Görüş Bildir
Haberler
Kız Arkadaşını Baltayla Öldürdükten Sonra İlk Elektrikli Sandalye İnfazının Kurbanı Olan Cani: William Kemmler

Kız Arkadaşını Baltayla Öldürdükten Sonra İlk Elektrikli Sandalye İnfazının Kurbanı Olan Cani: William Kemmler

idil kaba
28.11.2019 - 00:30

En acılı ölüm cezalarından biri olan elektrikli sandalye infazını başlatan ilk kurbanının yaşadıkları oturduğunuz sandalyede sizi rahatsız edecek.

Bu içerik hazırlanırken Duhaime ve Britannica sitelerinden yararlanılmıştır.

6 Ağustos 1890'da bir devlet, bir sandalyeyi ilk defa ölüm için kullandı...

6 Ağustos 1890'da bir devlet, bir sandalyeyi ilk defa ölüm için kullandı...

Elektrikli sandalye ilk olarak 1888'de New York'ta asılmaya daha hızlı ve insancıl bir alternatif olarak ortaya çıktı ve kabul edildi. İki yıl sonra, 6 Ağustos 1890'da New York eyaleti, Auburn Eyalet Hapishanesi'nde William Kemmler'ın ölümüyle ilk elektrikli sandalye infazı yapıldı.

Bir New York Times muhabiri, olayı 'Berbat! Şahitler gözlerini ondan ayıramadılar, bir adamın acımasızca yanışını izlediler ve ölüm odasının kokusu... Yanmış insan eti!' diyerek olayı ayrıntılı bir şekilde tarif etti. Bu olaydan sonra, elektrikli sandalye kısa sürede başka eyaletlerde de kabul edildi ve 1949'da 26 eyalette infaz yöntemi haline geldi.

21. yüzyılın başlarında, elektrikli sandalye bir mahkumun birkaç eyalette seçebileceği iki yöntemden biriydi diğer seçenek ise zehirli enjeksiyondu.

66.media.tumblr.com

Kemmler davasıyla başlayan ve onlarca yıldan bu yana yaşanan mahkemelerde çoğu devletin elektrikli sandalye cezasını ölümcül enjeksiyona tercih etmesindeki ilk adım Kemmler'ın infazı ile atıldı.

1890'dan 1972'ye kadar 4.251 infazda elektrik kullanıldı; 1976'dan itibaren, 21. yüzyılın başlarında, yaklaşık 160 infazda kullanılmıştır.

Peki ilk elektrikli sandalye için kobay olan Kemmler'ın suçu neydi?

Peki ilk elektrikli sandalye için kobay olan Kemmler'ın suçu neydi?

Kemmler, kız arkadaşı Tillie Ziegler’i baltayla öldürme suçundan ölüm cezasına çarptırılmıştır.

İlk önce 2000 voltluk akımı 17 saniye boyunca alan Kemmler, bir süre sonra kendine gelerek ağzından köpükler çıkarken, odayı inletmeye başlıyor. Tanıklardan biri: 'Tanrım, ölmedi!' sözleriyle, ilk kez elektrikli sandalye infazı uygulandığı için Kemmler kobay haline geliyor. Ölmediği için, 2000 volt bu sefer 90 saniye boyunca veriliyor, gözlemcilerin notlarında infaz odasına yoğun bir şekilde yanık et kokusu yayıldığı ve derisinin parlak kırmızı renginde olduğu yazılmış. Oldukça acı ölümünün ardından William Kemmler, elektrikli sandalyede yanarak infaz edilen ilk insan olarak tarihe geçiyor.

Kemmler'ın infaz edilmeden önceki son sözleri...

Kemmler'ın infaz edilmeden önceki son sözleri...

'Beyler, hepinize iyi şanslar dilerim. İyi bir yere gideceğime inanıyorum ve gitmeye hazırım. Sadece benim hakkımda bunun doğru olmadığını söylemek istiyorum. Yeterince kötüyüm. Beni daha da kötü yapmak zalimce. Şimdi zamanımız var ve her şeyi doğru yapın, müdür bey. Aceleye gerek yok. Bu işi şansa bırakmak istemiyorum.'

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
62
15
10
7
4
3
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
VERONİKA

kadın cinayetlerinin olması gereken sonu bu olmalıyken ...

galadrielll

daha insancıl ölüm derken ? asılmak bence daha insancıl .. off aklıma yeşil yol geldi yaa