Görüş Bildir
Haberler
La Stampa, İran'da İdam Cezasına Çarptırılan Fahimeh Karimi İçin 300 Bin İmza Topladı: Kadın, Yaşam, Özgürlük

La Stampa, İran'da İdam Cezasına Çarptırılan Fahimeh Karimi İçin 300 Bin İmza Topladı: Kadın, Yaşam, Özgürlük

İtalya'nın en eski gazetelerinden biri olan La Stampa, İran'da düzenlenen protestolara destek verirken rejim askerine vurduğu gerekçesiyle idama çarptırılan 3 çocuk annesi Fahimeh Karimi için 300 bin imza toplayarak İran'ın Roma Büyükelçiliği'ne teslim edeceklerini açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Rejim askerine vurduğu gerekçesiyle idam kararına çarptırıldı

Rejim askerine vurduğu gerekçesiyle idam kararına çarptırıldı

İran'da Mahsa Amini'nin gözaltına alındıktan sonra ahlak polisi tarafından öldürülmesi ardından çıkan olaylarda binlerce kişi gözaltına alınmıştı. 

İtalya'nın en eski gazetelerinden biri olan La Stampa'nın gündeme taşıdığı olayda ise, protesto gösterilerine katılan voleybol antrenörü ve 3 çocuk annesi Fahimeh Karimi hakkında rejim askerine (Basij) vurduğu gerekçesi ile idam kararı çarptığı belirtildi.

Kampanya geniş kitleler tarafından destek buldu

Kampanya geniş kitleler tarafından destek buldu

Gazete bugün manşetinden Fahimeh Karimi için 300 bin imza toplandığını duyurdu. Yapılan haberde sıradan vatandaşlardan, siyasilere, medya ve eğlence sektörüne kadar birçok isim destek verdiği vurgulandı. Toplanılan imzaların bugün öğlen saatlerinde İran'ın Roma Büyükelçiliğine bugün öğlen saatlerinde atılacağı belirtilerek, 'Tüm İranlı erkek ve kadınların insan ve medeni haklarına saygı gösterilmesini talep etmek. Onlarla birlikte haykırmak için 'Donna, vita, libertà': Kadın, Yaşam, Özgürlük. Biz buna inanıyoruz.' denildi.

İmza kampanyasına katılmak için 👇

Change.org

İlgili haberler 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
19
6
2
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Mr Logical

Bazı suçlar o kadar infial yaratıyor ki, insan bunu yapan idam edilmeli diyor. Ama işte o kapı bir kere açıldı mı sonu buralara çıkabiliyor. İdam cezasını ge... Devamını Gör

Turgay Donmez

Inaniyorum ki turk kadinlari isterlerse italyanlardan daha iyisini yaparlar egerki kadinlarimiz kizlarimiz halka acik yerlerde boyle bir imza kampanyasi basl... Devamını Gör

limon su

iranda teker teker gençler idam ediliyor. bizden hiç kimse de kalkıp konuşmuyor.