Görüş Bildir
Haberler
Konusu Kadar Karakterlerin Giydiği Kıyafetlerle de Öne Çıkan ve Modaya Yön Veren Başarılı Diziler

Konusu Kadar Karakterlerin Giydiği Kıyafetlerle de Öne Çıkan ve Modaya Yön Veren Başarılı Diziler

R.G.
12.04.2021 - 15:50

90'lı yılların başından beri televizyon ve film karakterleri modaya ilham veriyor. Sex and the City'nin yayınlandığı dönemi hatırlayın. Herkes Carrie gibi isim yazan kolye takmak istiyordu. Gossip Girl yayınlanırken rengarenk külotlu çoraplar her yerdeydi. Günümüzde ise Euphoria ile çarpıcı neon makyajlar tekrar gündeme geldi.

HBO'dan Netflix'e, CW'den BBC'ye çeşitli kanallarda yayınlanmış ve stilleriyle hafızalara kazınan dizileri listeledik. Bazen tuhaf, bazense çekici... Bizi stilleriyle büyüleyen dizileri birlikte inceleyelim!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Friends

1. Friends

İyi giyinmekten bahsedip Rachel Green'den bahsetmemek olmaz. Jennifer Aniston'ın canlandırdığı karakter, günümüzde tekrar moda olan 90'lı yılların ikonik görünümlerinin en büyük temsilcisi. Rachel kadar olmasa da Monica Geller'ın (Courtney Cox) tarzı da oldukça etkileyiciydi.

2. Gossip Girl

2. Gossip Girl

Gossip Girl, büyüleyici New York manzaraları dışında modasıyla da izleyicileri kendine hayran bırakıyordu. Her bölümde Elie Saab, Ralph Lauren, Valentino gibi lüks giyim markalarıyla çalışan dizinin, kostüm departmanına büyük bir bütçe ayrıldığı kesin.

Sofistike, feminen ve zarif tarzı ile Blair Waldorf (Leighton Meester) televizyon tarihinin en unutulmaz ikonlarından biri oldu. Desenli kıyafetler, saç bantları ve renkli külotlu çorapların hepsi Blair sayesinde 2010'lu yıllara hükmetti. Cambridge Düşesi Kate Middleton ile aynı elbiseyi giydiği bile oldu.

Blair'in özenli gardırobuyla özdeşleşemeyenler için Gossip Girl, Serena van der Woodsen (Blake Lively) ile başka bir stil yıldızı doğurdu. Blair'den biraz daha salaş olan Serena'nın dolabı hem seksi hem de rahat.

3. Sex and the City

3. Sex and the City

Geniş tasarım ayakkabı koleksiyonu, alışveriş tutkusu ve eğlenceli parçaları bir araya getirmesiyle ünlü Carrie Bradshaw (Sarah Jessica Parker), her kadının Manolo Blahnik topuklu ayakkabı giymeyi hayal etmesini sağladı. Jenerikteki pembe tütüsü, Dior marka gazete baskılı elbisesi ve bir fotoğraf çekimi için giydiği DKNY 'Naked Dress'i' hala akıllarda. Hatta geçen günlerde bu elbiseyi Kendall Jenner da taşıdı.

4. Killing Eve

4. Killing Eve

Ekranların gördüğü en sevimli psikopat Villanelle, seri katil olmasının yanı sıra kıyafet seçimleriyle de meşhur. Alışveriş bağımlısı olan Villanelle, suikastlerine giderken bile özenli giyiniyor. Bazen etkileyici takım elbiseleriyle maskülen tarzını sergilerken bazen de parlak ve cesur renklerle feminenliğini gösteriyor. İlk sezondaki siyah Balenciaga botlarıyla kombinlediği pembe fırfırlı Molly Goddard elbisesi hala akıllarda yer ediyor.

5. The Undoing

5. The Undoing

Bu senenin bol ödüllü HBO dizisi 'The Undoing' ile iki şey çok konuşuldu: Nicole Kidman'ın peruğu ve paltoları. Muhteşem New York sokaklarında yaptığı yürüyüşlerinde giydiği uzun paltoları sayesinde Grace Fraser (Nicole Kidman), listemize girmeye hak kazandı. Korkunç bir cinayet davasının ortasına düşen Grace, cinayete kocasının dahil olup olmadığını belirlemeye çalışırken tarzından da ödün vermedi. Ayrıca dizide giydiği bazı kıyafetlerin Nicole Kidman'ın kendi gardırobundan olduğunu belirtmekte fayda var.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Bridgerton

6. Bridgerton

Karantina döneminde çerezlik dizi ihtiyacımızı gideren Bridgerton'da, Hastings Dükü Simon Basset'tan (Regé-Jean Page) başka dikkat çeken bir şey varsa o da muhteşem kostümlerdi. Zarif kıyafetleri ve minimal takı seçimleriyle seyirciyi kendine hayran bırakan Bridgerton, dönem yapımı diye abartılı kıyafetler giyilmek zorunda olmadığının kanıtı niteliğinde.

7. Buffy the Vampire Slayer

7. Buffy the Vampire Slayer

Buffy Summers'ı sevmek için pek çok neden var. Genelde sert görünümlü deri parçalar seçen Buffy, aynı zamanda rahatına da çok önem veriyor. Ne de olsa kendisi her gün hayatını riske atan bir kahraman!

8. Emily in Paris

8. Emily in Paris

2020’nin en eğlenceli dizilerinden Emily in Paris, biraz tiye alınmış olsa da çok sevildi. Amerikalı bir gencin Paris macerasını anlatan dizide baş karakter Emily (Lily Collins), eğlenirken parizyen stiliyle de göze çarptı. Diziden sonra sosyal medyada gördüğümüz 5 insandan 3’ü Fransız berelerini takıp pozlarını sergiledi.

9. The Nanny

9. The Nanny

Bizdeki “Dadı” dizisinin orijinali olan The Nanny’de Fran Fin (Fran Drescher) tüm zamanların en şık dadısı olmakla kalmadı, ekranları süsleyen en havalı karakterlerden biri oldu.

10. Gilmore Girls

10. Gilmore Girls

Moda denince ilk akla gelen dizi olmasa da Gilmore Girls 2000’ler modasına doymak için biçilmiş bir kaftan. Katlı saçları, askılı bluzları ve günümüzde yeniden moda olan baget çantaları bol bol görüyoruz. Ee ne demişler: Moda tekerrür eder!

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Mad Man

11. Mad Man

Ödül üstüne ödül alan, 60’ları ayağımıza getiren Mad Men’i hala izlemediyseniz kesinlikle bir an önce başlamalısınız. January Jones'un canlandırdığı Betty Draper, kusursuz tarzıyla dergilerden fırlamış görünüyor. Retro etekleri, kısa kalın topukluları, özenle yapılmış saçları ve imzası haline gelen kırmızı rujuyla her zaman mükemmel görünüyor.

12. Euphoria

12. Euphoria

Çıktığı günden beri ortalığı kasıp kavuran Euphoria’dan bahsetmemek olmaz. Sevilen HBO dizisinde renkli makyajlar ve alışık olmadığımız çarpıcı tarzlar ile farklılıklara kucak açıyoruz. En sevilen karakterlerden olan Jules (Hunter Schafer) trans birey olarak engelleri yıkmakla kalmadı aynı zamanda özgün tarzıyla kendisine hayran bıraktı.

13. Suits

13. Suits

Bir avukatlık firmasında geçen Suits ciddi bir işinizin olmasının iyi giyinmenize engel olmadığını gösteriyor. Şimdinin düşesi eskinin oyuncusu Meghan Markle’ın da ünlendiği dizide kadın karakterler Lanvin, Dior ve Prada markalı kıyafetleriyle iş giyimini zirveye taşırken başrol Harvey Specter (Gabriel Macht) Tom Ford takım elbiseleriyle gönülleri fethediyor.

14. Reign

14. Reign

İskoçya kraliçesi Mary Stuart’ın hayatının anlatıldığı CW dizisinde tarihi kurgu biraz abartılmış olsa da kıyafetler hala hatırlanmaya devam ediyor. Mary’nin (Adelaide Kane) giydiği gelinlik, ekranların gördüğü en güzel gelinliklerden kabul ediliyor.

15. That ‘70s Show

15. That ‘70s Show

Çok bilinmese de en komik sitcomlardan biri olan That ‘70s Show, eğlenceli replikleriyle birlikle tarzıyla da hatırlanıyor. Giyimine ve kendisine oldukça önem veren Jackie Burkhart (Mila Kunis), yüksek bel bol pantolonları, kürklü montları ve birbirinden güzel bereleriyle insana keşke 70’lerde yaşasam dedirtiyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Film Bonusu

Film Bonusu

Yok ben dizi izleyemem bana tarzıyla öne çıkan filmler söyle diyenler için: Devil Wears Prada, Clueless, Mean Girls, The Great Gatsby, Marie Antoinette, Coco avant Chanel, Phantom Thread, Pretty Woman, Breakfast At Tiffany's, Annie Hall, The Royal Tenenbaums

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
33
24
7
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın