Görüş Bildir
Haberler
Koronavirüs ile Gündeme Gelen N95 Maskesi Nedir? Virüse Karşı Gerçekten Koruyor mu?

Koronavirüs ile Gündeme Gelen N95 Maskesi Nedir? Virüse Karşı Gerçekten Koruyor mu?

Koronavirüs ile gündeme gelen ve tüm dünyada güvenlik amacıyla kullanılan N95 maskesi hakkında merak edilenleri sizler için derledik. 

N95 maskesi nedir, özellikleri nelerdir ve nerelerden alınır?

İçeriğin Devamı Aşağıda

N95 maskesi nedir?

N95 maskesi nedir?

Öncelikle burnu açıkta bırakan ve eczanelerden satılan maskeler ve cerrahi maskeler arasında bir farkı bilmek gerekiyor. Uzmanlar normal maskelerin virüslerden %30 oranında bir koruma sağlarken cerrahi maskelerin %70 oranında koruma sağladığını bildiriyor

Sağlık çalışanlarının kullandığı ve N95 maddesi içeren üç katmanlı solunum izolasyonlu maskelere N95 deniyor.

N95 maskeler ne işe yarıyor? Virüse karşı gerçekten koruyor mu?

N95 maskeler ne işe yarıyor? Virüse karşı gerçekten koruyor mu?

N95 maskeler sis, duman, toz, virüs ve bakteri gibi maddelere karşı diğer maskelere karşı daha fazla korum sağlıyor. Bunu yapabilmesinin altında da maskede bulunan özel filtreler yatıyor. Ağzı ve burnu kapatan bu maskeler içindeki çok katmanlı filtre yapısı sayesinde dışarıdan gelen toza ve diğer etmenlere göre daha fazla koruma sağlıyor. Bu maskeler ile solunum yapmak da kolay. Çeşitli nedenler ile iş güvenliği gerektiren sektörlerde de sıklıkla kullanılıyor. 

Virüslerin boyutu genel olarak 3 mikron ebatındadır. Bu sebeple maskeler %100 bir koruma sağlamıyor ancak kullanılması salgın yaşandığında büyük fark yaratıyor.

Ayrıca okuyabilirsiniz.

N95 maskeleri nerelerde satılıyor?

N95 maskeleri nerelerde satılıyor?

İş güvenliği ekipmanı satışı yapan yerlerde salgın öncesinde çok rahat bulunabiliyordu. Bununla birlikte e-ticaret sitelerinde de aktif olarak satışı mevcut. Ancak son dönemdeki koronavirüs salgını nedeniyle tüm dünyada maske satışları patlamış durumda ve tedarik noktasında sıkıntılar yaşanıyor.

N95 maskesi fiyatları ne kadar?

N95 maskesi fiyatları ne kadar?

Koronavirüs'e karşı koruma amaçlı pek çok maske çeşiti var ve N95 çok katmanlı filtre yapısı nedeniyle en fazla öne çıkan maske tipi. Eylül 2019'da ortalama 20 TL olan fiyatlar Mart 2020'ye geldiğimizde 160 TL'yi geçmiş durumda. Bazı e-ticaret sitelerinde satıcılar tarafından fiyatlar her gün yükselirken bu durum sosyal medyada da tepki görüyor. Binlerce liraya satılan maskeler de mevcut.

Virüse karşı tam koruma sağlamak mümkün mü? Neler yapmak gerekiyor?

Virüse karşı tam koruma sağlamak mümkün mü? Neler yapmak gerekiyor?

Toplu taşımada ve kalabalık ortamlarda dikkatli olmak ve Dünya Sağlık Örgütü ile Sağlık Bakanlığı'nın yayınladığı resmi uyarıları takip etmek ve hijyene dikkat etmeniz gerekiyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Koronavirüs ile ilgili son dakika haberlerini ve dünyadan tüm gelişmeleri takip etmek için 'Onedio Koronavirüs Özel' sayfamızı takip edebilirsiniz. Sayfayı hemen incelemek için buraya tıklayın.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
12
3
3
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
gaydırı guppak

n95 niosh tarafından onaylı maske ama ülkede kişisel koruyucu donanım satanlara n95 e uygun olsun diyorsun o ne ya ilk kez duyuyorum diyor. n95in koruma öze... Devamını Gör

Ryuzaki

N95 maskenin koruma oranı bizdeki ffp2 ve ffp3 ün tam ortasında aslında. N95 dediğimiz maskede tek kullanımlık toz maskesi olarak satılıyor ffp lerde dolayı... Devamını Gör