Görüş Bildir
Haberler
Kişisel Verileri Koruma Kurulu, TikTok Hakkında İnceleme Başlattı

Kişisel Verileri Koruma Kurulu, TikTok Hakkında İnceleme Başlattı

Batuhan
02.07.2020 - 14:36

Kişisel Verileri Koruma Kurulu (KVKK), sosyal medya uygulaması TikTok hakkında, veri güvenliği açığı iddiaları üzerine resen inceleme başlattı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

AA’nın aktardığına göre kurul incelemeyi fotoğraf, video paylaşım ve mesajlaşma uygulaması TikTok hakkında son günlerde basın-yayın organlarında yer alan, 'kişisel verilerin korunmasına yönelik veri güvenliği açığı' haberleri ve ihbarlar üzerine başlattı.

Ne olmuştu?

Ne olmuştu?

Video paylaşma ve canlı yayın imkanı sağlayan Çinli sosyal medya uygulaması TikTok, yeni veri ihlali iddiasıyla gündeme geldi. ABD’li sosyal haber ve tartışma sitesi Reddit, TikTok’un topladığı verilerle ciddi güvenlik ve gizlilik ihlali yaptığını yazdı. Çinli ByteDance firması bünyesinde yer alan TikTok’un dünyada 2 milyar, Türkiye’de ise 30 milyon kullanıcısı bulunuyor.

Hindistan yasaklamıştı

Hindistan yasaklamıştı

Hindistan aldığı bir kararla birlikte ülkedeki pek çok Çin uygulamasına erişimi engelledi. Tiktok uygulaması da engellenenler listesinde. Bundan böyle tüm dünyada oldukça popüler olan uygulamalara erişim Hindistan'dan mümkün olmayacak.

Hindistan yapılan resmi açıklamalarla kararı Hintli mobil ve internet kullanıcılarının haklarının korunması için bir adım olarak nitelendirdi ve bunun siber güvenlik adına alınmış bir karar olduğunu belirtti.

Facebook'a da ceza verilmişti

Facebook'a da ceza verilmişti

Kurul daha önce, veri ihlalleri sebebiyle Facebook'a toplam 3 milyon 250 bin lira idari para cezası uygulanmasına karar vermişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
67
15
11
9
7
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Dean Winchester

Buna karşı çıkan yoktur heralde?

bunedio.net

Ergenlerin IQ kaybettiği bir platform umarım kapanır.

Mehmet Turan

Muhteşem muazzör Z kuşağı ruhsal çöküntüye uğrar tiktok giderse