Görüş Bildir
Haberler
Kore Kültür Merkezi 10.Yılını Galata Kulesi'nde Video Mapping Gösterisi Yaparak Kutladı!

Kore Kültür Merkezi 10.Yılını Galata Kulesi'nde Video Mapping Gösterisi Yaparak Kutladı!

GNS
17.11.2021 - 18:48

Kuruluşu ve merkezi Ankara'da bulunan Kore Kültür Merkezi 10.yılını kutluyor. Kutlama etkinlikleri kapsamında Galata Kulesi ve önünde gösteriler düzenlendi. Kutlamaları Türkiye-Kore arasındaki dostluğu pekiştirmek için üç farklı şehirde düzenleyen Kore Kültür Merkezi, Galata Kulesi'nde yaptığı video mapping gösterisiyle herkesin ilgisini çekti. Galata'da yapılan gösteride iki ülkenin kardeşlik hikayesi gösterildi. İşte haberin detayları...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Açılışının 10.yılını kutlayan Kore Kültür Merkezi, ihtişamlı gösteriler yaparak herkesin ilgisini çekiyor. Dün akşam Galata Kulesi'inde yaptığı video mapping etkinliğiyle dikkatleri üzerine toplayan Kültür Merkezi, sosyal medyada paylaşılmaya ve adından bahsettirmeye başladı. İşte detaylar...

Galata'da Kutlama

Galata'da Kutlama

Kore Kültür Merkezi'nin 10. yılı kutlamaları kapsamında, Galata Kulesi önünde etkinlik düzenlendi. Etkinlikte, Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği Kültür Müsteşarı Kee Houng Park, müdürlüğünü üstlendiği Kore Kültür Merkezi'nin Kore ve Kore kültürünü Türkiye'ye tanıtmak ve iki ülke arasındaki kültürel alışverişi teşvik etmek amacıyla 13 Ekim 2011 tarihinde kurulduğunu hatırlattı. 

Houng Park, merkez olarak sadece Ankara'da değil, Türkiye genelinde de aktif olarak faaliyetler yaptıklarını belirterek, Türkiye ve Kore arasındaki dostluğun gelişmesine katkıda bulunduklarını söyledi. 

Kore ve Türkiye'nin sadece kültür değil, siyaset ve ekonomi de dahil olmak üzere her alanda yakın ilişkilere sahip olduğuna işaret eden Park, iki halkın kardeş olduğunu ifade etti.

Kore Kültür Merkezi'nin 10.Yılını Kutluyorum

Kore Kültür Merkezi'nin 10.Yılını Kutluyorum

Park, Kore Kültür Merkezi'nin 10. yılı kutlamaları bünyesinde Galata Kulesi'ne yansıtılacak video mapping gösterisinde de Türkiye ve Kore arasındaki dostane ilişkileri izleyicilerin beğenisine sunacaklarını aktararak:

'Mapping etkinliği, kültür varlıklarının, sanatın ve dijital teknolojinin bir araya gelmesiyle kültür ve sanatın sunduğu mutluluğun, iki ülke vatandaşlarının bir araya gelerek kültürleri daha iyi anlamak ve gönül bağı kurmak için fırsat olmasını diliyorum.' dedi. 

İstanbul İl Kültür Turizm Müdür Yardımcısı Emel Kamar ise böyle etkinliklerin daha fazla düzenlenmesi gerektiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

'Kültür çok geniş ve derin bir kavram. Derinleştikçe düşündüren, düşündükçe de derinleşen bir kavram. Kültür örf, adet, geçmiş, gelenek, dünyayı birleştiren bir kavram. Günlerce üzerine konferanslar verilebilir. Göktürklerden bu yana Kore-Türk kardeşliği devam etmektedir. Bu vesileyle Kore Kültür Merkezi'nin 10. yılını kutluyorum.'

Kutlamalar Devam Edecek

Kutlamalar Devam Edecek

Kutlamalar kapsamında ayrıca 27 Kasım Cumartesi günü saat 13.00'de İstanbul Tim Show Center'de 'K-Pop King of the King' adlı yarışma ve 'A.C.E' K-pop konseri düzenlenecek.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
5
4
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın