Görüş Bildir
Haberler
Korku Filmleri Sayesinde Yok Yere Korktuğumuz Günlük Hayata Dair 25 Şey

etiket Korku Filmleri Sayesinde Yok Yere Korktuğumuz Günlük Hayata Dair 25 Şey

diazepam
19.10.2015 - 11:30

DİKKAT: Filmlerden sahneler içerir, SPOİLER UYARISI!

İçeriğime 'Allah belanızı versin, sayenizde dert sahibi olduk' diye başlamak isterdim, ancak beddua dönüp dolaşır bizi bulur diye demiyorum. Zira bunu da Türk korku filmlerinden öğrendik, 'Büyü'yü hatırla!!

1. Kütük taşıyan kamyonlar.

Yah ben neden kütük taşıyan kamyonlardan korkayım? Hayatımda hiç yeri olmayan bu şeyler benim neden altıma kaçırmama sebep olsun? Ama 'Son durak 2' sayesinde ne zaman bir kütük kamyonunun arkasına düşsek gerilmekten çatlayacak gibi oluyorum. Çok sağ olun ya, çok sağ olun.

2. Kuşlar

Büyük usta Alfred Hitchcock'a  diyecek lafım yok ama, ne zaman işe giderken, eve dönerken çöpün başına toplanıp yemek arayan karga görsem tırsıyorum. Toplu halde bulunmalarına gerek bile yok, olur olmadık yerde kuş görünce geriliyorum. Her kuş bana bakıyor gibi hissediyorum. Yahu martılara simit atamaz oldum!

3. Aynalar.

Hayatımızın bu kadar içinde olan bir nesnenin korku filmlerinde böylesine hoyratça kullanılmasını kınıyorum. Aynaya her bakışımda arkadan birinin belireceğini düşünmekten güzelliğimden soğudum. Hele bir de 'Şeker Adam' var ki... Ya neden yapıyorsunuz bunu?

4. Oyuncak bebekler.

“Chucky” der susarım... ABV Chucky!!

5. Duş giderinde biriken saç kılları.

Böyle saçma bir şeye dikkat bile etmezken 'Halka' filmi sağ olsun bunu da bir korku objesi olarak soktu hayatımıza. Giderde biriken saç kıllarının uçup ağzıma girmesinden korkuyor olmak beni üzüyor, ama bu benim ayıbım değil.

6. Telefona cevap vermek.

Şimdilerde ev telefonlarının kullanımı azaldı da bir nebze olsun atlattık, ama bundan 10 yıl öncesinde alo demeye korkuyorduk. Aferin altımıza sıçırtın bizi iyice.

7. Vitrin mankenleri.

Benim vitrin mankeni gibi bir şeyle ne gibi bir alakam olabilir? Sadece üstündeki kıyafete bakar geçerim, ama olur mu, korku filmi yapımcıları buna izin verir mi? Hemen dayadılar korkuyu, verdiler adrenalini. Şimdi ne zaman bir mağazaya gitsem vitrin mankeni arkadan uzanıp boğazımı kesecek diye bekliyorum.

8. Kanalizasyon

Hem kanalizasyon hem de palyaço... Tebrikler, çocukluğumuzu mahvetmenin daha güzel bir yolu olamazdı.

9. Gözetleme delikleri.

Saçmalama bundan niye korkuyorsun ki? Diyen insanlar belli ki Testere 2'yi izlememiş. İzleseydin, bir daha o deliğe uzanmak aklına bile gelmezdi canım benim.

10. İçine gömüldüğümüz yumuşak yataklar.

İnsanı yatağında bari rahat bırakın diyeceğim ama korku filmi yapımcılarının en sevdiği obje yataklar. Şöyle yatağına uzanıp, yumuşacık, keyifli bir uyku beklerken aklına bir anda 'Elm Sokağında Kabus' filminin gelmesi...

11. Banyo yapmak.

Duş giderinde biriken saç kılları neyse de banyonun genelinden neden korkutuyorsunuz bizi? 'Sapık' filmi yüzünüzden banyodayken 'biri beni bıçaklayacak' korkusu yaşamayan insan kalmadı yemin ediyorum.

12. Duş almak.

Hadi banyoyu geçtik, duş bile aldırmaz oldunuz. Duşta biriyle el ele tutuşur muyum korkusu ne saçma bir korkudur, ama yaşatıyorsunuz bize!

13. Açık mutfak dolapları ve çekmeceleri

Sen manyaksın olm! diyenleri 'Altıncı His' filmini izlemeye davet ediyorum. Bir insan mutfak dolaplarını ve çekmecelerini açık görmekten neden korkarmış anlasınlar.

14. Uzun boylu insanlar.

Basketbol izleyemiyorum, basketbol! 2 metrelik insan gördüm mü yolumu değiştiriyorum.

15. Solaryum.

'Son Durak' serisi hayatta korkmadığımız hiçbir şey kalmasın istiyor belli. Solaryum gibi bir güzellik ürününden ne istediniz Allahsızlar?!

16. Fotoğraf çekmek

Hayatımızın anlamı belki de fotoğraf çekmek, bunu sosyal medyada paylaşmak ama sayenizde fotoğraf çekmenin de bir korku unsuru olabileceğini gördük.

17. Selfie.

Günümüzde selfie çekmeyeni dövüyorlar, ama siz buna da göz diktiniz. Hemen bunu nasıl bir korku öğesi haline getirebiliriz diye düşündünüz ve bravo başardınız. Mutlusunuzdur umarım!?

18. Palyaço.

Dünya üzerinde görülen her 10 palyaço korkusu vakasının müsebbibi Stephen King'dir, çok teşekkürler Stephen!

19. Tel.

Bir insan telden niye korksun? Yahu tel bu, neden korkuyor olalım, ama 'Hayalet Gemi' filmi öyle bir illedik ki aklımıza tel görünce ortadan ikiye bölünme korkusu tohumları ekti içimize.

20. Çim biçme makinesi.

Hadi buyur bakalım, hazır belediyelerin hepsi çim biçme makineleriyle donatılmışken bu iyi oldu.

21. Akupunktur.

Sağlık ararken korkunun esiri olduk. Bu 'Son Durak' serisi yemin ediyorum anamızı ağlattı!

22. Balonlar.

Palyaçoyu neyin yanına eklesen onu da korku unsuru haline getiriyor. Allah aşkına şu ürkünçlüğe bir bakın.

23. Yatağın altı.

'Ya yatağın altında canavar mı kaldı Allah aşkına' dediğinizi duyuyorum, peki ya yatağın altında üstündeki varsa? Hah şimdi sen düşün.

24. Sadece altı mı? Kendisi de.

Korku filmi yapımcıları durur mu? Madem altından korktular, üstü ne güne duruyor dediler ve bize uykuyu haram ettiler.

25. Ve son olarak ikiz.

İkiz çocukları olanlar korkutmak istemem ama ben şahsen ikiz gördüm mü hafiften bir irkiliyorum.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2249
490
413
347
269
152
12