article/comments
article/share
Haberler
KKTC’deki Embriyo Skandalında İsrail İddiası

KKTC’deki Embriyo Skandalında İsrail İddiası

google-g-white cross-white onedio-o-white
Onedio’yu Google’da tercih edilen kaynak olarak ekleyin plus-blue

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) Ercan Havalimanı'nda yapılan denetimlerde, 24 yaşındaki Y.M.G.'nin bagajında özel ekipmanlarla muhafaza altına alınmış 4 adet embriyo yakalandı. Tutuklanan şüphelinin, İsrail ile bağlantısı olduğu iddia edildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda chevron-right-grey
Reklam

KKTC’de gümrük muhafaza ekiplerinin ortaya çıkardığı bir kaçakçılık dikkat çekti.

KKTC’de gümrük muhafaza ekiplerinin ortaya çıkardığı bir kaçakçılık dikkat çekti.

Ercan Havalimanı’nda yapılan denetimlerde, 24 yaşındaki Y.M.G.'nin bagajında 4 embriyo tespit edildi. Olayın ardından şüpheli gözaltına alınırken, embriyolar polis tarafından muhafaza altına alındı. Şüpheli, İnsan Hücre, Doku ve Organ Nakli Yasası'nı ihlal suçundan tutuklandı. Embriyoların özel şartlarda muhafaza edildiği belirtildi.

Soruşturma kapsamında embriyoların kaynağı, hangi amaçla taşındığı, hangi ülkeye götürülmek istendiği ve olayla bağlantılı başka kişi ya da kurumların bulunup bulunmadığının araştırıldığı kaydedildi.

Şüphelinin, İsrailli bir şirkete ait olduğu bilinen bir merkezle bağlantısının bulunduğu iddia edildi.

KKTC'de son yıllarda büyüyen tüp bebek ve sağlık turizmi sektörünün ardından yaşanan olay, biyolojik materyal taşınması ve denetim süreçlerini yeniden gündeme taşıdı. Polisin olayla ilgili soruşturması sürüyor.

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda chevron-right-grey
Reklam
Ankara Üniversitesi Tarih Bölümü’nde okuduktan sonra her zaman daha fazla ilgi duyduğum habercilik sektöründe çalıştım. Gazete ve internet sitelerinin çeşitli departmanlarında görev aldıktan sonra 2021 yılında beri Onedio’nun bünyesinde bulunmaktayım. Doğru ve yorumsuz şekilde Türkiye ve dünyadan haberleri sizlere ulaştırmak için buradayım.
Tüm içerikleri
right-dark
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda chevron-right-grey
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın