Görüş Bildir
Haberler
Kimler Geldi Kimler Geçti: Dünden Bugüne Far Cry Serisinin Kötü Adamları

Kimler Geldi Kimler Geçti: Dünden Bugüne Far Cry Serisinin Kötü Adamları

Deniz Ünsal
07.12.2022 - 10:39 Son Güncelleme: 13.08.2023 - 16:00

Geçmişten bugüne hikayeleri oluşturan temel unsur çatışmadır. İyi ve kötü çatışması. Hikaye odaklı oyunlarda da bizi yolculuğa bağlayan ve duygu beslememizi sağlayan şeyler oyun içindeki çatışma unsurlarıdır. Far Cry, bu çatışmayı ve özellikle, çatışmanın kötü karakter tarafını çok iyi şekilde oluşturan bir seri. Şimdiye kadarki Far Cry oyunlarını düşündüğümüz zaman, bizde sinir ya da düşmanlık hislerini yaratmayan kötü karakter yok. Hatta kimisi hayranlık uyandıracak şekilde oluşturulmuş. Gelin geçmişten günümüze Far Cry serisinin kötü karakterlerine bakalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dr.Krieger / Far Cry

Dr.Krieger / Far Cry

Far Cry serisinin ilk kötü adamı Dr.Krieger. Hatırlayanınız varsa kendisi Avusturya asıllı bir bilim adamıydı. İnsanlara süper güçler verecek bir serum üzerinde çalışırken tabii ki de işler beklendiği gibi gitmedi. Denekler birer canavara dönüştü.

The Jackal - Jack Carver / Far Cry 2

The Jackal - Jack Carver / Far Cry 2

uzun süre boyunca tüm oyuncular bu doğrulamayı beklemişti. Far Cry 2'nin kötü adamı, silah taciri The Jackal'ın aslında ilk oyunun ana kahramanı Jack Carver. Acımasız, hırslı ve görünen o ki ilk hikayede gördüklerinden sonra eski bir Amerikan askeri olmak yetmemiş ki serinin ikinci ana oyununda karşımıza kötü adam olarak çıktı.

Hoyt Volker / Far Cry 3

Hoyt Volker / Far Cry 3

Serinin ünlendiği oyun Far Cry 3'ün kötü karakterlerinden Hoyt Volker. Kendisi insan kaçakçılığı ve diğer yasadışı faaliyetlerle uğraşan bir iş adamı. Tüm adanın kralı olan Hoyt sadece koltuğunda oturup kötü kararlar alan biri de değildi, küçüklükten beri elini kirletmekten korkmayan bir imparator.

Vaas Montenegro / Far Cry 3

Vaas Montenegro / Far Cry 3

Tüm oyun tarihinin en ikonik kötü adamlarından Vaas. Delilik ile dahilik arasındaki ince çizgide cambaz gibi dans eden, karakterinin çok katmanlı yapısı ile bizleri düşündüren ve konuşmaları ile ikonikleşen bir kötü adam. Bugün Far Cry serisinin büyüklüğü bir gerçekse, Vaas burada önemli bir paya sahip.

Yuma Lau / Far Cry 4

Yuma Lau / Far Cry 4

Far Cry 4'ün iki numaralı kötü karakteri ve birinci olan Pagan Min'in hem sağ kolu hem evlatlık kızı hem de generalidir. Düşmanının kafasına girmeyi bilen çekici, zeki ve korkunç Yuma.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Pagan Min / Far Cry 4

Pagan Min / Far Cry 4

Far Cry 4'ün ana kötü karakteri, Kyrat'ın hükümdarı Pagan Min. Hikayenin başında bize kurtulma imkanı sağlayan Pagan Min, gerek mizacı gerek karakterimiz Ajay ile kurduğu ilişki ve ona duyduğu saygı ile serinin önemli kötü kahramanlarından biri.

Ull / Far Cry Primal

Ull / Far Cry Primal

Yamyam Udam klanının lideri Ull. Pür bir vahşilik simgesi olan Ull, kurbanlarının tam anlamıyla etinden ve kemiğinden yararlanan bir kötü karakterdi.

Batari / Far Cry Primal

Batari / Far Cry Primal

Izila klanının lideri ve Güneş'in Kızı Batari. Klanı ile birlikte kazıkta yakacak kurban arayan, oyunun en yıkıcı gücü olan kötü karakterimiz.

Jacob Seed / Far Cry 5

Jacob Seed / Far Cry 5

'Zayıflığa' karşı vahşice savaşan, psikolojik ve görsel olarak Far Cry serisi için bile rahatsız edici şeylere şahit olmamıza neden olan Jacob Seed. Seed ailesinin bir üyesi olan karakter, belki de serinin en rahatsız edici oyunu için çok iyi oluşturulmuş.

John Seed / Far Cry 5

John Seed / Far Cry 5

Hristiyanlıkta günah çıkarma ve vaftiz edilme durumu vardır. John Seed de biz vaftizci ancak yöntemleri biraz farklı. Günahkarları arındırmak için su değil, bilakis kurbanların kanını kullanan bir psikopat.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Faith Seed / Far Cry 5

Faith Seed / Far Cry 5

Faith Seed belki oyunun ana kötü karakteri değil ama kendine has ve korkutucu olanlarından. Tüm bu güzel yüzün ve mutlu gülümsemenin altında korkunç bir melankoli yatıyor. İnsanları kendisine hizmet eden akılsız yaratıklara dönüştüren Faith Seed, serinin belki en korkunç ilk üç karakterinden birisi.

Joseph Seed / Far Cry 5

Joseph Seed / Far Cry 5

Far Cry 5'in kötü karakteri, kendisini Tanrı'nın Çobanı olarak tanıtan Joseph Seed. Yancıları ile birlikte insanları peygamber olduğuna inandıran Joseph, inanmayanların kafasına bir kurşun kondurmaktan da geri kalmıyor. Serinin sonraki oyununa da yön veren karakter, en rahatsız edici Far Cry oyununu karşımıza seriyor.

Lou ve Mickey / Far Cry New Dawn

Lou ve Mickey / Far Cry New Dawn

Yeni doğan dünyanın ikiz kötülükleri Lou ve Mickey. Kısıtlı kaynakları yağmalayan ve vahşetlerini gösteren Highwaymen grubunun liderleri.

Antón Castillo / Far Cry 6

Antón Castillo / Far Cry 6

Far Cry serisinin takipçileri, yeni kötü karakter Giancarlo Esposito olunca büyük beklentilere girmişti. Aslına bakarsak hepimiz bu beklentilere büründük çünkü Breaking Bad'in Gus Fring'i hepimizin aklındaydı. Her ne kadar başarılı diyaloglara sahip olsa da, karakter kopuk hissettirdi ve serinin tüm diğer kötülerinin arasında maalesef ki sönük kaldı.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
8
1
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın