Görüş Bildir
Haberler
Koronavirüsün Merkeziydi: Çin'in Vuhan Şehrinde Tecrit Uygulamaları Kaldırılıyor

Koronavirüsün Merkeziydi: Çin'in Vuhan Şehrinde Tecrit Uygulamaları Kaldırılıyor

Bütün dünyaya yayılan ve binlerce insanın hayatını kaybetmesine neden olan koronavirüsün merkezi Çin'in Vuhan kentinde hayat normala dönme sinyali vermeye başlıyor. Haftalardır sadece 1 yeni vakanın görüldüğü şehirde tecrit uygulamaları 8 Nisan tarihinde kısmen kaldırılacak. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

BBC Türkçe'nin haberine göre, koronavirüsün ilk ortaya çıktığı ve dünyaya yayıldığı Vuhan şehri ocak ayından itibaren karantina altındaydı. Ama yetkililer artık cep telefonlarındaki sağlık uygulamasında 'yeşil' kod görenlerin 8 Nisan'dan itibaren şehir dışına seyahat edebileceklerini söyledi.

Yaklaşık bir haftadır hiçbir yeni vakanın görülmediği Vuhan'da yalnızca Salı günü bir vaka kayda geçirildi.

Yaklaşık bir haftadır hiçbir yeni vakanın görülmediği Vuhan'da yalnızca Salı günü bir vaka kayda geçirildi.

Vuhan'ın bağlı olduğu Hubei eyaletinin geri kalanında da sağlıklı olanlar için seyahat kısıtlamaları da Salı gece yarısından itibaren kaldırıldı.

Ülke dışından gelenlerde virüs görüldü

Ülke dışından gelenlerde virüs görüldü
İçeriğin Devamı Aşağıda

Çin hükümeti, anakarada son 24 saat içinde 78 yeni koronavirüs vakası görüldüğünü duyurdu. Dördü dışında hepsinin virüsü, ülke dışından gelenlerden kaptıkları bildirildi.

Sağlık yetkilileri, testleri pozitif çıkan ama hastaneye yatırılmayan ya da hastalık belirtisi göstermeyenlerin vaka olarak sayılmadığını açıklamıştı.

Diğer Asya ülkelerinde durum ne?

Diğer Asya ülkelerinde durum ne?

Asya'da da sıkı önlemler var. Hindistan'da yaklaşık 1.3 milyar kişiye sokağa çıkma yasağı uygulanıyor. Otobüsler, trenler ve diğer toplu ulaşım araçları askıya alındı. Yetkililer, Pazartesi günü tüm iç hat uçuşların durdurulduğunu duyurdu. Ülkede 485 vaka olduğu, dokuz kişinin virüsten öldüğü bildirildi.

Pakistan'daki vaka sayısı Hindistan'ın neredeyse iki katı, Pazartesi günü itibariyle 878. Ülke genelinde tecrit uygulaması yok ama vilayetler kendi önlemlerini aldı. Kısıtlamaların uygulanması için ordu devreye sokuldu.

Bangladeş'te ordu sokakta, Tayland'da sokağı çıkma yasağı

Bangladeş'te ordu sokakta, Tayland'da sokağı çıkma yasağı

Bangladeş'te 33 vaka görüldü, üç kişi öldü. Sosyal mesafe uygulamasının yürütülebilmesi için silahlı kuvvetler görevlendirildi. Askerler aynı zamanda ülkeye giriş yapan ve karantinada tutulan binlerce kişiyi de gözetim altında tutuyor. Günay Asya'da vaka sayısının bildirilenden daha fazla olduğu kaygısı var.

Endonezya'da koronvirüsten ölenlerin sayısı 49. Güneydoğu Asya'da en yüksek rakam Endonezya'da. Cakarta'da Pazartesi günü acil durum ilan edildi.

Tayland'da bir aylık acil durum ilan edildi. Sokağa çıkma yasağı ve kontrol noktaları Perşembe gününden itibaren geçerli olacak. Hükümete önlem almakta geciktiği eleştirileri yapılıyor. Yaklaşık 900 kişinin testi pozitif çıktı, dört kişi öldü.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
55
13
10
3
3
3
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
artuditu

Çin'in gerçek rakamları söylediğine, bir bahar havası oluşturmaya çalıştığına bir ben inanmıyorum herhalde...

artuditu

Çin, Kuzey korenin pembe götlüsü... Kendi gazetecilerine, doktorlarına en başında ne yaptığını hepiniz gördünüz. Şimdi gerçekleri paylaştığına mı inanıyorsu... Devamını Gör

Resho

Bangladeş, Tayland'da vaka sayısı bu kadar az, ekonomik olarak bizden kat ve kat geride olmalarına rağmen sokağa çıkma yasağını uygulayacak kadar ekonomileri... Devamını Gör

Sıradan Biri

Sanırım iç hatlarda kdv'yi %1'e çektiler. Ya da ev kredilerinde peşinatı %10'a düşürdüler.