Görüş Bildir
Haberler
Kuzey Ormanları'na Yeni Darbe: Taş Ocağı Kuruluyor

Kuzey Ormanları'na Yeni Darbe: Taş Ocağı Kuruluyor

FreiGeist
15.12.2015 - 10:03 Son Güncelleme: 15.12.2015 - 17:34

3. havalimanı projesi nedeniyle yoğun tahribata uğrayan Ağaçlı ve Işıklar köylerine şimdi de maden ocağı kuruluyor. 3. havalimanını yapan şirket inşaat için, 50 hektarlık orman alanına taş ocağı kuracak. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kuş göç yolları üzerindeki ağaçlar kesilerek ve su kaynakları yok edilerek inşa edilen 3. havalimanı inşaatı için şimdi de Eyüp’e bağlı Ağaçlı ve Işıklar köyünde kumtaşı ocağı ve kırma eleme tesisi kurulacak.

ÇED süreci dün başladı

ÇED süreci dün başladı

Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre, 3. havalimanı inşaatını yapan Cengiz-MAPA-Limak-Kolin-Kalyon Ortak Girişim Grubu’nun kurduğu İGA Havalimanı İşletmeleri A.Ş tarafından Ağaçlı ve Işıklar köylerinde kurulacak kumtaşı ocaklarının ÇED süreci dün başladı.

Maden ocakları 50 hektar ormanlık alanda kurulacak

Maden ocakları 50 hektar ormanlık alanda kurulacak
İçeriğin Devamı Aşağıda

Tamamı orman olan sahada önce bitkisel toprak kazılacak. Ocaktan yıllık üretilecek olan toplam 15 milyon ton malzemenin 390 bin tonu kırma eleme tesisine gönderilecek, kalan kısmı da 3. havalimanı inşaatında kullanılacak. 

Bölgede toplam 50 hektar ormanlık alanda kurulacak maden ocakları için bitkisel toprak tabakası kazınarak tamamen yok edilecek.

Ağaçlı Köyü’nde ağaç kalmadı

Ağaçlı Köyü’nde ağaç kalmadı

Cumhuriyet'ten Hazal Ocak'a konuşan Kuzey Ormanları Savunması aktivisti Onur Akgül, “Ağaçlı köyü hem 3. köprü hem de 3. havalimanı proje çalışmaları yüzünden yaşanmaz hale gelmiş durumda. 

Çevresindeki tüm doğal alanlar paramparça edilmiş ve adını aldığı ağaçların on binlercesi kesildi. 

Sosyal hayatı da bu projelere malzeme sağlayan maden ocakları bitirmiştir” dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
114
58
29
13
8
4
0