Görüş Bildir
Haberler
Kritik Kovid-19 Aşı Hamlesi: Reddedenlerin Kaydı Tutulacak

Kritik Kovid-19 Aşı Hamlesi: Reddedenlerin Kaydı Tutulacak

Batuhan
29.12.2020 - 10:09

AB üyesi ülkeler bir yandan korokanvirüsün yeni ve daha bulaşıcı mutasyonuyla mücadele ederken bir yandan da aşılama programlarına birer birer başlıyor. Salgının sert yaşandığı İspanya, Kovid-19 aşılarıyla ilgili kritik bir karara imza attı ve aşı yaptırmayı reddedenleri kayıt altına almaya yolunu seçti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İspanya Sağlık Bakanı, Kovid-19 aşısı olmayı reddedenlerin kaydını tutacaklarını ve bunu diğer AB üyesi ülkelerle paylaşacaklarını söyledi.

Kaynak: https://www.hurriyet.com.tr/dunya/son...

Ülkede Pfizer-BioNTech aşısı yapılıyor

Ülkede  Pfizer-BioNTech aşısı yapılıyor

Bakan Salvador Illa, listenin kamuya ya da işverenlerin erişimine açık olmayacağını kaydederken, 'Virüsü yenmenin yolu hepimizin aşılanması, ne kadar çok olursa, o kadar iyi' dedi.

İspanya salgından en kötü etkilenen Avrupa ülkelerinden biri. Ülkede şu anda AB üyesi ülkeler tarafından geçen hafta onaylanan Pfizer-BioNTech aşısı yapılıyor.

"Sistemde bir hata olmadığı bu kişiye aşı olma fırsatı verildiği kaydedilecek"

"Sistemde bir hata olmadığı bu kişiye aşı olma fırsatı verildiği kaydedilecek"

La Sexta televizyonunda konuşan Sağlık Bakanı, aşının zorunlu olmayacağını vurguladı.

Bakan Illa 'Aşı önerilen ama bunu reddeden insanların kaydını tutacağız ve Avrupalı ortaklarımızla paylaşacağız. Kamuya açık bir belge olmayacak ve verilerin korunmasına büyük bir saygı gösterilerek oluşturalacak' dedi.

Illa ayrıca 'Tedavi öderilen ve bunu herhangi bir nedenle reddeden insanların kaydı tutulacak. Sistemde bir hata olmadığı bu kişiye aşı olma fırsatı verildiği kaydedilecek' diye konuştu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
25
17
16
3
2
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
nomyfriend

Doğru karar başkalarının hayatını riske atıp dilediği gibi gezemez herkes

Borat Alemdar

Aşı zorunlu değil ama yaptırmayanları fişliyoruz demek istemiş. Yani kısaca zorunlu işte kardeşim. Yaptırmayan evden çıkamayacak olay bu.

free doom

Aşı yaptırmayan gerizekalıdır. Şu saatten sonra ben aşımı olur sağlık sistemine, hastanelere, ekonomiye yük olmadan hayatıma dönerim artık. Konserime de gide... Devamını Gör