Görüş Bildir
Haberler
Kripto Dünyasında Onlar da Var! İşte Kriptoyla Yakından İlgilenen Ünlü Futbolcular

etiket Kripto Dünyasında Onlar da Var! İşte Kriptoyla Yakından İlgilenen Ünlü Futbolcular

Ali Aydemir
16.07.2021 - 10:30 Son Güncelleme: 16.07.2021 - 11:38

Günümüzde birçok ünlü isim kripto borsalarına yatırım yapıyor. Bu ünlüler arasında hem çevrimiçi hem de çevrimdışı büyük bir hayran kitlesine sahip olan ve dünya çapında çeşitli kripto girişimlerini destekleyen futbol yıldızları da var. 

Bu içerik bilgilendirme ve eğlence amaçlı üretilmiştir. Herhangi bir Yatırım Tavsiyesi içermemektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Didier Drogba

2012-2014 yılları arasında Galatasaray'da forma giyen Drogba'yı çoğumuz Chelsea'den tanıyoruz. Dünyaca ünlü forvet kripto borsasıyla yakından ilgileniyor. Fildişili futbolcu, kripto para birimi tabanlı bir sosyal ağ platformu ile çalışıyor. Chelsea'nin efsanesi, gelirini kullanıcılarıyla paylaşmayı vaat eden kripto para girişiminin resmi elçisi diyebiliriz. Bir röportajında ise cirosunun ve varlığının arkasındaki nedeni açıklarken şirketin adının yer aldığı bir tişört giymişti.

😉

Sensiiiiiiiin.

2. Lionel Messi

Şüphesiz dünyanın en ünlü futbolcularından biri olan Lionel Messi'nin bir blok zincir girişiminin küresel marka elçisi olduğu biliniyor. İsviçre merkezli bu girişim, güvenli açık kaynaklı tüketici elektroniğinde dünya lideri olmayı ve kitle pazarı ile blok zincir ekonomisi arasındaki boşluğu doldurmayı hedefliyor. Messi'nin Instagram'da 91 milyondan fazla takipçisi olduğunu ve gönderilerinin etkileşiminin milyonları geçtiğini düşünürsek, bu ortaklık web sitesine çok fazla insan çekmesine yardımcı olmuş olmalı.

😉

Haydaaaaa.

3. Luis Suarez

Barcelona ve Uruguay milli takımında forvet olarak tanıdığımız yıldız futbolcu Luis Suarez de kriptoya gönlünü kaptıran sporcular arasına girmişti. Ağustos 2017'deki bir Instagram gönderisinde Suarez, 30 milyon takipçisini Ethereum tabanlı bir platforma yönlendirerek 2017 ABD Açık'ın sonucunu tahmin etmeye davet etmişti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

😉

Zehirss.

4. Ronaldinho

Eski Barcelonalı yıldız Ronaldinho da adına kripto para çıkarmış ünlülerden. Kripto borsasıyla yakından ilişkiler kurup kimi markalarla çalıştığı da dünyaca biliniyor. Hatta bu konudan başının yanmış olabileceği ihtimali üzerinde de duruluyor. Efsaneye selam olsun.

😪

Özledik be.

5. Lothar Matthaus

Şimdilerde teknik direktörlük yapan Bayern Münih efsanesi Lothar Matthaus, ünlüleri tokenize eden bir blockchain şirketi aracılığıyla kendisini kriptoya 2019 yılında dahil etmişti.

6. Michael Owen

srv.onedio.com

2013 yılında futbolu bırakan efsane İngiliz milli futbolcu Michael Owen; Liverpool, Real Madrid, Newcastle United, Manchester United ve Stoke City gibi dünya devlerinde ter akıttı. Owen da kendi parası olan 'Owen Coin'i' çıkararak kripto dünyasına dahil olan ünlülerden.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Cristiano Ronaldo

Portekiz milli takımı kaptan Juventuslu dünyaca ünlü yıldız Ronaldo bu konuda oldukça önemli bir rolde. 2019'da Juventus, Chiliz blok zincirinde 'Resmi Taraftar Token' çıkaran ilk futbol kulübü oldu. Esasen takıma özel bir para birimi olan bu jetonlar, taraftarlara özel avantajlar ve ödüllerden forma tasarımları gibi önemli kararlarda oy kullanma yeteneğine kadar favori kulüplerine özel erişim sağlamakta. Mart ayında Ronaldo, Cagliari Calcio'ya karşı yaptığı hat-trick ile Pelé'nin kulüp hatta ülke çapındaki gol rekorunu gölgede bıraktığında, Juventus bunu kutlamak için mükemmel bir yolla CR7'ye tüm dünyanın gözleri önünde 770 taraftar tokeni hediye etti. Böylece Ronaldo da bu furyaya katılmış oldu.

😅

KRALLLLL.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın