Görüş Bildir
Haberler
Kurban Bayramına Günler Kala Bu Bayram Yine Yaşanması Kaçınılmaz Olacak 10 Hadise

Kurban Bayramına Günler Kala Bu Bayram Yine Yaşanması Kaçınılmaz Olacak 10 Hadise

18.09.2015 - 12:44

Kurban Bayramı Yaklaşıyor. Peki bu bayramda bizi neler bekliyor?

Elbette her bayramın kendine özgü yaşanılacakları vardır ama söz konusu Kurban Bayramı olunca yaşanılacak hadiseler o kadar klasikleşti ki, yine 'Burası Türkiye....' demekten kendimizi alıkoyamayacağımız aşikar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. "Tatil uzadı mı?/ Uzayacak mı?" Sorunsalı

Millet olarak çalışmaya tok olduğumuz için her bayram olduğu gibi bu bayramda da daha bayrama bir ay kala başladı tatil söylemleri; 'Bu bayram da hafta içi tatili birleştirirler şuraya kaçarız, burayı gezeriz.' Derken tabiki kamu sektörü tatili kaptı. 'Ah ben de memur olaydım nolurdu?' diye haykıran özel sektör çalışanlar ise avcunu yaladı.

Not: Merak etmeyin sevgili kamu personelleri, bu tatil de uzadı. 

Tatilin Kesinliği: http://www.hurriyet.com.tr/gundem/30086089.asp

2. O kavurma yenecek!

Her Kurban Bayramının ritüeli; kesilen et eve gelir. Kemikli, kemiksiz, kıymalık ve kavurmalık ayrımı yapılıp dolaba yerleştirildikten sonra tencerede bir kısmı ateşe verilir ve işte o an! Kurban Bayramının klasiklerinden biri, geleneksel yemeği taze kavurma. Ekmeği banmaya doyamayacağınız, lezzetinden parmaklarınızı kemireceğiniz o ana sadece günler kaldı. 

Not: Tansiyon, kolesterol ve kalorilere dikkat!

3. Bayram Tebriği

3. Bayram Tebriği

Aile büyüklerinin birbirilerinden ve bizlerden hiç bir bayram esirgemediği gibi bu bayram da sonu mahlasıyla biten, şairene bir dille yazılmış hatta bazen internette 'bayram mesajları' başlığı altında aratılmış ve özene bezene seçilmiş, yaratıcı, bir o kadar da muhteşem toplu bayram mesajlarına maruz kalacağımız kesin.

Hazır lafı açılmışken;

Minareden atlarım, bayramınızı kutlarım!

4. Zoraki Bayram Gezmesi

Küçükken harçlık toplama adına hevesle yapılan bu gezmeler yaş ilerledikçe birer işkenceye dönüşüp aile içi kavgalara sebep olabilir.

- Anneea! Ben gelmesem olmaz mı?

- Olur mu kızım/oğlum. Bak Ayşen yengenler de gelecek. Onların kızı/oğlu da gelir, ayıp olur.

Replikleriyle başlayan ve hiçbir zaman kazanamayacağınız o savaş sonucunda o gezmeye gidilir. Ve Ayşen yengenin kızı/oğlu aslında gelmeyecektir.....

Siz gittiğinizle, o bayram elbiselerinizin içinde daraldığınızla kalırken, anneniz de sizi götürmenin gururunu yaşayacaktır.

5. "Nerede o eski bayramlar?" Klişesi

'Nerede','Sizin bayramlarınız nasıldı?' diye sorsanız saatlerinizi harcatacak bu cümle her bayram muhakkak ki yaşı ilerlemiş bir aile büyüğü tarafından dillendirildikten sonra, 'Biz de iyice kocadık artık ehhehe' sözüyle tamamlanır.

Size anlatamazsa mutlaka bir küçüğünü kitleyecek olan bu aile büyüğünün de bayramını kutlar, ellerinden öperim!

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kaçan Kurbanlık Haberleri

6. Kaçan Kurbanlık Haberleri

İstisnasız her bayram olduğu gibi bahçe çitlerine bağlanmaktan usanan hayvanlar bu bayram da yine kaçacaktır hiç şüphesiz ve yine hiç şüphesiz tüm aile büyükleriyle izlenilen haberlerde bu tip durumlar yayınlanacak, oturulduğu yerden bu haberlerin sonunda 'Ee burası Türkiye!' diyerek içerlenilecektir.

7. Vejeteryan Çığlıkları

7. Vejeteryan Çığlıkları

Elbette bizler de usulüne göre kesim yapılmamasını kınıyoruz fakat vejeteryan arkadaşım şunu unutma ki;

Herkesin yediğine kimse karışamaz.

8. Acemi Kasaplar

Her bayram olduğu gibi tabiki de bu bayram da eline satırı alan bir kasap edasında para kazanmaya çalışacak. Kanın gövdeyi götürdüğü sokaklar yetmiyormuşçasına her  hayvancığın kemiklerini birbirinden ayırmak isterken kendi parmaklarını baltalayacak bir ton acemi kasabı içinde barındıran Türkiye'de bu bayram da hastanelerin acil servisleri dolup taşacak mı merak ediyoruz.

Bkz: http://www.milliyet.com.tr/-acemi-kasaplar-sahnede--gundem-1950345/

9. Mezbahaya Dönen Sokaklar

9. Mezbahaya Dönen Sokaklar

Bu sene de flash bayram kareleriyle karşılacağımız kesin. Modern metropol görüntüsü içerisinde vahşeti yaşatan hayvandan daha hayvan insanların ortaya çıkardığı; derisi yüzülmeyi bekleyen, kafası gövdesinden ayrılmış paramparça hayvancıklar insanın içini acıtacaktır. Bu durum bizi içinden çıkılamaz bir tartışmaya sürükleyecektir;

Bayram dediğimiz, 'İbadet mi?' yoksa 'Vahşet mi?'

Tartışılır.

10. Paylaşmalara Doyamadığımız Bugün Bayram | Barış Manço

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0