Görüş Bildir
Haberler
Kuzey Kore'nin Tek Sinemaseveri Kim Jong-un'un Muhtemelen Etkilendiği 10 Film

Kuzey Kore'nin Tek Sinemaseveri Kim Jong-un'un Muhtemelen Etkilendiği 10 Film

kostas papadopoulos
14.05.2015 - 00:39 Son Güncelleme: 14.05.2015 - 16:09

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile ilgili bilgilerimiz çok kısıtlı. Elimizde olan kısıtlı bilgilerden biri bu diktatörün iyi bir sinema izleyicisi olduğu. Ülkedeki tek film arşivine sahip olan kişi olarak Kim Jong-un'un izlediği filmlerden etkilenmemesi biraz saçma olurdu. Son birkaç gündür ülkesindeki idamlarla tekrar gazetelerin manşetlerine taşınan bu liderin etkilendiği filmlere göz atalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Problem Çocuk

Öncelikle saçlar Problem Çocuk'ta Michael Richards'ın canlandırdığı Martin Beck isimli psikopat karakterden alınmış. Burası kesin.

2. Watchmen

Kamu Güvenliği Bakan Yardımcısı O Sang Hon'u alev makinesiyle idam ettiren Kim Jon-un'un bu yöntemi Watchmen'den öğrendini düşünüyoruz. Filmde Jeffrey Dean Morgan'ın canlandırdığı The Comedian karakteri karşısındaki düşmanı alev makinesiyle öldürmekten keyif alıyor.

3. Rambo 4

Kim Jong-un'un tekrar gündeme gelmesini sağlayan, geçtiğimiz günlerde bir tören sırasında uyuyakalan Savunma Bakanı Hyon Yong-chol'u uçaksavarla idam etmesi oldu. Bu yöntemle adam öldürmeyi daha önce Rambo 4'te görmüş olmalı.

4. Never So Few (Parlayan Süngüler)

Kendisi darbe girişimi hazırlığında bulunduğunu iddia eden Kim Jong-un Genelkurmay Başkanı Kim Çol'u da havan topuyla öldürmüştü. Never So Few isimli filmde Steve McQueen'in canlandırdığı Bill Ringa karakteri Japon piyadelerini aynı yöntemle yok ediyordu.

5. Bangkok Hilton

Kim Jong-un, Bangkok Hilton adlı mini televizyon dizisinde Joy Smithers'ın canlandırdığı Mandy Engels karakterinin idam ediliş sahnesini izlemiş olacak ki; eski sevgilisi şarkıcı Hyon Song-wol'ü porno filmlerde oynadığı gerekçesiyle makineli tüfek kullanarak kurşuna dizdirdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Snatch (Kapışma)

İdam ettiklerinin cesetlerini köpeklere yedirten Kim Jon-un, Snatch filminde Alan Ford'un canlandırdığı Brick Top adlı karakterin, cesetleri domuzlara yedirmesinden yola çıkarak bu yöntemi seçtiğini düşünüyoruz.

7. Game of Thrones

Halasını zehirleten Kim Jong-un, sıkı bir Game of Thrones takipçisi olduğunu gösteriyor.

8. Sahte Kabadayı

Ülkenin Deniz kuvvet komutanlarını yüzdürüp, keyifle izleyen çocuk yuvasından, denizaltına, çorap fabrikasından, yüzme havuzuna sürekli bir şeyleri denetleyen Jong-un etrafına korku saçan bu hali bize Kemal Sunal'ın kabadayı filmlerini izleyip çok etkilendiğini düşündürtüyor.

9. Batman

Ve o gülüş... Tabii ki de Batman'in Joker'inden.

10. Brazzers

30.000 parçalık film arşivi olan birinin elinde, kırmızı noktalı filmlerin olmaması kabul edilemez.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
15
4
3
1
1
0
0