Görüş Bildir
Haberler
Kubilay Aktaş Yazio: Ruhunun Görülen Kısmı Beden ve Bedenin Bilgeliği

etiket Kubilay Aktaş Yazio: Ruhunun Görülen Kısmı Beden ve Bedenin Bilgeliği

Kubilay Aktaş
12.07.2022 - 00:23 Son Güncelleme: 21.07.2022 - 09:28

Ruh ve beden tıpkı tohum ve ağaç gibi birbirinden ayrımsız ve birbiri ile sürekli bir etkileşim içindedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Duygular, düşünceler hatta sezgiler anında kas, hormon, kimya sistemine etki eder.

Duygular, düşünceler hatta sezgiler anında kas, hormon, kimya sistemine etki eder.

Sanki aynı enerjinin biri sıvı diğeri ise katı hali gibidir. Varlık seviyen ikisi arasında şekillenir ve yaşam kaliteni de iraden belirler. Hz. İsa (as) “Evetiniz evet, hayırınız hayır olsun” der. İraden zayıf dolayısı ile bilinç seviyen düşükse cehenneme, gelişime ve şükre açıksan da cennette doğru yol alırsın. Hayat bir imtihan yani tecrübe etme gelişim süreci kemale seyir senin doğandır. Ruh köklerinden gelen ilhamlarla bu beden ve bilinçte üretmek ve gelişmek ve paylaşmaktan başka yolu yok. O müminler ki iman ederler salih amel işlerler. 

Ve öte spektrumlarda bu beden elbisesi haricinde ruhumuzun bilemediğimiz nice elbiseleri var. Enerji maddesiz madde de enerjisiz olmaz. Her bir ruhun kendi niteliğine göre gelişen ve dönüşebilen bir beden sistemi var. Ölüme yakın, ruh nefes aracılığı ile yaşamının tüm bilgi ve tecrübelerini yani Z raporunu (sonuç bilgisi) öz varlığına katar ve bu sonuca münhasır (uygun) ışık veya karanlık bir beden formu ile sürecine devam eder.  

Varoluşun en karmaşık ve hayretler uyandıran şaheser mekanizması mabed makamında olan bedenlerimizdir. Öz varlığın bu dünya semasında onunla tecrübe edindiği ve dahi bir süreliğine demlendiği liman. Ve yaratan insana bilmediği nice nice binekler yarattı tohumlar vakti gelince çatlar. Anne rahmindeki halinle buraya doğmadığın gibi bu bedenle de ölüm ötesine geçmeyeceksin. Bilinç beden derisini değiştirir ve kendine uygun yeni derisi ile sürecine devam eder. Ölüm bilincin deri değişim noktasıdır. Ve ruh kalitene göre bir elbiseye sahip olursun. Düşünce duygu ve eylemlerinle yaptığın her sey bedeninde iz bırakır hatta yeniden yapılandır. Alınlarında ellerinde ve yüzlerinde yaptıklarına dair izler vardır der ayet ve ahirette giyeceğin süptil elbisenin haritası bu izlerdir. 

Ve bedeni sevmek saygı duymak ve minnettar olmak oldukça insani o sana biricik bir emanet. Yaşamın boyunca sana hizmet eden bir dost yardımcı. 

Ayrıca tam bir şaheser hiçbir mabed bedenlerimiz kadar görkemli büyülü ve boyutsal olamaz. Mısır piramitlerinin gizemi bedenin gizemi yanında sönük kalır. 

Kendini bilmeye önce bedenin ile başla. Beden toprağı gülün kokusunu senden çok önce de almıştır bu onda saklı bir sırrıdır. Beden ruh hazinesinin sandığıdır. Bu sırda ancak bedenin bilgeliğini bilenlere açılır. Bedenine güven o biliyor ve onu işine çok karışma sadece izle onunla ol.     

Allah her şeyi kuşatandır ve yarattığına şah damarından daha da yakındır.  

Enerji bir faza gelir madde olur ve madde yoğunlaşmış enerjiden başka bir şey değildir. Ruh akıl aracılığı ile nefis ve bedenlerimize tecelli eder. 

Beden kökleri yukarıda dalları aşağıda olan ruh hakikatinin bu menzildeki bir meyvesidir. Tohumun habercisi. Onun kapısıdır.

Beden yukarı ve aşağı dünyaların yani tüm boyutların en yakınına geldiği, varoluşun sana dokunduğu noktadır. Bedenin bu düzlemdeki evrendir. Ve toprağın, denizlerin, yıldız ve güneşlerin ışımalarına kadar varoluşun koku ve bilinçleri bedeninde dürülmüştür. Evren dürülür bükülür ve beden olarak görülür sen hali hazırdaki evren olursun. Bütün elementler bedeninde toplanmış zikir ediyor. Evrendeki değişim ve dönüşümler gibi bedeninde her an nice metamorfozlar oluyor. Toprak insan oluyor. Dünyanın çamurlu toprağından insan bedenleri bilinçleri doğuyor. Bataklıktan her an yeni lotus modelleri filizleniyor. Ve her biri aynı gibi ama bir o kadar da farklı. Böylesi bir imkansızlığın imkan dairesine girmesi gerçek bir mucizedir. Normal şartlarda burada bedeninde olmanın mantıklı bir açıklaması yok yani normal şartlarda olamazsın ama varsın işte mucize budur. Olanlar ancak Onun izni ve iradesi ile bir araya gelebilir.

Kendini bilmeye bedenini gözlemlemekle başla. Bedenine karşı merhametli ve anlayışlı olmazsan başka hiçbir şeye saygı ve merhamet gösteremezsin.

Kendini bilmeye bedenini gözlemlemekle başla. Bedenine karşı merhametli ve anlayışlı olmazsan başka hiçbir şeye saygı ve merhamet gösteremezsin.

Kendini sev bedeninin anla ve oradaki mucizelere şahit ol tefekkür et. 

Bedeninde senden habersiz neler neler oluyor hiç birisinden haberin yok. Bu kadar akıllı ve itaatkar bir mekanizmayı hiç kimse hayal dahi edemez. Allah ise örnek edinmeksizin yaratan var edendir El Bari isimi. Bu esrarengiz mucizeye karşı bir tavır içine girme ona asla trip atma elinle yüzünle oynama. Onunla tanış bu zahmetli değil bilakis olgunlaştırıcı. Onun her katmanda yaptığı hizmetlerin farkında vardıkça ona layık olup olmadığını konusunda kendini sorgulamaya başlarsın. Beden bize bahşedilmiş en büyük nimettir ve üzerimizde ciddi bir emek ve hakkı var. Yaratılışın en büyük gizemi ve halen çözülemedi. 

Evrenin bütünlüğü makina gibi değildir, organik bir bütünlüktür parça parça değil tek bir vücuttur. 

Ve vücut ikliminin Sultanı Senin Efendim. 

Bu iklimdeki bir hastalık aslında tüm organizmanın hasta olduğunun gösterir. Hasta parça göze batar çünkü en zayıf nokta orasıdır ve tıp hasta olan yeri iyi etmekle başarılı olduğunu düşünür ancak hastalık bu sefer başka taraftan nükseder. Tıbbın yaptığı en temel hata arabanın benzin lambası ile uğraşmasıdır. O benzinin bittiği gösterir lambayı değiştirmekle sorunu çözmüş olamazsın. Hasta olan vücudun kendini zayıf yerden göstermesini engellenirse farkında olmadan hastalığın şiddeti artar. İnsan parçalardan oluşan bir makina değildir insan bütün bir organizmadır. 

Hastalık organizmada bir sorun olduğunu işaret eder işareti yok etme işareti izle takip edersen konuşan ve sana bildiren bir beden bilinci ile karşılaşırsın.

Bedeninle hiç konuşmadın iletişim kurmadın onu dinlemedin ve şimdi hastalıkla dikkatini tamamı ile kendisinde çekiyor. Hastalıkla yoğun bir farkındalık yaşarsın. Yaşamın boyunca bunun içinde idin ve kendini kullandığın gibi onu kullandın. Şimdi hastalıkla sana bir şey anlatıyor yine sana hizmet ediyor. İyi olman için ve böyle bir zorunluluğu yok. Benim için mi yapıyor kendisi için yapıyor diyebilirsin. Eşinle tartıştığın gibi bedeninle tartışırsan bedenin galip gelir. 

Çoğu zaman kendine göre gerekçelerle ona izin vermiyorsun. Uyumak istiyor uyumuyorsun nefes almak istiyor zihninle onu tutuyorsun. Zihnin türlü türlü dengesizliklerinin cefasını bedenin çekiyor ve bu gidişin sonu iyi değil. Ve beden bu gidişle öleceksin bari bayıltayım hastalıkla hayatının ne kadar değerli olduğunu hatırlatayım diyor. Bedenini üzme ona evladına yaklaşır gibi yakınlaş. Senin iyi olman için elinden gelen her çabayı ve fedakarlığı gösteriyor. Onun yaptığını asla yapamazsın. Nefes alıp verme kanın dolaştırılması kandaki şekerin oranları ölçümleri sana verilmedi. Erkeklere de çocuk doğurma işi verilmedi kadına verildi. Hayatınla ilgili en önemli işler sana değil tamamı ile bedenine verildi ona emanet edildi. Sen hastalıktan bağırıp çağırırken o içeride ne savaşlar veriyor sırf senin için. Eğer işlerin nefes almak, kalp atışı sindirim dolaşım boşaltım sana verilse başın anında derde girer kalakalırsın nefes almayı bile beceremezsin. 

Bedenle iletişim kurmak onunla savaşmayı bırakmaktır. Onunla var oluyorsak ondan birçok şeyde öğrenebiliriz. 

Derin bilinçte farkında olmasan da bedeninle konuşursun. Hatta ellerin mimiklerin sıcaklığın soğukluğun ağırlıkların hafifliklerin hep iç konuşmaların dış yansımasıdır. Mutluluk veya acıların yüzündeki bir mimik ile kimyandaki değişim ile kendisini gösterir. Bilincinin pin kodlarını bedenine işlediğin gibi bedenindeki pin kodlarını da kaderinde yaşarsın.

Düşün ki elini kaldırmak basit bir niyet ve anında elin kalkıyor. Bir düşünce bir fikir bedende anında eyleme geçiyor. Hiçbir fikir niyet yoksa bedenin o an boştur. O beden ne yapar. Ya bilinçaltını kusar üstündeki zihin karmaşasının enerjisini atar veya raks eder varoluş cezbesi ile şifalanır. Ki sonunda şimdiye iner şimdi şifadır. Bir fikirle bedendeki eylem arasında zaman aşımı olmadan bir iş birliği var.

Beyindeki düşünceleri değil bedenin kendisini izlemekle dinlemekle başla.

Beyindeki düşünceleri değil bedenin kendisini izlemekle dinlemekle başla.

Yemek yemek istemediği zaman ama yemek saati geldi yemeliyim diye onu zorlama. Acıkınca ye uykun gelince uyu sevişmek isterse seviş. Direksiyonu onun eline bırakmayı öğren onunla uyumlu ol. Beyin sana derinden fısıldar hadi ondan ye der. Beyinin değil mideni dinle. Mide bu kadarı yeter yoruldum dur der, ama beyin biraz daha hadi biraz daha der. Bedeni dinlemek sorunların yüzde 99 unu hallolması demektir. Diğer yüzde bir sorun değildir. 

Anneler doktorun dediklerinden önce bebeklerini dinlemeli anlamalı. Her bebek özeldir ve kendine ait dili ifadesi ritmi vardır. Karnı acıkır ağlar anne saatine bakar fakat daha yemek zamanı gelmemiştir. Bu durum bizim içinde geçerli. Bedenini dinlersen o neyin ne zaman yenip yenmeyeceğini yapılıp yapılmayacağını bilir. Beden doğal olanla o kadar uyumludur ki sağlıklı ise yapay olanı hemen kusar atar. Bedenin bu bilgeliği onun doğasıdır. Zihin ve bazı kültürel törel şartlanmalar bedenin doğasını kimyasını bozar ve bedenle iletişimin kopar ve ne isteyip ne istemediğini farkına varamaz hale gelirsin. Bedenin duyarlılığı hassasiyeti kayıp olur. Böylesi bir beden artık dışarıdan yönetilir manipüle edilir. Manipüle edilen bir beden esaret altındaki ruhtur. 

Alışkanlık putlarının tekrarları beyinde yankılanır. 

Bedende ise evrenin akışı ve bilgeliği vardır. Eğer bedeninin derinlerine inersen orada ruhu bulursun. 

Ve yediklerin ete kana düşünceye ve bilince dönüşüyor ne yersen o oluyorsun nasıl bir beden kimyan varsa öyle hissediyorsun. Her an ışıktan maddeye maddeden ışığa mucizeler gerçekleşiyor. Bedende tek bir hücre o kadar karmaşık işleri öylesine sistematik disiplinli ve düzenli şekilde yapıyor ki hücre evrenin minyatür bir görünümü. Ve milyonlarca hücre imkansızı imkan dairesine getiriyor. 

İnsanda yaklaşık 70 trilyon hücre var. 70 milyon ruh. Her hücrenin kendi hafızası işi ve süreci var. Her biri senin benim gibi bir alem. Ve ortak paydada kesinlikle ahenk uyum ve paylaşım var. Aynı hücrelerden kalbin etin kanın beyinin aklın bütün vücudun oluşuyor. Gizemli bir laboratuvar yaratılışın kimyasal ve simyasal tefekkürü. Beden olmadığını ve bedenden de ayrı olmadığını fark etmek uyanmaktır.

Beden ve akıl iki ayrı şey değildir. Beden akılda, akılda ruhta saklıdır. Aklında çözülen bedeninde, bedenide çözülende aklında çözülür ve ruh hepsini kapsar. Çoğu sorunlar bu yüzden psiko-somatiktir aklı ve bedeni eş zamanlı ilgilendirir. Birisinde olan diğerinde de olur. Gök ve yer gibidir. Sorunları çözmeye  akıldan başlamak biraz zor olabilir beden arınırsa özellikle bağırsak karaciğer sorunların önemli kısmı hallolur. Bağırsak ve doğru beslenme ve nefes. Bunlardan başlangıçtır. Evine bedenindir ve dahi evrende benindir. Beden çözüldükçe ve kendi ritim ve duyarlılığına geldikçe akıldaki sorunlar ile baş etmek daha da kolay olacaktır.

Beden akla açılan, akılda ruha sezgiye açılan kapıdır. Bedendeki düşünce yığınlarının izleri olan toksinler katılıklar atılır esnetilirse beden kendisini bu sefer temiz bir alana doğru yapılandırır. Bedenin ruhu tam yansıtır. Buna arınma yapılanma veya aklın ilhamına hazırlanma süreci denir. Bedende uyuyan enerji yukarı doğru çıkar ve onu aşağı çeken tüm ağırlıklar üzerinden düşer. 

Göğsünü genişletmedik mi belini büken yükü almadık mı? 

Bu yüzden bedeninde ne yaparsan akında aklında ne yaparsan bedeninde de o olur. Fizyolojik süreç ve akli süreçler bunlar iki ayrı süreç değil. 

Instagram

Facebook

YouTube

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
89
81
43
1
1
0
0