Görüş Bildir
Haberler
Kocaeli'de Kimya Deposunda Patlama: 3 Tesis Yandı

Kocaeli'de Kimya Deposunda Patlama: 3 Tesis Yandı

FreiGeist
19.06.2015 - 09:31
İçeriğin Devamı Aşağıda

Kocaeli'nin Başiskele İlçesi'nde bir petro kimya tesisinde saat 03.00'da meydana gelen patlamanın ardından çıkan yangında, bu tesis ile yakındaki bir otomotiv fabrikasına ait yedek parça deposu ve bir piliç firmasına ait kesimhane yandı. Can kaybı olmayan yangınlarda büyük maddi hasar meydana geldi.

Birçok fabrika ve atölye ile küçük işletmelerin bulunduğu Başiskele İlçesi'nin Vezirçiftliği Mevkii'nde faaliyet gösteren, eski adı Erkim Boya olan İspet Petro Kimya adlı atık boya geri kazanım tesisinin üretim bölümünde, atık boya kazanında saat 03.00'da patlama meydana geldi. Patlamanın ardından başlayan yangın, kısa sürede büyüyerek fabrikayı sardı.

Olay yerinin yakınında bulunan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi'nden arazözler sevkedildi. Bu arada yangında kimyasal maddeler yandığından Tüpraş'tan da kimyasal yangınlara müdahalede kullanılan arazözlü ekipler de takviye olarak geldi.

Ancak yapılan müdahaleye rağmen fabrikayı tamamen saran alevler, saat 04.30'da hemen yanında bulunan bir otomotiv fabrikası için üretim yapan yan sanayii malzeme deposuna sıçradı.

İtfaiye ekiplerinin yoğun çalışmasına rağmen kontrol altına alınamayan alevler saat 07.30'da da bu kez yanındaki Güncanlar Piliç firmasının kesim tesisine sıçradı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yangında petrokimya fabrikası, otomotiv yan sanayi deposu ile piliç kesim tesisi kullanılmaz hale geldi. 

Saat 09.00 sıralarında itfaiye ekipleri soğutma çalışması yaparken, bölgeden dumanlar yükselmeye devam etti. 

Ergün AYAZ-Orhan UZUN/ BAŞİSKELE/DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0