Görüş Bildir
Haberler
Konsolda Gül Gibi Çalışan Oyunlar Neden PC'ye Bozuk Çıkıyor?

Konsolda Gül Gibi Çalışan Oyunlar Neden PC'ye Bozuk Çıkıyor?

Oyun camiasında belli oyunlar vardır ki herkes 'Benim şöyle sistemim var. Bende bile iyi çalışmıyor.' der. Bu oyunları oynarken çökmelere, anlık kare hızı düşmelerine ve bunlar gibi çeşitli problemlere maruz kalıyoruz. Peki bunlar neden oluyor? Yazımızda anlattık hadi başlayalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bilgisayarlar stabil değil.

Bilgisayarlar stabil değil.

Bir oyunun farklı farklı konsollara aynı anda çıktığını ve hiçbirinde bir problem yaşamadığını görmüşüzdür. Bunun ana sebebi konsolların 'fixed' yani sabit ve stabil olması. Bu sayede piyasaya sürülecek olan yapımın gerektirdiği optimizasyon ayarlamaları daha az değişkene bağlı olmakta.

Klavye ve fareye geçirmek... Zormuş diyorlar.

Klavye ve fareye geçirmek... Zormuş diyorlar.

Konsol için kullandığımız oyun kumandalarının komutlarını bilgisayar ortamına geçirdiğimizde farklı sonuçlarla karşılaşabiliyoruz. Yaptığımız kombinasyonları klavye ve fareye geçirdiğimizde önümüze çıkan çeşitli olaylar yapım içerisinde 'glitch' dediğimiz bozulmalara yer açabiliyor.

Tahmin edilemezlik.

Tahmin edilemezlik.

Oyunların geliştirme aşamasında -belli bir platforma özel olanlar dışında- büyük bir belirsizlik söz konusudur. Geliştirici ekip ellerindeki işi ne kadar belli sınırların dışına çıkması gereken bir yapım olarak yapmak zorunda olsalar da hangi platformun ne kadar oyuncu çekeceği gizemini korur.

Konsola daha çok satıyor.

Konsola daha çok satıyor.

Şimdi eğri oturup doğru konuşalım. Oyun dünyası da bir endüstri ve ne kadar iyi yapım çıkarılması hedeflense de bunun ticari boyutu da büyük. Şirketler ise ticari boyutu çoğunlukla konsollara satılan kopyalardan kazanıyor. Kısaca yapımın PC'ye uyumlu olması konsollara uyumlu olmasından daha az önem taşıyor.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın