Görüş Bildir
Haberler
Kuaförde Manikür Nasıl Yapılır?

Kuaförde Manikür Nasıl Yapılır?

Şebnem Sucu
21.01.2022 - 11:12

Gün içinde eller hava koşulları ve yüzeysel temas nedeniyle sıklıkla deforme olmaktadır. Bu yüzden tırnak etlerinde hasar, ellerde kuruluk ve çatlak gibi birçok sorun kaçınılmaz bir hal alır. Gerçek şu ki bakımlı ve güzel ellere sahip olmak için sadece tırnak kesme ve nemlendirici uygulama işlemi yetersiz kalır. İşte böyle anlarda manikür tek çareniz olabilir. Peki, kuaförde manikür nasıl yapılır? İşte detaylar…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bakımlı olmak, vücudun her alanına tam anlamıyla ilgi gösterilmesini gerektirir. Buna eller de dahildir. El bakımı genel görünümü son derece etkiler. Manikür, el bakımını ayrıntılı bir şekilde yapmaya yardımcı olduğundan kadın erkek fark etmeksizin herkes tarafından tercih edilir. Kusursuz bir manikür için ise bir uzmana başvurmak daha faydalı olacaktır. Kuaförde manikür nasıl yapılır? Bu konuya detayları ile değineceğiz. İşte kuaförde yapılan maniküre dair bilinmesi gerekenler…

Manikür Nedir? Neden Yapılır?

Manikür Nedir? Neden Yapılır?

Manikür el tırnaklarında hijyeni ve estetiği sağlamak amacıyla düzenli olarak yapılması gereken bir bakımdır. Eller gün içinde olumsuz birçok koşula maruz kalır. Yeterli bakım yapılmadığında ise tırnaklarda sararma, kırılma ve el derisinde kuruluklar kaçınılmaz olur. Tüm bu şikayetleri ortadan kaldırmak; bakımlı, güzel ve temiz ellere sahip olmak için manikür akla ilk gelen yöntemlerdendir.

Kuaförde Manikür Nasıl Yapılır?

Kuaförde Manikür Nasıl Yapılır?

Daha bakımlı ve güzel görünen ellerin sırrı manikürde saklı. Salonda manikür yaptırdığınızda çoğu zaman kendinizi rahatlamış ve mutlu hissedebilirsiniz.

Kuaförde manikür şu şekilde yapılmaktadır;

• Maniküre ilk olarak tırnakları temizlemeden başlanır. Bunun için tırnaklardaki ojeler temizlenir ve kurutulur.

• Tırnak kenarlarının ve ellerin yumuşamasını sağlamak içim manikür suyu içinde eller 5-10 dakika kadar bekletilir.

• Tırnak etleri tırnak pensi yardımıyla özenle alınır ve yeniden kurutma işlemine geçilir.

• Tırnaklar yuvarlak veya kare bir şekilde törpülenir. Kişinin tırnaklarını ne kadar kısaltmak istediğine göre işlem sürer.  

• Tırnak diplerine nemlendirici  (lavanta yağı vb. ) sürülür. Ardından tırnakları ölü derilerden arındırmak amacıyla fazlalıklar çubukla hafifçe geriye itilir.

• Tüm bu işlemlerin ardından masaj yolu ile nemlendirici uygulanır. Son olarak kişinin isteğine bağlı olarak french oje ya da kalıcı oje işlemi uygulanır.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın