Görüş Bildir
Haberler
Kulak İçindeki Siyah Noktalar Nasıl Temizlenir?

Kulak İçindeki Siyah Noktalar Nasıl Temizlenir?

Şebnem Sucu
27.10.2021 - 12:09

Siyah noktalar gözenekler içinde sıkışan yağ ve ölü deri hücrelerinin sebep olduğu akne lezyonlarıdır. Burun çene ve yanaklarda oluşma eğilimi gösterirler. Bazen de kulak gibi oldukça hassas bölgelerde siyah noktalar görülebilmektedir. Siyah noktalar cilt üzerinde olumsuz bir görünüme neden olur. Kulak içinde oluşması daha da kötü bir izlenim yaratmaktadır. Buradaki siyah noktaları temizlerken dikkatli olmak gerekir. Zira kulağınızda uzun süren ağrılarla baş etmek durumunda kalabilirsiniz. Peki, kulak içindeki siyah noktalar nasıl temizlenir? İşte tüm bilgiler…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Siyah noktalar vücudun her alanında oluşabilirler. Ancak kulak içi gibi ulaşılması zor bölgelerde ortaya çıktıklarında onları temizlemekte bir hayli zorlaşır. Cilt foliküllerinin tıkanması sebebiyle meydana gelen siyah noktalar, gözeneklerin içine nüfuz ederek çoğalırlar. Kulak içindeki siyah noktalar genellikle yüzde gelişenlerle aynı sebeplerden ötürü ortaya çıksa da yüze uygulanacak tedavileri birebir uygulamak kulakta şişme, yanma ve ağrılara sebebiyet verebilir. Peki, kulak içindeki siyah noktalar nasıl temizlenir? İşte kulak içine yerleşen siyah noktalar için çözüm yöntemleri…

Kulak İçinde Siyah Nokta Neden Olur?

Kulak İçinde Siyah Nokta Neden Olur?

Deri foliküllerimiz, sebum adındaki doğal yağlar üreten yağ bezlerine sahiptir. Zaman içinde sebum ölü cilt hücreleri ile birleşerek cilt foliküllerini bloke eder. Bu birikim nedeniyle cilt üzerinde komedon olarak adlandırılan küçük şişlikler meydana gelir. Bu komedonlar oksidasyon yani hava ile temas etme sonucu siyah bir renge dünüşür. Siyah noktalar sivilce gibi iltihap içermezler. Bu nedenle ağrıya da sebep olmazlar. Ancak koyu görünümleri ile kolay fark edilir ve estetik kayıplara neden olurlar.

Kulak İçindeki Siyah Noktalar Nasıl Temizlenir?

Kulak İçindeki Siyah Noktalar Nasıl Temizlenir?

Kulak içindeki siyah noktalar fazlasıyla canınızı sıkıyorsa onları gidermek için yüzünüz uyguladığınız bazı yöntemleri nazikçe deneyebilirsiniz. Kulak içine erişim zor olduğundan dolayı onları birebir görmek ve temizlemek biraz zor olacaktır. 

İşte kulak içindeki siyah noktalarla vedalaşmak için yapmanız gerekenler…

- Kaynar su buharına ortalama 5-10 dakika kadar kulağınızı tutarak siyah noktaları yumuşatabilirsiniz. Böylelikle gözenekler açılacak ve temizliği kolay olacaktır. Bu işlemden sonra vücudunuzda yara ve kesik izine sebep olamayacak profesyonel bir siyah nokta temizleme aracı ile nazikçe üzerinden geçirerek buradaki siyah noktaları temizleyebilirsiniz.

- Tıpkı vücudunuz ve yüzünüzde olduğu gibi kulak derinize haftada 1 defa peeling yapmanız gerekir. Peeling yaparken karbonat ve kahve telvesi gibi doğal ürünleri kullanabilirsiniz. Bu işlem kulak içindeki siyah nokta oluşumunun önüne de geçecektir.

- Eczaneden temin edebileceğiniz siyah nokta bantlarını da kullanabilirsiniz. Ancak ilk olarak bölgeyi yumuşatmayı ihmal etmeyin.

- Sıkılaştırıcı etkiye sahip tonikler kullanabilirsiniz. Ayrıca salisik asit ile gözeneklerde genişleme sağlayabilir ve ölü derileri kaldırabilirsiniz.

- Sık sık kulaklık kullanmak durumunda kalıyorsanız kulaklığınızı düzenli aralıklarla sterilize edin. Ayrıca yine düzenli olarak telefonunuzu ve yastık kılıflarınızı temizlemeye özen gösterin.

- Devamlı tekrarlayan siyah noktalar için dermatoloğa görünmenizde fayda bulunur. Doktorunuz akne önleyici krem ve jeller reçete edebilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
3
1
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın