Görüş Bildir
Haberler
Kuran Kursunda Çocuğu İstismar Ettiği İddia Edilen Zanlı İçin Yargı Rekor Kırdı: 12 Saatte İddianame

etiket Kuran Kursunda Çocuğu İstismar Ettiği İddia Edilen Zanlı İçin Yargı Rekor Kırdı: 12 Saatte İddianame

'Molla Burhaneddin' olarak tanınan Burhaneddin Mücahidi'ne bağlı olan yatılı Kuran kursunda, 15 yaşındaki çocuğun aylarca istismar edildiği öne sürülürken, Molla Burhaneddin Medresesi 'mollasının oğlu' öğretici tutuklandı, sadece 12 saatte iddianamesi hazırlandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Siirt'te Molla Burhaneddin Medresesi olarak bilinen ve 'Molla Burhaneddin' olarak tanınan Burhaneddin Mücahidi'ne bağlı olan Tillo Yatılı Kuran Kursu'nda, 15 yaşındaki çocuğun aylarca istismar edildiği öne sürüldü.

T24'ten Gökçe Tahincioğlu'nun haberine göre, Molla Burhaneddin'in oğlu olduğu belirtilen ve Siirt Müftülüğü'ne bağlı olarak Kuran Kursu'nda öğretici olarak görev yapan D. M., 12 Ekim'de tutuklandı. Tutuklu yürütülen farklı soruşturmalarda, davayı aylarca hatta yıllarca açmaması nedeniyle eleştirilen yargı, D.M. için farklı davrandı. Siirt Savcılığı, D.M. akşam saatlerinde nöbetçi hakimlik tarafından tutuklandıktan sadece 12 saat sonra, 13 Ekim'de iddianameyi hazırladı.

Okulundaki öğretmen fark etti

Okulundaki öğretmen fark etti

Siirt'te yaşanan olay, Yatılı Kuran Kursu'nda öğrenim gören erkek çocuğun, aynı zamanda devam ettiği okuldaki öğretmeninin dikkati ile açığa çıktı. Eskiye oranla fazla içine kapanık olduğunu, davranışlarında gariplikler bulunduğunu gören öğretmen, çocukla özel konuşmalar yaptı. Çocuk bunun üzerine yatılı kursta yaşadıklarını öğretmene anlattı. Öğretmen de yetkili makamları harekete geçirdi.

Olayların yaşandığı 2019'da 15 yaşında olan çocuk, görüştüğü Çocuk İzleme Merkezi yetkililerine yaşadığı istismarı ayrıntılarıyla anlattı.

Olayların yaşandığı 2019'da 15 yaşında olan çocuk, görüştüğü Çocuk İzleme Merkezi yetkililerine yaşadığı istismarı ayrıntılarıyla anlattı.

İzleme Merkezi, çocuğun anlatımlarının tutarlı olduğu, hayal ürünü olmadığı, olayların belirttiği şekilde gerçekleştiği yönünde görüş oluştuğunu belirten bir rapor hazırladı.

Çocuğun bedeninde de anlatımlarıyla uyumlu izler bulundu. Adli Tıp Raporu'nda da anlatımı doğrular nitelikte bulgular ayrıntılı şekilde anlatıldı.

Çocuk ifadesinde Eylül 2019'dan Mart 2020'ye kadar defalarca istismar edildiğini, D.M.'nin kendisine, 'Bunları anlatırsan kıyamet kopar' dediğini anlattı.

İfadesi alınan bir hizmetli, çocuğun kendisine sorunlar yaşadığını ve yurttan ayrılmak istediğini söylediğini savcılığa aktardı.

Çocuğun, aynı kursta öğrenim gören bir akrabası da istismar olayını bildiğini, akrabası olan çocuğun kendisine durumu anlatarak, yurttan ayrılmayı düşündüğünü ifade ettiğini söyledi.

Yargı üzerinde baskı var iddiası

Yargı üzerinde baskı var iddiası

Siirt Savcılığı, gelen rapor ve verilen ifadelerin ardından D.M.'nin ifadesini aldı. D.M., ifadesinde yurttan ayrılmak isteyen çocuğun, bu nedenle yalan söylediğini, ayrılma düşüncesi nedeniyle kendisiyle birkaç kez özel görüşme yaptığını ancak iddialarının doğru olmadığını belirtti.

D.M, ifadesi alındıktan sonra 12 Ekim'de, akşam saatlerinde sevk edildiği nöbetçi hakimlik kararıyla tutuklanarak cezaevine konuldu.

Tutuklu bulunan dosyalarda, soruşturmayı ağırdan alarak, mağduriyetlere yol açmakla eleştirilen yargı, D.M., konusunda ise çok hızlı davrandı.

Siirt Savcılığı, akşam saatlerinde tutuklanan D.M. hakkındaki iddianameyi, sabah erken saatlerde, tutuklanmasından sadece 12 saat sonra hazırladı. 13 Ekim tarihli iddianamede, istismar suçlaması yer aldı. Siirt'teki kaynaklar, medresenin kentte çok etkili olduğuna dikkati çekerek, yargı üzerinde, tahliye ve dosyanın kapatılması konusunda büyük baskı olduğunu öne sürdü. Kaynaklar, çocuğun ailesinin şikayetçi olmadığına dikkati çekerek, devlet korumasının da zorunluluk olduğunu belirtti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
182
63
28
14
13
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Hazreti Deist

Böyle yerlerde çok fazla taciz,tecavüz vakası olması tesadüf değil.Radikal dincilerin çoğunda cinsellik bastırılmıştır.Çocukluklarından beri haremlik-selamlı... Devamını Gör

Deneri

Çocuğuna taciz hatta belki tecavüz ediyorlar ''aile şikayetçi değiliz'' diyor keşke şu hacı hocalar sadece aileleri s**se.

seyyidonbaşı

Muhtemeldir ki daha önce yaptılar, bunları hapisle cezayla temizleyemzsin. Direkt ASACAKSIN. Vallahi billalhi ASACAKSIN ama meydanlar da sallandıra sallandıra.

Pasif Kullanıcı

yaw şu inandığınız allahın benim kadar zekası varsa(ki zorlasan 3 haneyi zor görür) mahşer yerinde sormayacak mı, bütün bu haksızlıklar olurken zulüm olurken... Devamını Gör