Görüş Bildir
Haberler
Lanetli mi Gizemli mi? Tropik Cennet Hayallerimizi Suya Düşüren Yeryüzündeki 10 İlginç Ada

Lanetli mi Gizemli mi? Tropik Cennet Hayallerimizi Suya Düşüren Yeryüzündeki 10 İlginç Ada

luna
04.09.2020 - 08:45

Her şeyi bırakıp tropik hayallerinizi gerçekleştirmek için kaçamayacağınız adalar var...İlginç ve tuhaf hikayeleriyle yeryüzündeki gizemli adaları derledik, keyifli okumalar!👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Gaiola Adası (İtalya)

1. Gaiola Adası (İtalya)

Bu adada yaşayan neredeyse her sahibin ya öldüğü ya boğulduğu bilinmektedir. Bu yüzden terk edilmiştir ve ada lanetlenmiş olarak kabul edilir. İlk sahibinin ölü bedeni halıya sarılı bulunmuş, eşinin ise boğulduğu görülmüştür. Sonraki sahibi kalp krizi geçirmiş, bir sonraki sahibi ise akıl sağlığını kaybedip, akıl hastanesinde intihar etmiştir. Bunun gibi birçok ada sahibinin farklı farklı ölüm senaryoları vardır ve bazı maceracılar dışında artık kimsenin uğramadığı bir adadır.

2. Miyake-jima Adası (Japonya)

2. Miyake-jima Adası (Japonya)

Miyake-jima Adası’nda aktif bir yanardağ olan Oyama dağı bulunmaktadır. Yakın zamanlarda birkaç kez patlayan yanardağ, en son 2000 yılındaki patlamadan beri adaya sürekli bir sülfürik gaz akışı gelmektedir. Bu yüzden ada sakinlerinin her zaman gaz maskelerini yanında taşıması gerekmektedir.

3. Bebekler Adası (Meksika)

3. Bebekler Adası (Meksika)

Ada sahibi Julian Santana yerel bir çiftçi iken, küçük bir kızın boğulduğuna şahit olur ve kıza ait olduğunu düşündüğü suda yüzen bir oyuncak bebek görür. Küçük kızın anısına bebeği bir ağaca asar fakat küçük kızın hayaletinin bu adaya musallat olduğuna inandığı için adayı oyuncak bebeklerle kaplamaya başlar. 2000’li yıllarda ölen Julian’ın astığı bebekler (1500'den fazla bebek olduğu söylenmekte.) adada durmaya devam ediyor ve turistlere esrarengiz bir gezi sunuyor.

4. Ilha da Queimada Adası (Brezilya)

4. Ilha da Queimada Adası (Brezilya)

Yılan Adası olarak bilinen bu ada binlerce yılana ev sahipliği yapmaktadır. Söylenenlere göre dünyanın en tehlikeli yılanlarının bulunduğu bu adada metrekarede yaklaşık 5 adet yılan bulunmaktadır. Ayrıca adaya sivillerin girmesi yasaklanmıştır.

5. Surtsey Adası (İzlanda)

5. Surtsey Adası (İzlanda)

Surtsey Adası bir su altı volkanının patlaması sonucu püskürme sayesinde kendiliğinden oluşmuştur ve 1963 yılı öncesinde böyle bir ada olmadığı bilinmektedir. 1967 tarihine kadar süren püskürme adanın son halini oluşturmuş ve 2.7 kilometrekarelik bir alan yaratmıştır. Zamanla dalga ve rüzgar nedeniyle alanı yaklaşık 1.4 kilometrekareye düşmüştür.Günümüzde sadece birkaç bilim insanı araştırma üzerine adaya girebiliyor onun dışında giriş yasaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Tashirojima Adası (Japonya)

6. Tashirojima Adası (Japonya)

Kedi adası olarak bilinen ada üzerinde insanlardan çok kediler yaşamaktadır. Adanın tam ortasında küçük bir kedi türbesi vardır. Ayrıca yaklaşık 50 tane taş kedi anıtı bulunmaktadır ve adaya köpeklerin girmesi yasaktır. Adada yaşayan yerliler burada kedi beslemenin bereket getirdiğine inanmaktadır.

7. Howland Adası (ABD)

7. Howland Adası (ABD)

Lanetli bir ada olduğuna inanılan Howland Adası, Atlantik okyanusunu geçen ilk kadın pilot Amelia Earhart’ın  çıktığı dünya turunda iniş yapması gereken adaydı. Fakat Amelia’dan ada yakınlarında yolladığı telsiz mesajından sonra bir daha haber alınamadı. Sonrasında bu kaybın üzerine adada birçok araştırma yapıldı fakat pilotun kayboluşunun gizemi bulunamadı.

8. Christmas Adası (Avustralya)

8. Christmas Adası (Avustralya)

Yengeç göçü ile ünlenen ve dünyanın en büyük hayvan göçlerine ev sahipliği yapan ada Hint Okyanusu’ndadır. Her yıl neredeyse 120 milyon kırmızı yengecin ada ormanında üremek için uzun ve zorlu bir yolculuk yaptığı bilinmektedir. Ayrıca göç esnasında önlemler alınarak bazı yolları yengeçlerin rahat hareket edebilmesi adına kapatmaktadırlar.

9. Paskalya Adası (Şili)

9. Paskalya Adası (Şili)

Moai olarak adlandırılan bu dev antik heykeller volkanik kayalardan oyulmuştur ve amacı ve gizemi hala bilinmemektedir. Yaklaşık 887 adet dev heykelin olduğu bilinen adada bu heykellerin, eski kabile şeflerini temsil ettiğini düşünmektedirler. Birçok gizemi taşıyan bu heykellerin ne için yapıldığı ve nasıl taşındığı hala bilinmemektedir.

10. Tristan da Cunha Adası (Saint Helena)

10. Tristan da Cunha Adası (Saint Helena)

Yalnızca 300 kişinin yaşadığı Tristan da Cunha adası dünyada ulaşılması en zor ada olarak bilinmektedir. Adaya en yakın yerleşim yeri olan Güney Afrika bile 2800 kilometre uzaklıktadır. Adaya ulaşım sadece adada bulunan küçük bir limanla yapılmaktadır. Para harcanmayan ve para ihtiyacı olmayan bu her şeyden ve her yerden uzak adada yaşamak nasıl olur tahmin edemiyoruz doğrusu.🤷

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu içeriklerde hoşunuza gidebilir!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
110
42
38
17
11
9
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Duygusal Panda

Beni kedi adasına ışınlayın *_*

Veli Durak

#10 olmak istediğimiz yer :)))

kartalicekaras1

sonuncu sirinlerin koyu galiba 🤣😍🍄🍄🍄

Nurlan Elizade

Sonuncu ada hakkında Ruhi Çenet güzel bir vidyo hazırlamıştı. Seyr etmeni tavsiye ederim. İngilizce 300-400 yıl öncenin ingilizcesi. unutulmuşlar adada. Şimd... Devamını Gör