Görüş Bildir
Haberler
Kimlik ve Ehliyet Birleştirme Nasıl Yapılır? 2022 Yeni Ehliyet, Kimlik Birleştirme Randevusu Nasıl Alınır?

Kimlik ve Ehliyet Birleştirme Nasıl Yapılır? 2022 Yeni Ehliyet, Kimlik Birleştirme Randevusu Nasıl Alınır?

2016 yılında yeni ehliyet kartına ve 2019 yılında yeni çipli kimlik kartına geçilmesinin ardından 2020 yılında kimlik ve ehliyeti birleştirme işlemi de hayata geçirildi. İlçe nüfus müdürlüğüne başvuruda bulunan vatandaşlar ehliyetlerini, kimlik kartına tanımlayarak yanlarında tek kart taşıma kolaylığına erişebiliyor. Ehliyetini hâlâ yenilemeyenler, 2022’nin sonuna kadar yenileyebilecek. Peki, kimlik ve ehliyet birleştirme nasıl yapılır? İşte, kimlik ile ehliyet birleştirme istenen belgeler ve randevu alma ekranı...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Milyonlarca vatandaş gündemde olan kimlik ve ehliyet birleştirme ile ilgili detayları merak ediyor. Nüfus cüzdanı ve ehliyeti tek karta entegre etmek isteyenler, kimlik ve ehliyet birleştirme randevusu nasıl ve nereden alınır araştırıyor. İçişleri Bakanlığı’nın yaptığı düzenlemeyle ehliyet, kimlik ve pasaport ile ilgili değişiklik kararı, 1 Ocak 2017 tarihinde yürürlüğe girmişti. Yeni uygulama ile birlikte kişilerin kimlik belgesi ile ehliyet belgesini ayrı ayrı taşıma zorunluluğu ortadan kalktı. Peki, Kimlik ve ehliyet birleştirme nasıl yapılır? İşte yeni kimlik, ehliyet tek kart (çipli) randevusu ve ücreti 2022 ile ilgili bilgiler..

Kimlik ve Ehliyet Birleştirme Nasıl Yapılır?

Kimlik ve Ehliyet Birleştirme Nasıl Yapılır?

Ehliyeti yenilemek için de yine kimlik kartında olduğu gibi bir süreç izleniyor. Yeni kimlik kartı ve yeni ehliyeti olan yurttaşların birleştirme işlemi için herhangi bir belge ibraz etmeleri gerekmiyor. Sadece nüfus müdürlüğüne giderken yanlarında her iki kartı da götürmeleri gerekiyor.

Yeni kimlik kartı ve eski ehliyeti olan yurttaşlar ise birleştirme işlemi için nüfus müdürlüğüne; 4 adet biyometrik fotoğraf, sağlık raporu ve 15 TL'lik harç bedelinin ödendiğini gösteren makbuz götürmeleri gerekiyor.

*Ehliyet ve kimlik belgesinin birleştirilme işleminin yapılabilmesi için her iki belgenin de yenilenmiş olması gerekir.

*Yeni kimlik kartı olup da eski ehliyet ile birlikte bu işlem yapılamaz.

*Ehliyet ve kimlik belgeleri eski ise yenisi ile değiştirilmesi gerekir.

*Birleştirme işlem için randevu alınır.

Ehliyet, Kimlik Birleştirme Randevusu Nasıl Alınır?

Ehliyet, Kimlik Birleştirme Randevusu Nasıl Alınır?

Ehliyet ve kimlik kartını birleştirmek için randevular Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün sitesinde yer alan randevu.nvi.gov.tr internet adresinden veya ALO 199 çağrı merkezinden alınabiliyor.

İnternetten randevu alan vatandaşlar, randevu sayfasında 'SÜRÜCÜ BELGESİ RANDEVU AL' bağlantısını tıklayarak ardından kişisel bilgilerini girmeli. İl ve ilçe seçimi yaptıktan sonra size uygun bir saati seçebilirsiniz.

Kimlik ve Ehliyet Birleştirme Ücretli mi?

Kimlik ve Ehliyet Birleştirme Ücretli mi?

Yeni tip sürücü belgeleri, ilçe nüfus müdürlüklerine başvuruda bulunarak yeni çipli kimlik kartlarına yüklenebiliyor. Bu işlem için vatandaşlardan herhangi bir ücret alınmıyor.

Fakat eski tip ehliyete sahipseniz bunun için toplam 15 TL harç ücreti ödemeniz gerekiyor. Ayrıca sağlık raporu gibi bazı belgeler istenebilir. Bu belgeler için de ücret ödemeniz gerekebilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kimlik Yenileme Ücretleri

Kimlik Yenileme Ücretleri
  • NÜFUS CÜZDANI YERİNE KİMLİK YENİLEME: 37,50 TL

  • KAYIP KİMLİK KARTI ÇIKARMA ÜCRETİ: 75 TL

  • EVLİLİK VE BOŞANMA NEDENİYLE KİMLİK DEĞİŞİMİ: 37,50 TL

  • ESKİYEN KİMLİĞİ DEĞİŞTİRME: 37,50 TL

  • YENİ DOĞAN BEBEK İÇİN KİMLİK ÇIKARMA: ÜCRETSİZ

  • VAKTİNDE YAPILMAYAN BİLDİRİM İÇİN YENİ DOĞAN BEBEK İÇİN KİMLİK ÇIKARMA: 37,50 TL

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
10
6
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın