Görüş Bildir
Haberler
KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Federasyonu Eleştirdi

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Federasyonu Eleştirdi

Enver K.
30.03.2015 - 19:23

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu'nun (KTFF) Kıbrıs Rum Futbol Federasyonu'nun (KOP) çatısı altına girmesinin, Kıbrıs Türk futboluna bir şey kazandırmayacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu konuya ilişkin yaptığı açıklamada, KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu ile hafta sonu telefonda görüştüğünü belirterek, Sertoğlu'na 'federasyon tüzüğü var, yasalar var. KOP'a bağlanıyorum diyerek bağlanamazsınız' dediğini aktardı.

'KOP'un çatısı altına girmek Kıbrıs Türk futboluna bir şey kazandırmaz' diyen Eroğlu, 'çünkü tüzük ve yasalarda değişiklik gerekebilir. Onun için Hasan Bey kendi bünyesindeki adımları atmadan KOP'un çatısı altına giremez' ifadesini kullandı.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören'in KKTC ziyaretinin KOP ile ilgili olmadığını belirten Eroğlu, Demirören'in ziyaretinin Türkiye'deki amatör takımların KKTC'li futbolcuları herhangi bir ücret ödemeden transfer etmeleriyle ilgili olduğunu belirtti. TFF Başkanı'na bu konu hakkındaki kaygılarını ilettiklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Eroğlu, şunları söyledi: 'Bu konu üzerine Demirören geldi. TFF Başkanı ile buna bir çare bulunabilir mi diye konuştuk. Ortaya çıkan konu, 'federasyon çatısı altında bir formül bulalım ve KKTC'ye uygun miktarda kaynak aktarmaya çalışalım' oldu.

Hukukçularına bu konuda talimat da vermişti. Konu öyle başladı. Daha sonra FIFA'ya bir mektup yazıldığı ortaya çıktı. Gördüğüm kadarıyla Türkiye Futbol Federasyonu, FIFA'ya ters bir hareket yapmama titizliği içerisinde.' Kıbrıs görüşmelerinin yoğunlaştırılacağı bir dönemde federasyonumuzun ve kulüplerimizin bunu iyi değerlendirmesi gerektiğine işaret eden Eroğlu, 'Zaten kilise, Rum kulüplerinin Kuzey'de maç yapmasına izin vermiyor. Rumlarda da samimi bir hava gördüğümüzü söyleyemem” diye konuştu.

Eurosport

Kaynak: http://tr.eurosport.com/futbol/kktc-c...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın