Görüş Bildir
Haberler
Kurban Bayramı Öncesi Akdeniz ve Ege Sahillerindeki Otellerde Yer Kalmadı

Kurban Bayramı Öncesi Akdeniz ve Ege Sahillerindeki Otellerde Yer Kalmadı

Pandemi kısıtlamalarının ardından ilk tatil fırsatı olan 9 günlük Kurban Bayramı tatiliyle Akdeniz ve Ege sahillerinde birçok otel tamamen doldu. Bayramda Türkiye genelinde 10 milyon kişi ve 10 milyar TL'lik seyahat ekonomisi bekleniyor. 

Turizm kenti Antalya'da Kaş, nüfusunun 6 katını ağırlayacak. Nüfuslarının 7-8 katına çıkacak Olimpos-Adrasan-Çıralı bölgesinde çadır bile kuracak yer kalmazken, Konyaaltı'nda ise oteller satışları 20 gün önce durdurdu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16 Temmuz günü mesai bitimiyle başlayan ve 25 Temmuz günü sona erecek Kurban Bayramı tatilinde, son yılların en büyük iç turizm hareketliliği yaşanıyor. 

Birçok turizm bölgesinde oteller yüzde 100 doluluğa ulaşarak 15-20 gün öncesinden satışlarını kapattı. 

Buna rağmen günde onlarca talep almaya devam ettiklerini açıklayan turizmciler, bunlara üzülerek olumsuz yanıt vermek zorunda kaldıklarını söyledi.

10 milyon kişi, 10 milyar TL

10 milyon kişi, 10 milyar TL

Kurban Bayramı'nda akraba, eş, dost ziyaretleriyle birlikte 10 milyon kişi civarında bir seyahat hareketliliği öngördüklerini açıklayan Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, bayramda 10 milyar TL'lik de bir ekonomi beklendiğini kaydetti. 

Temmuz- ağustos aylarının turizmcilerin altın ayları olduğuna dikkati çeken Bağlıkaya, üstüne bayramla ve bir de pandemiyle insanların uzun süredir evlerinden çıkamamaları nedeniyle oluşan seyahat özlemi de birleşince çok yoğun bir hareketlilik oluştuğunu dile getirdi. 

Bağlıkaya, 'Şu an yazlık bir bölgedeyim ve bir yerden bir yere 1 saatte gidilemiyor, her yer kilit. Temmuz, ağustosu böyle geçiririz. Tabii maske, mesafe gibi kurallara dikkat ederiz ki eylülde tekrar kapanmayalım. İnşallah vatandaşlarımız dikkat eder' dedi.

Kaş, 5-6 kat daha kalabalık olacak

Kaş, 5-6 kat daha kalabalık olacak

Bayramın en çok rağbet gördüğü bölgelerden biri olan turizm cenneti Kaş'ta, butik oteller ve villaların yüzde 100 doluluğa ulaştığı açıklandı. 

Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, 'İlçemizde bu kış döneminden bu yana artan bir rezervasyon talebi vardı ve şu an itibarıyla Kaş'ta hemen hemen yüzde 100 doluluğa ulaştık. Bayram sürecinde de yüzde 100 doluluk görünüyor. Kaş olarak iyi bayram geçireceğiz. Tabii çevre iller ve ilçelerden gelen günübirlik ziyaretçilerle transit geçiş yapanlar da deniz ve plajlarımızdan istifade etmek istiyor. İlçemizin nüfusu 61 bin ve şu an itibarıyla ve bayram sürecindeki hizmet verdiğimiz nüfus 300 bine yakın olacak. 5-6 katına çıkıyor' dedi.

Bayramdaki yoğun talebe karşın ilçeye gelen hiç kimseyi mağdur etmeden, güzel vakit geçirmelerini sağlayabilecekleri şekilde hizmete hazır olduklarını da anlatan Ulutaş, 'İlçemiz tabiat harikası ve butik turizm konsepti olması nedeniyle ciddi bir tercih sebebi. Antalya'nın UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ndeki tek yer olan Xanthos ilçemizde. Patara Antik Kenti ve dünyaca ünlü plajlarımız Kaputaş, Patara, İnceboğaz, Akçagerme gibi dünyaca ünlü plajlarımız çok yoğun ilgi görüyor. Kaş olarak bayramda misafirlerimizi ağırlamaya hazırız' diye konuştu.

Satışlar 20 gün önce kapandı

Satışlar 20 gün önce kapandı

Turizmde temmuz ayına çok hızlı giriş yaptıkları ve özellikle aile odalarının çok kısa sürede kapandığını belirten Konyaaltı'ndaki bir otelin genel müdürü Mehmet Şahin, 'Şu an ağustos sonuna kadar ilk başta aile odası yok, bayram satışlarını kapatalı ise yaklaşık 20 gün oldu. Ama hala çok yoğun rezervasyon talebi geliyor. Bu bayramda çocuklu aile sayısının fazla olduğunu görüyoruz. 'Bölgede bildiğiniz yer var mı, villa, butik otel, özel havuzlu oda var mı' tipi sorularla çok karşılaşıyoruz. Hala ciddi talep var ama maalesef otel olarak 20 gündür karşılayamıyoruz. Konyaaltı bölgesindeki diğer otellerde genelde aynı durumda' dedi.

Tekne turları da doldu

Tekne turları da doldu

9 günlük bayram tatili için tekne turları da birçok bölgede tamamen doldu. Maldivler'e benzetilen Adrasan açıklarındaki Suluada tekne turları, bayram tatili boyunca günler öncesinden yüzde 100 doluluğa ulaştı. 

120'si Adrasan'da, Çıralı ve Olimpos'la birlikte bölgede toplam 150 tur teknesi olduğunu belirten tur teknesi sahibi Kudret Acar, 'Adrasan'daki teknelerin 80'i Suluada, 40'ı ise Ceneviz, Akseki, Sazak ve Akvaryum gibi koy turları yapıyor. Dokuz günlük bayram tatili için tüm tekneler de rezervasyonlar günler öncesinden doldu. Turlara katılmak için çok yoğun talep devam ediyor ama maalesef tüm tekneler doldu. Akşamları yaklaşık 20 teknenin gün batımı, mehtap turu yapıyor ve rezervasyonları durdurduk. Adrasan'ın 4 bine yakın nüfusu var ve bayramda 30 bini aşması bekleniyor' dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
5
3
3
2
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Evet her yer dolu..5 gunluk tatile 12.000tl istiyorlar..yabanci turistler ucuA tatil yapiyor biz turkler de evde pisiyoruz..kendi ulkemizde köle gibi yasiyor... Devamını Gör