Görüş Bildir
Haberler
Konya'da İlkokul Öğretmeni, Çocuğa Cinsel İstismardan İki Kere Beraat Etti

Konya'da İlkokul Öğretmeni, Çocuğa Cinsel İstismardan İki Kere Beraat Etti

Konya’da öğrencilerini cinsel istismara maruz bırakmakla suçlanan bir ilkokul öğretmeni adli tıp raporuna; yerel mahkemede ve Yargıtay’da mahkeme başkanlarının şerhine rağmen beraat etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

13 öğrenciyi defalarca istismar etmekle suçlandı

13 öğrenciyi defalarca istismar etmekle suçlandı

Konya'da Meram Mehmet Hasan Sert İlköğretim Okulu’nda öğretmenlik yapan Z.K., öğrencileri olan 13 çocuğa defalarca istismar etmekle suçlandı. Öğrenciler verdikleri ifadelerde, sık sık Z.K.’nin istismarına maruz bırakıldıklarını belirtti.

Öğretmen Z.K. ise suçlamaları kabul etmedi. Ardından velilerin ifadesinde de öğrencilerin şikayetleri yer aldı.

2015'te delil yetersizliğinden beraat etti

2015'te delil yetersizliğinden beraat etti

BirGün'den Mustafa Kömüş'ün haberine göreKonya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada mahkeme heyetinin talebiyle adli tıp raporu istendi. Hazırlanan raporda olay nedeniyle öğrencilerin ruh sağlıklarının bozulduğu belirtildi. Fakat bunun başka nedenlerden de kaynaklanabileceği aktarıldı. 

Ardından Öğretmen Z.K. 2015’te delil yetersizliğinden oy çokluğuyla beraat etti. Mahkeme başkanı ise karara muhalefet şerhi koyarak sanık Z.K.’nin ismi geçen öğrenciler içinde 6 çocuğu cinsel istismara maruz bıraktığı, bu nedenle de 6 kez cezalandırılması gerektiğini söyledi.

'Nitelikli cinsel istismar'da bulunan Z.K. Yargıtay'ta da beraat etti...

'Nitelikli cinsel istismar'da bulunan Z.K. Yargıtay'ta da beraat etti...

Konu daha sonra öğrencilerin avukatı ve dava savcısı tarafından Yargıtay’a taşındı. 

Yargıtay’a avukat tarafından sunulan dilekçede “Hukuka açıkça aykırı beraat kararının bozulması” talep edildi. Dava savcısı tarafından hazırlanan iddianamede de beraat kararının bozulması istendi. İddianamede “Sanığın mağdurelere yönelik eylemleri nedeniyle mağdure sayısı kadar cezalandırılması gerektiği anlaşılmış olup olmakla, sanık hakkında çocuğun cinsel istismarı suçundan tüm aşamalarda ısrarlı bir şekilde sanığın atılı suçu işlediğine dair beyanda bulunan mağdure sayısınca cezalandırılmasına karar verilmesi gerekirken beraatine karar verilmiş olması, usul ve esas yönünden kanuna aykırı bulunduğundan kararın bozulması talebiyle arz olunur” ifadeleri yer aldı. 

Ancak Yargıtay savcısı beraat kararının onanmasını istedi. Yargıtay 14. Ceza Dairesi’nde görülen davada Sanık Z.K. beraat etti. Fakat burada da mahkeme başkanı karara şerh koydu. Muhalefet şerhinde şu ifadeler kullanıldı: “Mağdurelerin ısrarlı beyanları ve ruh sağlığının bozulduğuna dair raporlar nazara alındığında sanığın mağdurelere yönelik çocuğun nitelikli cinsel istismarı suçlarını işlediği kanaatinde olduğumdan…”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
130
40
19
3
3
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Metin Uzun

Istismar taciz olaylarini normallestirme yolunda atilmis yanlis bir adim. Ogretmen sifatiyla ileri bir zamanda tecavuz olayiyla gundeme gelirse hic sasirmam .

edwardo

tecavuz etse de istirsmar denilecek. tecavuz demek yasak artik

pazartesi

Bu tip olaylarda aklıma eskişehir sivrihisardaki bedeneğitimi öğretmeni geliyor. 15 yaşındaki üç kız öğrenci taciz etti bizi demiş, öğretmen açığa alınmıştı.... Devamını Gör

Muhammed Gungor

Galiba neden çocuklarla cinsel ilişki yaşanmaması gerektiğini ciddi ciddi anlatılması gerekiyor bu insanlara bekaret bekaret diye kadını 2. el eşya gibi göst... Devamını Gör

felsefibiloderler

Ne alakası var amk pedofilinin açıklaması bu mu ? nekrofiliye de ölü mal seviyorlar mı diyeceksin.Saçma sapan konuşma la, pedofilinin birçok sebebi olabiliyo... Devamını Gör