

Topla oynama: %46 - %54

Pas yüzdesi: %72 - %75

Toplam şut: 16 - 6

İsabetli şut: 10 - 4

  • Galatasaray, Avrupa kupalarındaki son dokuz deplasman maçının her birinde en az iki gol yedi (toplam 25 gol)

  • Lazio - Galatasaray maçında 223 saniyeye üç gol sığdı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

90+1' | Muslera 4. golü önledi

Candreva, Muslera ile karşı karşıya kaldı. Ancak Uruguaylı file bekçisi bu pozisyonda başarılı

84' | Selçuk İnan'ın şutunu kaleci çeldi

Selçuk vurdu, Marchetti son anda kornere çeldi.

⚽ [GOL!] 72' Klose | Lazio 3-1 Galatasaray

Sol kanattan çevrilen topta bomboş kalan Klose, kariyerinin en kolay gollerinden birini attı. Şimdi Galatasaray'a 2 gol gerekiyor.

71' | Lazio Klose ile gole çok yaklaştı

İnanılmaz bir an Roma'da! Chedjou topu ayağından kaçırdı, Klose araya girdi, Muslera çıktı ancak kontrol edemedi. Klose yeniden kaleye vurdu ancak Chedjou çizgiden çıkardı.

⚽ [GOL!] 62' Yasin Öztekin | Lazio 2-1 Galatasaray

İçeriğin Devamı Aşağıda

⚽ [GOL!] 61' Felipe Anderson | Lazio 2-0 Galatasaray

Candreva'nın ara pasında Matri sağ kanattan ceza sahasına kesti. Anderson boş kaleye topu gönderdi.

⚽ [GOL!] 59 Parolo | Lazio 1-0 Galatasaray

Kornerden gelen topa düzgün bir kafa vuruşu yapan Parolo topu filelerle buluşturdu.

57' | Matri'nin şutu direkten döndü

Maçın en net gol pozisyonunu Lazio kaçırdı. Ceza sahası içinde topla buluşan Matri yerden vurdu, direğe çarpan top dışarı çıktı.

55' | Sabri topu kontrol edemedi

Podolski savunmanın arkasına sarkıttı, Yasin sağ kanatta topla buluştu, içeri çevirdi ancak Sabri topu ayağından fazla açtı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

46' | İkinci yarı başladı

45' | İlk yarı sona erdi

45' | İlk yarı sona erdi

Lazio 0-0 Galatasaray

Topla oynama: %50 - %50

Pas yüzdesi: %70 - %70

Toplam şut: 4 - 1

İsabetli şut: 2 - 1

42' | Biglia vurdu, Muslera son anda kornere çeldi

Anderson sağ kanattan tehlikeli geldi, ortasını yaptı savunmadan döndü. Dönen topa Biglia vurdu, Muslera son anda kornere çeldi.

18' | Sneijder uzaktan kaleyi denedi

İlk şut Sneijder'dan! Hollandalı yıldız ceza sahası dışından sert vurdu ancak kalecinin üzerine gitti.

11' | Lazio kornerden tehlike yarattı

Sağ kanatta Milinkovic topla buluştu, ortasını yaptı ancak Hakan'a çarpan top kornere çıktı. Kornerden gelen ortaya Laziolu futbolcular vurdu, top Muslera'da kaldı

İçeriğin Devamı Aşağıda

1' | Mücadele başladı

İlk 11'ler

  • Lazio: Marchetti, Bisevac, Lulic, Radu, Konko, Mauricio, Felipe Anderson, Parolo, Biglia, Milinkovic, Matri

  • Galatasaray : Muslera, Denayer, Hakan, Chedjou, Carole, Donk, Selçuk, Sabri, Sneijder, Yasin, Podolski

Son 5 maç

Son 5 maç

Maç Öncesi Bilgiler

  • İki takım Avrupa kupalarında üç kez karşı karşıya geldi. Taraflar birer galibiyet aldı (1B).

  • Türk takımları ile İtalyan takımları Avrupa kupalarında 79 kez karşı karşıya geldiler. İtalyan takımları bu maçlarda 44 galibiyet aldı (18B 17M).

  • Lazio, Türk takımları ile 13 kez karşı karşıya geldi. Lazio bu maçlarda sadece iki kez yenildi (6G 5B). Lazio’nun Türk takımlarıyla yaptığı son dört maç da berabere bitti.

  • Galatasaray, İtalyan takımlarıyla oynadığı son 14 maçın sadece ikisini kaybetti (6G 6B); son yenilgisi 2003'teydi (Juventus).

  • Galatasaray Avrupa kupalarında deplasmanda 11 maçtır galibiyet alamıyor (2B 9M); deplasmanda son galibiyetini 12 Mart 2013’te Schalke deplasmanında almıştı (3-2).

  • Galatasaray'ın Şubat ayında oynadığı son beş Avrupa maçının dördü 1-1 bitti (Chelsea 2014, Schalke 2013, Atletico 2010).

  • Lazio, bu sezon Avrupa Ligi'nde (Şampiyonlar Ligi’nden gelen takımlar hariç) maç kaybetmeyen dört takımdan biri (4G 3B).

  • Bu sezon UEFA Avrupa Ligi’nde serbest vuruşlar ve kornerlerden en fazla gol atan takım Lazio (6); Galatasaray'ın bu sezon Avrupa kupalarında kalesinde gördüğü 11 golün beşi duran toplardan geldi

Twitter, OptaCan, Goal, Sporx, Sporcope, Açık Mert Korkusuz

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
80
31
18
11
11
5
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
uçi mamadi

Sen bjk'nin fedasıyla dalga geçersen bileklik pazarlama işine girersin. Allahıma çok şükür iyi ki FENERBAHÇELİYİM !!!!

Soğan Ekmek

ya şu fenerbahçe kalp beşiktaş yalakalığınızı ne zaman bırakacaksınız peki?

ynsemrebagiban

Bu donk ön libero değil mi lan? bu adamlar niye ön libero yokmuş gibi atak yapıyolardı? Bu podolski kadrodaymış ben bunun adını niye duymadım? Bir de Selçuk'... Devamını Gör

Ne farkeder

Takma kafana boşver.adamlar milyonlar kazanıyor onlar bile takmiyor bu kadar.

Tarık Gürdal

Hiç mi gülmeyecegiz hiç mi mutlu huzurlu bir gün geçirmeyecegiz

Yusuf

Açık söylemek gerekirse bir bjk li olarak gs nin kazanmasını istedim. Ancak bunu hiç söylemek istemezdim kinci bir insan da değilim ama bir çok kulüp tarafta... Devamını Gör